«Πιάστηκαν» πάλι αδιάβαστοι, ανοργάνωτοι και ασόβαροι...

Aπό metrosport.gr: Με τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει την επάνοδο του Βιειρίνια ουδείς πείστηκε. Οχι μόνο γιατί το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι, αλλά και γιατί κανείς οπαδός του ΠΑΟΚ δεν τραβάει ζόρι για το τι θα γίνει, αν γίνει, το καλοκαίρι. Αυτό που "καίει" είναι αν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει παίκτες και ποιοι θα είναι αυτοί ΤΩΡΑ.
Πηγή: metrosport.gr
«Πιάστηκαν» πάλι αδιάβαστοι, ανοργάνωτοι και ασόβαροι...

Δεν είναι κουτορνίθι ο Βιειρίνια να εγκαταλείψει την Μπουντεσλίγκα για να επιστρέψει στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το είδε αυτό το κακόγουστο έργο και το σιχάθηκε. Για να συνταξιοδοτηθεί, μια χαρά θα είναι ο ΠΑΟΚ και η Ελλάδα. Αν θα επέστρεφε τώρα θα ήταν σα να επιχειρεί να αυτοκτονήσει επαγγελματικά. Δόξα τω Θεώ, ούτε τα χρόνια τον πήραν, ούτε χόρτασε από δόξα και χρήμα. Aυτό τουλάχιστον πιστεύω προσωπικά και μακάρι να διαψευστώ.

Ας μη λέμε, λοιπόν, σαχλαμάρες, ας μη βιαζόμαστε κι ας πάμε στο ζητούμενο. Αλλωστε, μπορεί ο καθένας να διαβάσει τι δήλωσε χθες ο ίδιος ο Βιειρίνια στη Metrosport κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Εκείνο που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι ότι ο μήνας φεύγει και ο ΠΑΟΚ μένει, μέχρι στιγμής, με την απόκτηση μόνο του Νομπόα. Ούτε κεντρικό αμυντικό πήρε, ούτε επιθετικό. Το γιατί, το καταλαβαίνουν όλοι.

Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν δούλεψε σοβαρά όταν έπρεπε για να είναι πανέτοιμος να αποκτήσει τους παίκτες που θέλει όταν έρθει η ώρα. Πρόκειται για ένα μείγμα ανικανότητας και ασχετοσύνης, που τελικά το πληρώνει ο μεγαλομέτοχος, καθώς το πιο εύκολο που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι ότι... έχει καβούρια στην τσέπη. Αυτό ακριβώς λένε ορισμένοι, αν και είναι εντελώς ανενημέρωτοι και ανυποψίαστοι για το τι πραγματικά συμβαίνει στον ΠΑΟΚ.

Μαζί τους θα συμφωνήσω μόνο αν πουν ότι για τους "λίγους" συνεργάτες του την ευθύνη την έχει ο ίδιος. Ετσι είναι και το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Οποιος δεν κάνει τη δουλειά του καλά, πρέπει να πηγαίνει σπίτι του. Από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος τον διατηρεί στο πόστο του, δεν φταίει ο ανίκανος, αλλά αυτός που τον ανέχεται και εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται. Απλά πράγματα.

Το ρεζουμέ είναι ότι, για πολλοστή φορά, ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει εκτεθεί στο θέμα των μεταγραφών. Αποδείχτηκε πάλι αδιάβαστος, ανοργάνωτος, ασόβαρος. Κρίμα...

ΥΓ. Τι μπορεί να αλλάξει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο θέμα των χρεών τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση; Θα φανεί. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Πάντως, ο νόμος του Γιώργου Ορφανού εξακολουθεί να υφίσταται. Θα τον αλλάξει η νέα κυβέρνηση; Κι αν όχι, θα κάνει χρήση αυτού του νόμου ο Σαββίδης;

Είναι ένα ερώτημα. Ενα άλλο είναι το εξής: Αν καταφέρει η κυβέρνηση (αν, λέμε) να απαγκιστρωθεί εντελώς από την Τρόικα, μήπως θα ήταν πιο εύκολο να εφαρμοστεί μια ρύθμιση για μεγάλα χρέη; Ισως. Θα δούμε.

Tου Στέλιου Γρηγοριάδη

Διαβάστε ακόμη...