Μακάρι να διορθωθεί τώρα το λάθος του καλοκαιριού

Οπως λέγαμε και χθες, είτε μας αρέσει, είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποτύχει στους δύο από τους τρεις φετινούς στόχους του και μένει να παλέψει για τον τρίτο, που είναι και ο πιο δύσκολος. Θα μπορούσε κανείς, στην παρούσα φάση, με αφορμή τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, να "ισοπεδώσει" κανείς τον Αγγελο Αναστασιάδη, αλλά δεν θα ήταν δίκαιο.
Πηγή: metrosport.gr
Μακάρι να διορθωθεί τώρα το λάθος του καλοκαιριού

Σαφώς υποτίμησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σαφώς επανέλαβε το τολμηρό ροτέισον και στους άλλους δύο αγώνες του Κυπέλλου, αλλά το βασικό λάθος του δεν είναι αυτό. Και δεν είναι αυτό, διότι όσοι παίκτες αγωνίστηκαν σ' αυτά τα τρία παιχνίδια είναι αυτονόητα οι κύριοι υπαίτιοι της αποτυχίας. Είναι όλοι τους παίκτες του ΠΑΟΚ και όφειλαν να σταθούν στο ύψος τους. Οι περισσότεροι δε που έπαιξαν στα τρία αυτά παιχνίδια ήταν βασικοί, όχι εφεδρικοί. Να μη ξεχνιόμαστε...

Το μεγάλο λάθος του Αγγελου (το λέμε για πολλοστή φορά) είναι η λανθασμένη αξιολόγηση του ρόστερ. Πίστεψε τον Αύγουστο ότι έχει πολλούς ισάξιους παίκτες, αλλά δεν είχε. Πίστεψε ότι είναι κομπλέ σε όλες τις θέσεις, αλλά δεν ήταν

. Πίστεψε ότι θα μπορούσε να ετοιμάσει σύντομα τους πολλούς πιτσιρικάδες, αλλά δεν μπόρεσε. Κι όταν ήρθαν οι τραυματισμοί βασικών, τα κενά του ρόστερ άρχισαν να κοστίζουν ακριβά. Τα κενά αυτά και οι ελλείψεις σε θέσεις και ρόλους μπορούν να καλυφθούν μόνο με ποιοτικές μεταγραφές. Μακάρι να γίνουν για να διορθωθεί το τεράστιο λάθος του περασμένου καλοκαιριού.

Από εδώ και πέρα, κάθε αγώνας στο Πρωτάθλημα θα είναι "τελικός" και η αρχή θα γίνει από την Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα. Θα χρειαστεί παίκτες και προπονητής να ανασυνταχθούν για να μπουν δυναμικά στην τελική ευθεία της μάχης. Θα είναι πολύ σκληρή η προσπάθεια και θα χρειαστεί καλή ψυχολογική προετοιμασία πριν από κάθε αναμέτρηση για να αντέξει η ομάδα, σε βάθος χρόνου, στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Τώρα που η καραμέλα της δικαιολογίας με την κούραση έχει πλέον λιώσει, ας μη βρεθεί η άλλη που θα λέει ότι η ομάδα είναι ανώριμη να ανταποκριθεί στα mind games για να κρατά σταθερά πίσω της τον Ολυμπιακό και όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Οταν ο ίδιος δηλώνεις ότι στόχος σου είναι να κατακτήσεις το Πρωτάθλημα, πρέπει να οπλιστείς με όλα τα εφόδια, αγωνιστικά και ψυχολογικά, για να ανταποκριθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ψωνίσει από το πάνω ράφι. Φαίνεται ότι όντως γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα με παίκτες ποιοτικούς και έτοιμους να προσφέρουν αμέσως.

Και ο Νομπόα και ο Σίμποκ, αλλά και οι Μπλάνκο, Ουσέρο, που απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι παίκτες επιπέδου και εργαλεία χρήσιμα για να αυξήσει η ομάδα τις πιθανότητες που έχει να πετύχει στον στόχο της.

Tου Στέλιου Γρηγοριάδη

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...