«Με Ντέβιτς παίρνει τίτλο»

«Ο Μάρκο θέλει μόνο να τον πιστέψεις και στο ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο, στην Ρωσία οι προπονητές είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν» δηλώνει ο έμπειρος κόουτς για τον μεγάλο πόθο του Δικεφάλου.
Πηγή: metrosport.gr
«Με Ντέβιτς παίρνει τίτλο»

Ο Μίρον Μάρκεβιτς, ο προπονητής με τον οποίο ο Ντέβιτς στην Μέταλιστ μεγαλούργησε και έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, σχολιάζει με συνέντευξή του στη «Μ» την πρόθεση του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον 31χρονο άσο, τονίζοντας με σιγουριά ότι θα τον βοηθήσει να πάρει το πρωτάθλημα. Ο έμπειρος τεχνικός είχε βρει το κουμπί του διεθνή με την Εθνική Ουκρανίας επιθετικού και αυτός του το ανταπέδωσε σημειώνοντας την εξαετία 2006-12 64 γκολ σε 148 συμμετοχές με την Μέταλιστ.

Κύριε Μάρκεβιτς γνωρίζετε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τον Ντέβιτς και είναι μαζί του σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις; Πιστεύετε θα μπορούσε να βοηθήσει ο έμπειρος επιθετικός την ομάδα της Θεσσαλονίκης; Εσείς τον ξέρετε καλά...

«Εχω πληροφορηθεί για τις επαφές του με τον ΠΑΟΚ απ' αυτά που γράφει ο Τύπος. Ο Ντέβιτς είναι ένα πολύ καλός παίκτης, έχω δουλέψει πολλά χρόνια μαζί του και ξέρω τι δυνατότητες έχει. Νομίζω ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ».

Μπορείτε λίγο να μας περιγράψετε το αγωνιστικό του προφίλ; Ποια στοιχεία τον διακρίνουν;

Ο Ντέβιτς είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, ικανότατος σκόρερ που βοηθάει κάθε ομάδα στην οποία βρίσκεται να έχει υψηλούς στόχους».

Για εσάς είναι περισσότερο ακραίος ή επιθετικός περιοχής;

«Ο Ντέβιτς είναι μόνο επιθετικός περιοχής. Μπορεί να παίξει είτε ως φορ, είτε ως δεύτερος επιθετικός αλλά πάντα κοντά στη περιοχή. Εκεί έχει πολύ μεγάλη ικανότητα και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει βλέποντας τα παιχνίδια του».

-Πιστεύετε δηλαδή ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι ο κ. Σαββίδης το ξέρει αυτό. Στην Ρωσία οι προπονητές που είναι τώρα είναι ηλίθιοι, δεν ξέρουν πως να χρησιμοποιήσουν έναν τέτοιον παίκτη, Ο Ντέβιτς το μόνο που χρειάζεται είναι να τον πιστέψεις. Αν του δείξεις εμπιστοσύνη θα στο ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο. Νομίζω ότι αν θα έρθει στον ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει να πάρει το πρωτάθλημα».

Θα μπορούσαμε να δώσετε πιθανότητες για την μεταγραφή του Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ;

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς για να μπορώ να μιλήσω με πιθανότητες. Ξέρω, όμως, ότι αν τελικά φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει πάρα πολύ. Μέσα σε όλα είναι και αρχηγός σαν χαρακτήρας».

«Αξίζει να πάρει τον Ντέβιτς ο Σαββίδης»

Ο Μίρον Μάρκεβιτς δεν διστάζει, μάλιστα, να συμβουλεύσει τον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει στην απόκτηση του Μάρκο Ντέβιτς, επισημαίνοντας ότι αξίζει να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται.

Εσείς έχετε μιλήσει με τον Ντέβιτς τελευταία;

«Οχι δεν έχω μιλήσει, έχουμε καιρό να τα πούμε».

Αν σας δινόταν την ευκαιρία να το κάνετε τώρα θα τον συμβουλεύατε να πάει στον ΠΑΟΚ;

«Φυσικά, ήρθα με την Μέταλιστ στη Θεσσαλονίκη και αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ και διαπίστωσα πόσο δημοφιλής ομάδα είναι. Εχει και έναν πολύ ισχυρό επενδυτή όπως είναι ο κ. Σαββίδης και σίγουρα ο Ντέβιτς θα είχε πολλά να προσφέρει σε μία ομάδα σαν και αυτή».

Τον γνωρίζετε τον κ. Σαββίδη. Εχετε μιλήσει προσωπικά μαζί του;

«Οχι δεν έχουμε μιλήσει προσωπικά, ξέρω, όμως, πόσο δυνατός επιχειρηματίας είναι και του εύχομαι να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του. Νομίζω ότι αξίζει να δώσει τα χρήματα για να αγοράσει τον Ντέβιτς. Να σας πω και κάτι τελευταίο. Με τον Ντέβιτς αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο Χάρκοβο, μάλιστα είχε βάλει και δύο γκολ κόντρα στην ελληνική ομάδα και αυτό που θυμάμαι είναι ότι μου έλεγε ότι του αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...