Οι 40 μέρες μετά το Φάληρο

Aπό sentragoal.gr: Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι τόσο μακρινή όσο την έχουν κάνει οι εμφανίσεις που ακολούθησαν από την ημέρα εκείνη και μετά από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sentragoal.gr
Οι 40 μέρες μετά το Φάληρο

Πριν από 40 ημέρες, ο ΠΑΟΚ, με ελλείψεις στο κέντρο της άμυνας και στην επίθεση, βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του, έχοντας κερδίσει με 2-1. Με αυτήν τη νίκη, οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν πέντε βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, αλλά το κυριότερο φαινόταν να είναι η αυτοπεποίθηση που είχε δώσει εκείνο το αποτέλεσμα,

που έμοιαζε ικανή να θρέψει έναν ολόκληρο μηχανισμό, που καλούνταν να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έφτανε τα οκτώ σερί παιχνίδια στα οποία είχε σκοράρει, έδειξε να σηκώνει ανάστημα παρά την απουσία βασικών παικτών και γενικά είχε κάτι σταθερό πάνω στο οποίο θα μπορούσε να πατήσει προκειμένου να φτάσει στα μισά της σεζόν και να κάνει το ταμείο.

Η στιγμή που κάνει ταμείο έφτασε και αυτό μοιάζει να είναι μείον σε σχέση με τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει εκείνη η βραδιά. Ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» συμπλήρωσε 20 παιχνίδια από την έναρξη της σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, και μετρούσε συνολικά πέντε ήττες.

Στα επόμενα οκτώ επίσημα παιχνίδια, έγραψε τέσσερις ήττες. Σε αυτά τα 20 παιχνίδια (σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη), δεν είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μόλις στα τέσσερα από αυτά.

Στα επόμενα οκτώ που ακολούθησαν, τα παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν ήταν τρία. Στο ίδιο διάστημα, των 20 αγώνων, ο εκάστοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μάζεψε την μπάλα μέσα από την εστία συνολικά 15 φορές. Στα επόμενα οκτώ παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε συνολικά 16 γκολ.

Σε αγωνιστικά λεπτά ανά γκολ, ο ΠΑΟΚ, μέχρι και το «Καραϊσκάκης», δεχόταν ένα γκολ ανά 120 λεπτά, ενώ στα οκτώ παιχνίδια που ακολούθησαν, μετρούσε ένα γκολ ανά 45 λεπτά.

Και όλα αυτά σε ένα διάστημα στο οποίο, ανάμεσα στο πέμπτο και το έκτο παιχνίδι από τα οκτώ που ακολούθησαν μετά τη νίκη στο Φάληρο, υπήρξε και η 15ήμερη διακοπή, με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να την εκμεταλλευτεί, καθώς ούτε νέοι παίκτες προστέθηκαν ούτε κάποιοι εκ των τραυματιών (Γλύκος, Κατσικάς, Τζιόλης) επέστρεψαν.

Διαβάστε ακόμη...