"Ο Ρικάρντο Κόστα μοιάζει με τον Κοντρέρας"

Ενας από τους παίκτες που αγαπήθηκαν όσο λίγοι από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο Αλβες Λίνο, έδωσε μέσω της «Μ» το στίγμα του για τον 33χρονο στόπερ, Ρικάρντο Κόστα, τον οποίο γνωρίζει καλά από την κοινή τους παρουσία στα πορτογαλικά γήπεδα.
Πηγή: paokrevolution.net
"Ο Ρικάρντο Κόστα μοιάζει με τον Κοντρέρας"

Ο Βραζιλιάνος μπακ που βρίσκεται, πλέον, στην πατρίδα του και παίζει για λογαριασμό της Λοντρίνα Εσπόρτε Κλούμπε, μπορεί να καταθέσει άποψη γιατί ξέρει τόσο το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, από την πενταετή του θητεία στον Δικέφαλο, όσο και τα χαρακτηριστικά Ρικάρντο Κόστα. O Λίνο μίλησε στην "Μ" για τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό: «Πρόκειται για εξαιρετική κίνηση. Ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί σημαντικά εφόσον αποκτήσει τον Ρικάρντο Κόστα» ήταν το πρώτο σχόλιο του Λίνο.

Ο πρώην μπακ του Δικεφάλου, που ολοκλήρωσε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ με 220 συμμετοχές και μερικές εμφανίσεις που θα οι φίλοι της ομάδας θα θυμούνται για πολύ καιρό, φάνηκε από το ξεκίνημα της συζήτησής μας ότι τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στον Ρικάρντο Κόστα: «Θα βοηθήσει πάρα πολύ με την εμπειρία του, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τέτοιους ποδοσφαιριστές. Είναι σίγουρο ότι θα μάθουν και οι νεαρότεροι δίπλα του», τόνισε.

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε σε κάποιο σημείο να μην οδηγηθεί σε σύγκριση του Ρικάρντο Κόστα με έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός σέντερ μπακ άφησε το στίγμα του στον Δικέφαλο και δεν είναι τυχαίο που μερικοί τον λησμονούν ακόμη.

Οπότε μπήκαμε στον «πειρασμό» και τον ρωτήσαμε αν έχει ο Κόστα να «ζηλέψει» κάτι από τον Κοντρέρας. «Μοιάζουν σαν παίκτες, έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Ένα απ' αυτά είναι η απόλυτη συγκέντρωσή τους στο παιχνίδι. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Κόστα ξεχώριζε στην Πορτογαλία από τους υπόλοιπους αμυντικούς», επεσήμανε ο Λίνο, εξηγώντας ότι πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που το μυαλό τους δουλεύει ασταμάτητα κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Η αγάπη του Λίνο για τον ΠΑΟΚ

Ο Λίνο, φυσικά, δεν έχει ξεχάσει τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Ο Δικέφαλος, άλλωστε, αποτέλεσε τον πιο μεγάλο σταθμό της καριέρας του. Εμεινε στην Τούμπα για πέντε χρόνια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην καριέρα του, πριν αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι με προορισμό την Ακαδέμικα, με την οποία έλυσε το συμβόλαιό του πριν από λίγες μέρες. «Μόνο στον ΠΑΟΚ έμεινα τόσα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια ομάδα υποστηρίζω ποια, για το τι χρώμα θα έχει η καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου», είχε δηλώσει, εξάλλου, ο Βραζιλιάνος μπακ σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η αγάπη του Λίνο για τον ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και με την κίνησή του μερικές μέρες προτού αρχίσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας να οργανώσει στην πατρίδα του την ομάδα ΠΑΟΚ Σάο Μιγκέλ, που έπαιζε στα ξερά γήπεδα της γειτονιάς και αποτελούνταν από μικρά παιδιά και φίλους του. Με αυτό τον τρόπο ο Βραζιλιάνος μπακ μετέδωσε στους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας του, στην άλλη άκρη της γης, την... αύρα του ΠΑΟΚ, δείχνοντας πόσο μεγάλο είναι το δέσιμό του με τον Δικέφαλο και τον κόσμο του.

Διαβάστε ακόμη...