Ο θάνατος που συγκλόνισε τον Νομπόα

Από metrosport.gr: Ο Κριστιάν Νομπόα, όπως κάθε άνθρωπος, βίωσε και δυσάρεστες στιγμές στην ζωή του. Μία απ' αυτές ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν έφυγε από την ζωή ο επιθετικός από το Εκουαδόρ και συμπαίκτης του στην Εθνική, Κρίστιαν Μπενίτεζ (γνωστός και ως Τσούτσο), ο οποίος "έσβησε" σε νοσοκομείο του Κατάρ από καρδιακό επεισόδιο.
Πηγή: paokrevolution.net
Ο θάνατος που συγκλόνισε τον Νομπόα

Ο άσος του ΠΑΟΚ είχε δώσει το στίγμα του για το τραγικό αυτό γεγονός με μία ανάρτησή του twitter: "Θα σε θυμόμαστε φίλε. Πόσο σκληρός είσαι Θεέ μου" είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Μπενίτεζ «έστειλε» τον Νομπόα στην Ρουμπίν

Τους δύο παίκτες «έδενε» και μία άγνωστη μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική ιστορία. Τον Δεκέμβριο του 2006 ο Νομπόα κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Εκουαδόρ για ένα φιλικό αγώνα στη Ρωσία. Λίγες μέρες πριν ο μέσος του ΠΑΟΚ είχε επικοινωνία με τον προπονητή της Ρουμπίν Καζάν, Κούμπαν Μπερντίγιεφ, ο οποίος του είπε ότι ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί την αγορά του Μπενίτεζ, αλλά πως όλα άλλαξαν όταν τον είδε να παίζει. Έτσι, ο Μπερντίγιεφ έκλεισε συνάντηση με την ευκαιρία του φιλικού που θα έδινε το Εκουαδόρ στην Ρωσία, ο Νομπόα κατέληξε στην Ρουμπίν και ο Μπενίτεζ πέρασε στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που τράβηξε τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων στον Ισημερινό, «ανοίγοντας την πόρτα» στον 29χρονο άσο για να φύγει από την Εμελεκ.

Βρέθηκε μία ανάσα από την Serie B

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Νομπόα το πρώτο του διάστημα στην Εμελεκ, δεν μετρούσε πολύ χρόνο συμμετοχής και είχε βρεθεί, μάλιστα, μία ανάσα πριν την αποχώρησή του από την ομάδα της πατρίδας του, με προορισμό την δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Ωστόσο, όταν άρχισε να παίρνει ευκαιρίες όλα άλλαξαν και σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Πολύ δημοφιλής στην Ρωσία

Πριν από μερικά χρόνια κινηματογραφικό συνεργείο από το Εκουαδόρ, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε, είχε βρεθεί στη Ρωσία. Σε ένα μπαρ, λοιπόν, στη Μόσχα ο δημοσιογράφος ζήτησε από έναν θαμώνα να του πει τι γνωρίζει από το Εκουαδόρ. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: "Τον Κριστιάν Νομπόα", δείγμα της δημοφιλίας του 29χρονου άσου στην Ρωσία, την χώρα στην οποία μεγαλούργησε.

Ολοι ψάχνουν τον Νομπόα

Χαρακτηριστική του πόσο πολύτιμος είναι ο Νομπόα για την Εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, ήταν μία ανάλυση που είχε δημοσιευτεί μετά τον αγώνα με την Ονδούρα το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Νομπόα είναι επιφορτισμένος στην Εθνική Εκουαδόρ με την σύνδεση της άμυνας με την επίθεση, έχοντας ως βασικό στόχο να προωθήσει γρήγορα την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή.

Στο παιχνίδι με την Ονδούρα, μάλιστα, είχε δεχθεί την μπάλα από τους συμπαίκτες του περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Εθνικής Εκουαδόρ, 42 στο σύνολο, 31 από τον τερματοφύλακα, την αμυντική τετράδα και τον παρτενέρ του στην μεσαία γραμμή. Απ' αυτές τις πάσες ο Νομπόα αξιοποίησε επιτυχώς τις 34, στέλνοντας 24 φορές την μπάλα προς τους εξτρέμ.

«Ο χειρότερος επίδεσμος όλων των εποχών»

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κριστιάν Νομπόα υπέστη έναν από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς της καριέρας του. Στο παιχνίδι του Εκουαδόρ με την Γαλλία, ο άσος του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με αντίπαλό του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αιμορραγία στο κεφάλι του. Οι εικόνες που ακολούθησαν δεν ήταν ευχάριστες. όμως, τα δημοσιεύματα τότε δεν ασχολήθηκαν μόνο με το συμβάν, αλλά και με την αισθητική (!) του επιδέσμου που τοποθετήθηκε στο κεφάλι του Νομπόα. "Το χρησιμοποιούν οι αρτοποιοί για να δίνουν πιροσκί στους συνταξιούχους", ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κείμενα που γράφτηκαν.

Νέβιλ: «Δεν θα ξαναέμπαινα στο γήπεδο»

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ούτε ο βετεράνος Αγγλος μεσοαμυντικός Φιλ Νέβιλ, ο οποίος είχε τονίσει ότι δεν θα ξαναέμπαινε στον αγωνιστικό χώρο εφόσον αυτός ο επίδεσμος ήταν η μοναδική διαθέσιμη επιλογή. Είχε επισημάνει, μάλιστα, ότι το μόνο που χρειαζόταν για να σταματήσει η αιμορραγία ήταν λίγη βαζελίνη.

Διαβάστε ακόμη...