Να μην χαθεί …η «ευκαιρία»

Από metrosport.gr: Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κριστιάν Νομπόα, το μεγάλο φετινό απόκτημα του ΠΑΟΚ (μέχρι στιγμής) είναι ενθουσιασμένος για την επιλογή του.
Πηγή: metrosport.gr
Να μην χαθεί …η «ευκαιρία»

Σε δηλώσεις του σε ρωσική ιστοσελίδα, εξηγεί τους λόγους με τους οποίους προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ: «Ναι, έδειξαν ενδιαφέρον για μένα η Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη και η Μαρσέιγ, αλλά σε φιλολογικό επίπεδο με πολλά ...«θα δούμε», «ίσως» και «νομίζουμε».

Αποκάλυψε ο Κριστιάν, προσθέτοντας ότι ο ΠΑΟΚ μιλούσε μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα έδειχνε ότι το ενδιαφέρον του ήταν και σοβαρό και τεκμηριωμένο. «Οι άνθρωποι του, μου έκαναν συγκεκριμένη πρόταση, την οποία αποδέχθηκα και όλα είναι αυτή τη στιγμή μια χαρά. Μου αρέσει η ομάδα, ο κόσμος της, όλο το περιβάλλον και η ζωή στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι μια πανέμορφη πόλη». Σε σχετική ερώτηση που αφορούσε τη φήμη η οποία διέρρευσε και έλεγε ότι η Ντιναμό Μόσχας θα του κάνει πρόταση και ότι θα επιστρέψει το καλοκαίρι απάντησε ως εξής: «Περίμενα έναν ολόκληρο χρόνο για να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Μου έλεγαν ότι θα μου το ανανεώσουν αλλά δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της υπόσχεσης τους. Οι συζητήσεις έμειναν για μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το μόνο που ήθελα ήταν μια σοβαρή πρόταση, αλλά η Ντιναμό δεν μου την έκανε. Ήθελα συμβόλαιο για 2,5 χρόνια, αλλά μου αντιπρότειναν ένα εξάμηνης διάρκειας και τον μισθό σε...ρούβλια! Ήταν γελοίο. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται μόνο σε ευρώ. Στον ΠΑΟΚ υπέγραψα για 2,5 χρόνια όπως ζήτησα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Το ποιος είναι ο Νομπόα όλοι λίγο πολύ θα έχετε σχηματίσει κάποια άποψη. Το βιογραφικό του, η μέχρι τώρα καριέρα του, η πανευρωπαϊκή αναγνώριση της αξίας του και η σημαντική μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (και λόγο ηλικίας) είναι στοιχεία τα οποία προσδίδουν ένα ξεχωριστό ειδικό βάρος στη μεταγραφή του. Χαρακτηρίζοντας τη, πρώτου επιπέδου και κατά τα κοινώς – ποδοσφαιρικά – λεγόμενα από το «πάνω ράφι». Αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος βρίσκεται σε μεταγραφικές αναζητήσεις έχοντας απέναντι του αρκετά διλήμματα, δυσκολίες, αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις με «υπαναχωρήσεις», «πλειοδοσίες» και «τρυπήματα». Ο χρόνος τον πιέζει όπως και το αίτημα του κόσμου για την ενίσχυση του έμψυχου υλικού το οποίο αποδεδειγμένα είναι ρηχό και ανεπαρκέστατο για να καλύψει τις υποχρεώσεις που έρχονται.

Μπροστά τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν όμως μια μοναδική ευκαιρία για να ανταγωνιστούν στην κορυφή μια ομάδα η οποία χωρίς την εύνοια της διαιτησίας δεν είναι σε θέση να κερδίσει ούτε τις εφεδρείες της. Η δυστοκία και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται δεν δικαιολογούνται, τη στιγμή μάλιστα που ο Ιβάν άναψε το πράσινο φως νωρίς σε συνδυασμό και με την εντυπωσιακή του κίνηση με την απόκτηση ενός παίκτη πανευρωπαϊκής αναγνώρισης και αξίας, ο οποίος σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο κράχτη και ένα κίνητρο για όσους στόχους έχουν υπόψη τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και από τους οποίους «εισέπραξαν» αμφιβολίες – μέχρι τώρα τουλάχιστον – αλλά κι επιφυλάξεις. Υποτίθεται ότι οι δυσκολίες που υπήρξαν μειώθηκαν κατά πολύ και ότι ο χρόνος που χάθηκε θα «καλυφθεί» με ότι «μεγάλο» θα έχουν να παρουσιάσουν από ώρα σε ώρα οι υπεύθυνοι.

Η ευκαιρία να «χτυπηθεί» (επαναλαμβάνουμε) αυτός ο Ολυμπιακός είναι ιδανική. Ας την εκμεταλλευτεί το ίδιο ιδανικά και ο ΠΑΟΚ. Και όταν λέμε να «χτυπηθεί» με τις τρέχουσες συνθήκες και με τη συμμορία να είναι ακόμη εκτός Κορυδαλλού και να ελέγχει το σύμπαν εννοούμε τον διασυρμό και την ταπείνωση των Πακιστανών αλλά και την επαλήθευση – για μια κόμη φορά – εκείνης της μαύρης προφητείας, του Σωκράτη Κόκκαλη η οποία έμεινε στην ιστορία.

Τότε που είπε εκείνο το εκπληκτικό πριν από τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού για τη διεκδίκηση του κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες να το κατακτήσει, μόνο αν ο διάβολος σπάσει το ποδάρι του (όπως και το έσπασε). Τώρα το όπου διάβολος...εσείς βάλτε «διάβολοι». Γιατί σήμερα θα πρέπει να σπάσουν - ή να τους τα σπάσουν – πολλά ποδάρια (στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στη Σούπερ Λίγκα)!

Διαβάστε ακόμη...