Ο «νέος Αμπιντάλ», Ρικάρντο Κόστα, που έγινε «νέος Αμπονσά»!

Από sdna.gr: Διαβάζω με προσοχή τις τελευταίες μέρες φίλοι μου, τις εφημερίδες για τις οποίες έχει δώσει το Ok ο Σάββας ("Πρωταθλητής", "Γαύρος", "Φως") και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Ρικάρντο Κόστα, είναι ένας τελειωμένος γέρο-σάπακλας, κράμα Ενακαρίρε-Ουαντού που έρχεται στην Ελλάδα για να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα.
Πηγή: sdna.gr
Ο «νέος Αμπιντάλ», Ρικάρντο Κόστα, που έγινε «νέος Αμπονσά»!

Είναι η πρώτη μεγάλη δικαίωση για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Ακόμα και τα λίγα ζώα που δεν τον πίστευαν, τώρα θα τον πιστέψουν και θα καταλάβουν ποια είναι τα αποτελέσματα των αεροψεκασμών στον άνθρωπο. Με δυο ψεκάσματα από Μπεκενμπάουερ, γίνεσαι μπάρμπα-Γιώργης Ανατολάκης. Γιατί πριν από λίγο καιρό (πριν τον ψεκάσουν) ο Ρικάρντο Κόστα ήταν αμυντικός ογκόλιθος! Έτρωγε παιδάκια και έφτυνε και τα κουκούτσια. Και δεν το έγραφε η «Ελεύθερη Ώρα» αυτό, αλλά το Ευαγγέλιο των εφημερίδων, ο «Γαύρος», ο «Πρωταθλητής» και το «Φως».

«Γαύρος» 22 Δεκεμβρίου 2014: «Δυνατά του Ρικάρντο Κόστα. Ο έμπειρος Πορτογάλος στόπερ (πρώην Πόρτο, Βόλφσμπουργκ, Βαλένθια) που έπαιξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με χαρακτηριστικά ηγέτη αλά Αμπιντάλ, αρέσει στον Μίτσελ. Άμεσα οι εξελίξεις». Μη νομίζετε, δεν μιλάμε για καμιά τρομερή μεταμόρφωση. Απλώς από έμπειρος έγινε γέρος και από «νέος Αμπιντάλ», «νέος Κόφι Αμπονσά». Συμβαίνουν αυτά.

«Φως»: 22 Δεκεμβρίου 2014: «Ρικάρντο Κόστα. Αυτός είναι ο στόπερ του Μίτσελ. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στο Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Σαλίγια. Την προηγούμενη τετραετία αγωνιζόταν στη Βαλένθια (συνεργάστηκε μεταξύ άλλων και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε) ενώ έχει περάσει από Λιλ, Βόλφσμπουργκ και Πόρτο (ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ). Έχει 22 συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας στην οποία συνεχίζει ακόμη. Παίζει εύκολα και δεξιά και αλλά και αριστερά στις θέσεις των στόπερ».

«Πρωταθλητής» 29 Δεκεμβρίου 2014: «Φάκελος στόπερ. Φαβορί ο Κόστα».

«Γαύρος» 23 Δεκεμβρίου 2014: «Ναι ο Κόστα. Ο Πορτογάλος διεθνής έτοιμος να έρθει! Ο Βαλβέρδε ξεκίναγε από αυτόν την 11άδα της Βαλένθια, αφήνοντας στον πάγκο Ραμί ή Ματιέ».

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν τον ήθελε για βασικό τον Ρικάρντο Κόστα. Για back up του Μποτία τον ήθελε για να του δώσει την ευκαιρία μάθει τα μυστικά της θέσης από τον Ισπανό ηγέτη. Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Πορτογάλος.
Σε αντίθεση με τον Ρικάρντο Κόστα την ευκαιρία της ζωής του θα έχει πολύ σύντομα ο τυχερός Πουλίδο. Το έγραψε σήμερα ο «Γαύρος» προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού στους 83 οπαδούς των Κρητικών: «Ήρθε ο Πουλίδο! Έως το καλοκαίρι στον Λεβαδειακό και μετά "εκεί που ονειρεύεται"». Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;

Πού ονειρεύονται να πάνε όλοι οι ποδοσφαιριστές μετά το πέρασμά τους από το Λεβαδειακό; Σωστά μαντέψατε! Δανεικοί στον Εργοτέλη. Καλομελέτα και έρχεται.

Διαβάστε ακόμη...