Ταγκό με τον ΠΑΟΚ

Από sportday.gr: Γιατί ο Μπλάνκα χτύπησε ξανά την πόρτα του «δικεφάλου του Βορρά» και πως θα συνδυαστεί με τον Μπεν που είναι ήδη «ψημένος».
Πηγή: sportday.gr
Ταγκό με τον ΠΑΟΚ

Ο χρόνος άλλαξε, έφυγε το 2014 κι ήρθε το 2015 κι ο Μπλάνκο παραμένει στα «ψηλά ράφια» της ειδησεογραφίας για τον ΠΑΟΚ.

Τι κι αν ατόνησε (με υπαιτιότητα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού της Γουέστ Μπρομ) το ενδιαφέρον και το φλερτ δεν οδήγησε σε «γάμο». Ο μεσοεπιθετικός που «γυάλισε» στον «Δικέφαλο» από τις περσινές αναμετρήσεις με τη Μέταλιστ,

τελικά άφησε τα τερτίπια στην άκρη και τις «τρελές» απαιτήσεις του (ο εκπρόσωπός του... έμπασε και τον Ολυμπιακό στην υπόθεση για να ανεβάσει τα ποσά, αλλά πέτυχε μια «τρύπα στο νερό») και προσέγγισε ξανά τον Ζήση Βρύζα (μέσω του μάνατζέρ του) για να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Το δίνουν σίγουρο

Ο ΠΑΟΚ, πριν αρκετές μέρες, τα είχε βρει με τη Γουέστ Μπρομ για δανεισμό έξι μηνών (θα πλήρωνε το 40% της μισής σεζόν κι οι Αγγλοι το 60%), με προσιτή ρήτρα αγοράς για το καλοκαίρι του 2015, όμως η πλευρά του παίκτη έκανε τον... Κινέζο.

Τελικά από την Πέμπτη ξεκίνησαν οι συμπατριώτες του να βάζουν ξανά στο «κόλπο» της απόκτησης τον ΠΑΟΚ, με αναφορές του στυλ «μέχρι το Σάββατο θα αποφασίσει» κι άλλα τέτοια. Ομως χθες έγιναν πιο συγκεκριμένοι: «Ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Μπλάνκο κατάφερε να συμφωνήσει με τη Γουέστ Μπρομ, έτσι ώστε ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ».

ΤΑ ΣΥΝ
Χαρακτήρας και ποιότητα

Σεμνός στην καθημερινότητά του, «στυγνός» επαγγελματίας κι έξω από το γήπεδο και πολύ αποδοτικός (ως μεσοεπιθετικός) εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Ολα αυτά τα στοιχεία «ανάγκασαν» τον Αγγελο Αναστασιάδη να πει το αρχικό «ναι» και να μην μπει ποτέ η υπόθεσή του στο αρχείο, ακόμη κι όταν ο μάνατζέρ του το έπαιζε δύσκολος.

Ο Ελληνας κόουτς του ΠΑΟΚ συμπαθεί και σέβεται παίκτες τέτοιας λογικής, που το μυαλό τους δεν είναι στο πώς θα περάσουν καλά, θα διασκεδάσουν, θα το... κάψουν, αλλά στο πώς θα ευχαριστούν μέρα και νύχτα τον Θεό για την ευλογία που τους έδωσε να κλοτσάνε καλά την μπάλα του ποδοσφαίρου.

ΕΤΟΙΜΟΣ
Θα έρθει πωρωμένος

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον θέλει για εξτρέμ, αλλά είναι περισσότερο επιτελικός και «κρυφός σκόρερ» στις επιθέσεις της ομάδας του. Ομως η δεδομένη ποιότητά του, σε συνδυασμό με την πώρωσή του για να παίξει μπάλα, τον τοποθετούν ψηλά στη λίστα των Βρύζα-Αναστασιάδη. Στη Γουέστ Μπρομ έχει ξεχάσει πώς είναι να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ομως όσο και να ακούγεται κουραστικό για ορισμένους, για εκείνον είναι ζητούμενο. Θέλει να... αναρριχηθεί ξανά στις προτιμήσεις μεγάλων ομάδων, μέσα από έναν τίτλο που ενδεχομένως θα κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ και της συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΠΕΝ
Ο «κλεισμένος»

Οσο κι αν ο Μπεν της Βέροιας, που σκόραρε δύο φορές χθες στον αγώνα με τον ΟΦΗ, λέει «αριστερά και δεξιά» ότι δεν αποφάσισε ακόμη τι θα κάνει, στη Θεσσαλονίκη θεωρείται δεδομένη η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ.

Ομως επειδή το όνομά του δεν συγκρίνεται εύκολα με του Μπλάνκο, το πιθανό σενάριο αναφέρει ότι θα αποκτηθεί και ο ένας και ο άλλος.
Εκτός αν χαλάσει του Αργεντινού κι ο Βρύζας τρέξει άλλη υπόθεση που είναι στα σκαριά.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν πρόβλημα για το «deal» κι ο Μπεν φέρεται να ζητεί 200.000 ευρώ ετησίως. Λίγο παρακάτω και τα... βρήκατε.

Διαβάστε ακόμη...