Τρελαμένος ο Τζιόλης και ο ΠΑΟΚ

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ στις επόμενες αγωνιστικές. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους προσαγωγούς δεν έχει ξεπεραστεί.
Πηγή: metrosport.gr
Τρελαμένος ο Τζιόλης και ο ΠΑΟΚ

Παρά την σκληρή κριτική που δέχτηκε από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ, ο Τζιόλης απέδειξε πως όχι μόνο είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Μάλλον απέδειξε πως είναι ο σημαντικότερος.

Πέρυσι, η επιλογή του Στέφενς να υποστηρίξει τον Μαντούρο με τον που τον έφερε στη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε μοιραία για την ομάδα του. Ο Ολλανδός δεν μπόρεσε ποτέ να πείσει πως είναι καλύτερος του Κατερινιώτη με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάνει δυναμική μέρα με τη μέρα παρά τη φαινομενική του ενίσχυση.

Ο Τζιόλης ταλαιπωρήθηκε στη Τουρκία για έξι μήνες, γιατί ουσιαστικά τον έπνιγε η αντιμετώπιση του Στέφενς. Ο ίδιος γνώριζε τι έδινε στην ομάδα, ο προπονητής του μάλλον όχι και αυτή του η κακή εκτίμηση ήταν μία από αυτές που τον οδήγησαν εκτός ΠΑΟΚ δύο μήνες μετά.

Φέτος, ο Τζιόλης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και με το καλημέρα έδειξε το πόσο σημαντικός είναι. Ουσιαστικά ήταν παίκτης που κρατούσε τις γραμμές, διάβασε τακτικά το παιχνίδι, όριζε τον ρυθμό του αγώνα, μείωνε τα ρίσκα που έπαιρναν όλοι οι υπόλοιποι.

Από τη μέρα που οι κοιλιακοί προσαγωγοί του τον πρόδωσαν, ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντικό μέρος της δυναμικής του και της ισορροπίας του.

Αρχικά έμεινε εκτός στον αγώνα με τον Πανθρακικό, τον πρώτο που μέσα στη Τούμπα με μικρομεσαία ομάδα ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε τόσο.

Ακολούθησε ο αγώνας στο Καραίσκάκη που ο Τζιόλης έπαιξε στόπερ και με την ομάδα πίσω από την μπάλα δεν υπήρξε πρόβλημα. Πρόβλημα που είχε ως στόπερ όταν αγωνίστηκε στη Ξάνθη αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά αρκετά έντονες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Ο Τζιόλης ξεκίνησε να μένει εκτός μόνιμα στον αγώνα με την Κέρκυρα. Προβληματικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ που στάθηκε τυχερός, κάτι που δεν συνέβη την αμέσως επόμενη αγωνιστική στην ήττα με 3-0 από τον ΠΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Λειβαδιά με 2-1 χωρίς τον Τζιόλη όμως η εικόνα του στο τελευταίο ημίωρο ήταν κακή και στάθηκε τυχερός, ενώ ακολούθησε η νίκη με τον Πανιώνιο που ήταν εξαιρετικά ψυχοφθόρα.

Στη Τρίπολη ήρθε το αγωνιστικό Βατερλό, ενώ ακολούθησαν οι δύο νίκες με Καλλονή στη Μυτιλήνη και Πλατανιά στη Τούμπα, με τον αγώνα στη Λέσβο να είναι ο μοναδικός που δεν φάνηκε η απουσία του.

Ο Τζιόλης μετά από κουβέντα που είχε και με τον γιατρό του ΠΑΟΚ Γιώργο Οικονομίδη, αλλά και στη Γερμανία που πήγε σε γνωστό ινστιτούτο, επιλέχτηκε η στρατηγική της ξεκούρασης για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Η επιλογή του χειρουργείου υπήρχε ως έναν βαθμό. Και οι δύο πλευρές που εμπιστεύτηκε ο παίκτης δεν του το πρότειναν.

Έλα όμως που το συντηρητικό πρόγραμμα δεν τον βοήθησε. Ακόμη και σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά, το πρόβλημα δεν έχει υποχωρήσει.

Ο παίκτης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αφού είχε βάλει ως στόχο να μπει αυτή την περίοδο και να είναι 100% έτοιμος απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτι που απ ότι φαίνεται δεν θα συμβεί.

Ο Τζιόλης είναι υποχρεωμένος να περιμένει, δεν έχει άλλη επιλογή, όμως αυτό που συμβαίνει πληγώνει και τον ίδιο, αλλά και τον Άγγελο Αναστασιάδη που γνωρίζει καλά το πόσο σημαντικός είναι.

Και η κατάστασή του, μεγαλώνει την ανάγκη προετοιμασίας του Κρίστιαν Νομπόα, όπως βέβαια και του φορμαρίσματος του Χέντβιγκες Μαντούρο που στον τελευταίο αγώνα απέναντι στον Πλατανιά ήταν όντως πολύ καλός.

Tου Σταύρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...