«Ο κόσμος χρειάζεται όραμα»

Στην εκπομπή του PAOK24.com στον Libero 107,4 μίλησε πριν λίγο ο πρώην πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Θεσσαλονίκης, Νίκος Βεζυρτζής.
Πηγή: paok24.com
«Ο κόσμος χρειάζεται όραμα»

Για την κατάκτηση του κυπέλλου το 1991 στη Γενεύη είπε: Ηταν ένας τελικός μιας ολόκληρης Ελλάδας που εκείνο το βράδυ την βγάλαμε στο δρόμο. Κάναμε μια ομάδα γνωστή σε όλη την Ευρώπη και παίζαμε μπροστά σε ένα κοινό που από τη Δευτέρα εξαντλούσε τα εισιτήρια. Ζήσαμε εκπληκτικές στιγμές».

Για το μυστικό του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ενωμένος. Ολοι να είναι σα γροθιά αλλά και να προχωράνε μαζί και σε νίκες και σε ήττες. Θυμάστε πως χάσαμε ένα πρωτάθλημα στα δύο και τρία δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι.Δεν τα παρατήσαμε. Αυτό το «όλοι μαζί» μας κράτησε και συνεχίσαμε και πετύχαμε. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ το κατάφερε αυτό. Μου έλεγε, πρόεδρε προχώρα. Και προχωρήσαμε όλοι και πετύχαμε αρκετά πράγματα στον ΠΑΟΚ γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ομάδα, είναι κίνημα».

Για το τί χρειάζεται σήμερα η ομάδα: «Ο κόσμος χρειάζεται όραμα. Να του δώσεις το όνειρο. Γίνονται προσπάθειες και σήμερα αλλά θέλει χρόνο για να προχωρήσουν τα πράγματα. Τότε ήμασταν αλλιώς. Είχαμε μια συμπόρευση με τον κόσμο. Μιλούσαμε, τους άκουγα, πήγαινα στις εκδηλώσεις τους και σχεδόν συναποφασίζαμε».

Για τον Ιβαν Σαββίδη: «Τον βλέπω ότι έχει τρέλα με τον ΠΑΟΚ και θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα. Ισως, λόγω της απόστασης που έχει με τις άλλες υποχρεώσεις του, να χάνει λίγο την επαφή αλλά σίγουρα δεν του αρέσει να είναι δεύτερος. Για να το πετύχει αυτό, εκτός από τα χρήματα που πρέπει να ρίξει, και θα τα ρίξει, πρέπει να πάρει τον κόσμο με το μέρος του».

Για τον αθλητισμό και την πολιτική:«Εχει την εντύπωση ο κόσμος ότι από τον αθλητισμό πηγαίνουμε στην πολιτική. Δεν είναι έτσι. Και όταν είσαι στον αθλητισμό, πολιτική κάνεις. Το να είσαι στον ΠΑΟΚ είναι σα να είσαι ένας πρωθυπουργός. Επηρεάζεις κόσμο, έχεις δύναμη. Πιο δύσκολο είναι να είσαι παράγοντας στον ΠΑΟΚ, παρά πολιτικός. Το να μεταπηδήσεις μετά στην πολιτική, είναι εύκολο».

Για τις πολιτικές του δεσμεύσεις: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ πράγματα για να γίνω αρεστός. Οσοι με ξέρουν γνωρίζουν τι μπορώ να κάνω και πόσο να μιλήσω. Εγώ απευθύνομαι σε αυτούς που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Από αυτούς ζητάω έναν σταυρό. Τους υπόλοιπους τους αγαπώ αλλά ας ψηφίσουν το κόμμα τους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη...