Οι μεταγραφές έδωσαν απαντήσεις

Από sentragoal.gr: Με την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών όπως ο Κριστιάν Νομπόα αλλά και ο Ρικάρντο Κόστα δόθηκαν αρκετές απαντήσεις σε ερωτηματικά που προϋπήρχαν της μεταγραφικής περιόδου. Η μεγαλύτερη από αυτές έχει να κάνει με τη στάση του Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: sentragoal.gr
Οι μεταγραφές έδωσαν απαντήσεις

Πολλοί ήταν εκείνοι που κρίνοντας από την κατακόρυφη μείωση του μπάτζετ το περασμένο καλοκαίρι θεωρούσαν πως ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έχει πλέον κλείσει την κάνουλα όπως λεγόταν χαρακτηριστικά και θεωρούσαν ότι και τον Γενάρη οι μεταγραφικές κινήσεις του Δικεφάλου θα κινηθούν στα ρηχά. Αρκετοί μάλιστα προχωρούσαν ακόμη περισσότερο συνδέοντας την πολιτική που ακολουθήθηκε το καλοκαίρι στις μεταγραφές με την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Ρωσία.

Στην πράξη πάντως αποδείχθηκε πως ο εξορθολογισμός του μπάτζετ του ΠΑΟΚ ήταν ένα αναγκαίο κακό και προκλήθηκε από τα λάθη που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια στις μεταγραφές του Δικεφάλου και κυρίως πέρυσι τον Γενάρη. Ο ΠΑΟΚ έφερε στην Τούμπα τον Νομπόα προσφέροντάς του 1.000.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα υψηλό είναι και το συμβόλαιο που έχει δώσει στον Ρικάρντο Κόστα και τις οικονομικές προτάσεις που έκανε στους δύο ποδοσφαιριστές να είναι και το μεγαλύτερο δέλεαρ για να τους πείσει να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν δημοσιεύματα στο εξωτερικό που ανέφεραν πως η Σεβίλλη που ήθελε τον Νομπόα αλλά και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που ενδιαφέρθηκε για τον Κόστα δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τις προτάσεις του Δικεφάλου.

Στην διάθεση του Αναστασιάδη ο Κόστα
Ένα ηγέτης για την άμυνα...

Από την άλλη πλευρά καταρρίφθηκε και στην πράξη το δόγμα κάποιων που θέλει τον Αγγελο Αναστασιάδη να μη θέλει να συνεργαστεί με ποδοσφαιριστές που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και πως προτιμά να δουλεύει με νεαρούς, κάτι που έγινε κατ' ανάγκη το περασμένο καλοκαίρι. Από τους δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν περισσότερο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ρικάρντο Κόστα. Οσοι γνωρίζουν τον Πορτογάλο αμυντικό τονίζουν τον ισχυρό επαγγελματισμό του αλλά από την άλλη παραδέχονται ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει και δημόσια. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει στη διάθεσή του δύο επιπλέον ποδοσφαιριστές με πολύ μεγαλύτερη πείρα σε σχέση με τους περισσότερους από τους παίκτες που ήδη είχε στο ρόστερ της ομάδας. Και το πιο σημαντικό, λύσεις σε θέσεις που η ομάδα του πονούσε.

Διορθώνονται τα λάθη του καλοκαιριού

Οι μεταγραφές έδωσαν απαντήσεις
Στον ΠΑΟΚ επιμένουν πως οι μεταγραφές που γίνονται τώρα είναι συνέχεια του μεταγραφικού σχεδιασμού τους που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι μια παραδοχή των λαθών που έγιναν τότε. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου αναγνωρίζουν στην πράξη ότι υπήρχαν κενά στο ρόστερ που δεν καλύφθηκαν το καλοκαίρι με μεγαλύτερο αυτό στο κέντρο της άμυνάς τους. Αντίστοιχο κενό υπάρχει και στα άκρα της επίθεσης που δεν έχει καλυφθεί ακόμη, με την αναζήτηση να συνεχίζεται.

Ξεκάθαρος στόχος το πρωτάθλημα

Είναι δεδομένο ότι οι δύο κινήσεις που έγιναν δείχνουν πλέον ότι στον ΠΑΟΚ έχουν πλέον αποδεχθεί ότι ο στόχος τους είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην ουσία αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της πορείας που κάνει μέχρι τώρα η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη. Και αυτός είναι και ο λόγος για το γεγονός ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμη ως έναν βαθμό γκρίνια για το ότι οι μεταγραφές καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η φιλοσοφία που υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι, ότι δηλαδή «θέλουμε να δημιουργήσουμε ομάδα και ό,τι καλύτερο προκύψει», μοιάζει πλέον να έχει εγκαταλειφθεί.

Βλέπουν στην Τουρκία για εξτρέμ

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να κλείσουν τις μεταγραφές τους με την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού. Αυτό που προκύπτει πάντως τις τελευταίες ημέρες είναι μια στροφή των ανθρώπων του Δικεφάλου που κοιτούν ποδοσφαιριστές στην αγορά της Τουρκίας. Ονομα για την ώρα δεν έχει βγει προς τα έξω, αλλά η περίπτωση που εξετάζεται είναι ακραίος επιθετικός που έχει στα πόδια του πολλά παιχνίδια στην ομάδα που αγωνίζεται και που θα είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πιθανότατα θα αποκτηθεί αρχικά ως δανεικός με ρήτρα εξαγοράς το επόμενο καλοκαίρι που θα επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Τούμπας.

Στον ΠΑΟΚ προτάθηκε ο Βραζιλιάνος Νενέ, ωστόσο οι επιτελείς του Δικεφάλου είναι μάλλον επιφυλακτικοί για να ασχοληθούν περισσότερο με την περίπτωσή του.

Διαβάστε ακόμη...