Πάνω κι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Από sport24.gr: Η παρουσία του Ρικάρντο Κόστα στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας κυμάνθηκε σε καλύτερα επίπεδα από αυτή του Ρονάλντο, σύμφωνα με τη βαθμολογία που χρησιμοποίησε η FIFA.
Πηγή: sport24.gr
Πάνω κι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Στη χώρα του, ο Ρικάρντο Κόστα, αντιμετωπίζεται ως ένας εκ των ηγετών της Εθνικής ομάδας, αφού έχει καταφέρει με την παρουσία του τόσο σε αυτήν, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, να κάνει άπαντες να τον παραδεχθούν για τις ηγετικές του ικανότητες και φυσικά για την αξία του ως ποδοσφαιριστή.

Ο καλύτερος της Πορτογαλίας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων έχει καταφέρει με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας είναι η παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το περασμένο καλοκαίρι, όταν με τις επιδόσεις του κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον μεγάλο σταρ της ομάδας του, αλλά και της διοργάνωσης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας 'Castrol EDGE Index' (τεχνολογία που εντοπίζει όλα τα στατιστικά στοιχεία της απόδοσης ενός ποδοσφαιριστή και να υπολογίσει τον αντίκτυπο που έχουν στη συνολική απόδοση των ομάδων τους!) που χρησιμοποίησε η FIFA για το Μουντιάλ σε ό,τι έχει να κάνει με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και όσο αυτή έμεινε στην διοργάνωση.

Πιο αναλυτικά, ο Ρικάρντο Κόστα είχε μέσο όρο 9.36 πόντους, επίδοση που του έδωσε θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης μέχρι την 24η Ιουνίου, ημέρα, δηλαδή, που η Πορτογαλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της. Εκτός από αυτήν την επιτυχία, ο Κόστα μπορεί να περηφανεύεται ότι άφησε πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν μόλις ο έβδομος καλύτερος παίκτης της Πορτογαλίας, σύμφωνα πάντα με την βαθμολογία 'Castrol EDGE Index'.

Η καλύτερη δεκάδα της Εθνικής Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του 2014

Ρικάρντο Κόστα

Νανί

Έντερ

Ζοάο Μουτίνιο

Ραούλ Μεϊρέλες

Μιγκέλ Βελόζο

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ρουί Πατρίσιο

Βαρέλα

Μπρούνο Άλβες

Διαβάστε ακόμη...