«Σαββίδης έτοιμος για όλα»

Απο paok24.com : Για την συνάντησή του με τον Ιβάν Σαββίδη, που διήρκησε δυόμιση ώρες, μίλησε στον Libero 107,4 και την εκπομπή «Στο πέναλτι», του Γιώργου Ζαγόρα, ο Νίκος Βεζυρτζής. Ο υποψήφιος βουλευτής και για δεκαετίες παράγοντας του ΠΑΟΚ είπε πολλά και σημαντικά.
Πηγή: paok24.com
«Σαββίδης έτοιμος για όλα»

Για τη συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη: «Ηταν αρχικά μια συνάντηση μισής ώρας αλλά κράτησε πολύ περισσότερο γιατί ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ αλλά έφυγε και πήγε σε πάρα πολλά πράγματα. Ηταν μια κουβέντα στα πλαίσια της εκστρατείας που κάνω και συναντώ πολύ κόσμο, πόσω δε μάλλον τον Ιβάν Σαββίδη που είναι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ και ένας σπουδαίος επιχειρηματίας»

Για το κλίμα της συνάντησης: «Κάναμε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα. Είπαμε για παλιά και νέα γεγονότα που έχουν συμβεί στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια μιλήσαμε για την υποψηφιότητά μου στις εκλογές. Βασικά, πολιτική ήταν η κουβέντα αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν δύο άνθρωποι του αθλητισμού να μην αναφερθούν σε αυτό που τους ενώνει».

Για την αίσθηση που υπάρχει ότι ο Σαββίδης αποθαρρύνθηκε από όσα συμβαίνουν: Δεν ξέρω κι εγώ τα διάβασα, γίνονται και πολλές συζητήσεις αυτόν τον καιρό. Εγώ, σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται, είδα έναν άνθρωπο, ισχυρό επιχειρηματία, ο οποίος είναι αποφασισμένος να βάλει πολλά χρήματα στην ομάδα. Εναν άνθρωπο έτοιμο να κάνει ό,τι χρειαστεί για να κάνει ακόμη πιο μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Γι αυτό είμαι σίγουρος, το είδα. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα έκανε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή και έριξε πολλά λεφτά για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ. Οσο μπορώ να καταλάβω από την κουβέντα μας, θα κάνει κι άλλες κινήσεις».

Για τη σχέση Ιβάν - Αναστασιάδη: «Το σημαντικό που είδα είναι ότι σέβεται και υπολογίζει και ακούει τον προπονητή. Οσες κινήσεις θα γίνουν, θα γίνουν σε συνενόηση με τον προπονητή. Εγώ συμφωνώ με αυτό. Είναι άλλο ο μεγαλομέτοχος και άλλο ο προπονητής και αυτό ο Σαββίδης δείχνει να το έχει καταλάβει. Σε μια ομάδα οι εισηγήσεις πρέπει να εισακούονται. Οι άνθρωποι του αγωνιστικού τμήματος ξέρουν καλύτερα γιατί ζουν την ομάδα από μέσα κάθε μέρα».

Για την ψυχολογία του Σαββίδη: «Είναι πάρα πολύ προβληματισμένος με όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος δεν τα ήξερε όλα αυτά τα πράγματα πριν έρθει και αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Του εξήγησα ότι δεν είναι καινούρια, συνέβαιναν και παλιά. Το ξαναλέω, είναι πολύ προβληματισμένος».
Για τον πόλεμο που δέχεται ο ΠΑΟΚ: «Πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί που θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αδικήσουν τον ΠΑΟΚ. Ξεχνάτε το πρωτάθλημα που έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Λίτσα; Ξεχνάτε ακόμη και πέρσι τι πάθαμε με την τιμωρία; Πάντα κάποιοι θα ελέγχουν το σύστημα για δικό τους όφελος».
Για το αν θα καταφέρει να σπάσει το κατεστημένο ο Σαββίδης: «Οταν είσαι δυνατός, θα βρεις τη λύση. Αυτό φυσικά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει προσπάθεια και χρόνο. Αν έχεις την οικονομική δύναμη, όμως, μπορείς να τα καταφέρεις.»

Για το αν η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ ήταν για τόσο καιρό πρώτος. Τώρα είναι σχεδόν πρώτος. Διεκδικεί όλη τη χρονιά το πρωτάθλημα. Πήραμε έναν σπουδαίο παίκτη, θα γίνουν πιστεύω και άλλες προσθήκες, ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει ως το τέλος τον τίτλο. Το σημαντικό είναι ότι ο Σαββίδης είναι αποφασισμένος να το συνεχίσει, να τον μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ».

Για τον Αναστασιάδη: «Δεν έχει αλλάξει και πολύ. Το πάθος του Αγγελου είναι το ίδιο και αυτό είναι μεγάλη Ιστορία».

Για την αποχώρηση από το γήπεδο προχθές: «Θα ήταν λάθος αν συνέβαινε αλλά είδατε ότι δεν έγινε. Παλαιότερα το πληρώσαμε αυτό. Τώρα, αφού δεν έγινε, δεν υπάρχει λόγος και να το συζητάμε».

Για το τί ζήτησε από τον Ιβάν Σαββίδη: «Ζήτησα την υποστήριξή του. Είμαι ένας άνθρωπος που βοήθησα και βοηθάω τον ΠΑΟΚ και αν ήμουν στη θέση του κι εγώ αυτό θα έκανα. Απέσπασα λοιπόν την στήριξή του στον αγώνα που ξεκίνησα εδώ και 20 μέρες με την υποψηφιότητά μου στις εκλογές, στην Β' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία».

Για την πολιτική κατάσταση σήμερα και τη δική του υποψηφιότητα: «Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον ΠΑΟΚ. Ολοι ξέρουν τι έχω κάνει και δε ζήτησα τίποτα. Θέλω σήμερα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Ολα αυτά τα χρόνια τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται στη Βουλή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ηρεμία ώστε να βγει από το τούνελ που είναι τώρα γι αυτό διεκδικώ να εκλεγώ για να βοηθήσω.

Και για το φινάλε της κουβέντας με τον Ιβάν: «Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για συζήτηση μετά τις εκλογές. Την Κυριακή με κάλεσε στην σουίτα του για τον αγώνα αλλά τα περισσότερα θα τα πούμε στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...