Ο κόουτς που δεν θέλει να φύγει ο Κόστα

Από sport24.gr: Πως "χάθηκε" για τον ΠΑΟΚ ο Μάρκο Ντέβιτς και ποιες περιπτώσεις θα απασχολήσουν τον "Δικέφαλο" για την κάλυψη της θέσης στα άκρα της επίθεσης. Οι εξελίξεις με Ρικάρντο Κόστα.
Πηγή: sport24.gr
Ο κόουτς που δεν θέλει να φύγει ο Κόστα

Μπορεί η εξέλιξη με την μεταγραφή του Μάρκο Ντέβιτς να μην ήταν αυτή που θα ήθελαν όλοι στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε το ψάξιμο για τον παίκτη που θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Αυτό που "βγαίνει" από το ρεπορτάζ είναι ότι οι άνθρωποι του "Δικέφαλου" είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν κάποιες περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι ήταν στο "περίμενε", όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το μεταγραφικό σίριαλ με τον Ντέβιτς.

Τώρα που αυτό τελείωσε υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αποκτηθεί σύντομα παίκτης που θα αρμόζει στις απαιτήσεις, αλλά και το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Περισσότερες εξελίξεις σε αυτό το θέμα αναμένεται να υπάρξουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πως "χάθηκε" ο Ντέβιτς

Πάμε τώρα να δούμε πως ακριβώς "χάλασε" η μεταγραφή του Μάρκο Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα είναι αρκετά απλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ είχε να ανταγωνιστεί τα "πετροδόλαρα" των ιδιοκτητών της Αλ Ραγιάν.

Η Ρούμπιν Καζάν ήθελε διακαώς να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο του Ντέβιτς, το οποίο μετά την υποτίμηση του ρουβλιού, ανέβηκε κατά 60%, αφού πληρώνεται σε ευρώ (1.8 εκ. ευρώ ετησίως)!

Ποσό απαγορευτικό για τα τωρινά δεδομένα των ρωσικών ομάδων. Αντίθετα, οι Άραβες της Αλ Ραγιάν δεν είχαν κανένα πρόβλημα όχι μόνο να καλύψουν όλο το συμβόλαιο του παίκτη με την Ρούμπιν, αλλά να του δώσουν έξτρα ένα ποσό, στο οποίο προφανώς ο Ουκρανός δεν μπόρεσε να αντισταθεί.

Χαρακτηριστικό, πάντως, του πόσο κοντά ήταν ο ΠΑΟΚ στην απόκτηση του Ντέβιτς είναι ότι σε επικοινωνία μας με Ρώσους δημοσιογράφους, μας έλεγαν ότι χθες το βράδυ στο Μπέλεκ της Τουρκίας όπου βρίσκεται η αποστολή της Ρουμπίν Καζάν για προετοιμασία, οι παράγοντες της ομάδας έλεγαν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο παίκτης να πάει στον ΠΑΟΚ.

Τι γίνεται με Ρικάρντο Κόστα

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει προφορικά μαζί του και εκτιμά πως ελέγχει απόλυτα την υπόθεση με έναν όρο μόνο. Αυτός είναι να μείνει ελεύθερος από την Αλ Ραγιάν που έχει προπονητή τον Σάμι Τραμπελσί, γνωστός από το πέρασμά του από το ευρωπαϊκό στερέωμα στο παρελθόν.

Ο τελευταίος, λίγες μέρες πριν, όταν είχε προκύψει το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Κόστα, είχε πει στον πρόεδρο της ομάδας πως δεν πρέπει να φύγει ο Πορτογάλος γιατί τον θεωρεί άκρως απαραίτητο.

Ενδεχομένως και τώρα να έχει κάποιους ενδοιασμούς. Πάντως, στον ΠΑΟΚ περιμένουν από τον παίκτη να υλοποιήσει την υπόσχεση του. Να μείνει ελεύθερος, δηλαδή, από την ομάδα του Κατάρ και στη συνέχεια να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για τις τελικές επαφές και τις υπογραφές.

Διαβάστε ακόμη...