Ακριβός αλλά… ελεύθερος

Από metrosport.gr: Η περίπτωση του Τόμας Σίβοκ είναι στην κορυφή της λίστας του ΠΑΟΚ. Ο 31χρονός Τσέχος είναι η νούμερο ένα επιλογή σήμερα για τον Ζήση Βρύζα και τον ΠΑΟΚ. Μία περίπτωση βέβαια με αρκετές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.
Πηγή: metrosport.gr
Ακριβός αλλά… ελεύθερος

Ο Σίβοκ δεν είναι κάποιος τυχαίος ποδοσφαιριστής. Βασικός στην εθνική Τσεχίας, ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνά της και σε αυτή της Μπεσίκτας τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος έχει παίξει δώδεκα αγώνες με τους αετούς της Κωνσταντινούπολης, όμως ο Σλάβεν Μπίλις στα τέλη του Νοέμβρη τον έβγαλε από την ομάδα. Ο λόγος; Άγνωστος.

Πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό που έχει εμπειρία, παραστάσεις και τακτικά χαρακτηριστικά που σίγουρα θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να κλείσει τον νεαρότερο Οσβάλντο Αλάνις που ανανέωσε τελικά το συμβόλαιό του με την Σάντος Λαγκούνα.

Ο Σίβοκ δεν ήταν ακριβώς δεύτερη επιλογή. Είναι μία επιλογή που έτρεχε παράλληλα με τον Αλάνις, όμως ο Μεξικάνος λόγω ηλικίας είχε ένα προβάδισμα. Μάλλον και λόγω οικονομικών δεδομένων, αφού το συμβόλαιο που έχει ο Τόμας Σίβοκ με την Μπεσίκτας είναι ... τεράστιο.

Ο Τσέχος, που το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, είχε υπογράψει στους Τούρκους έναντι 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο και σίγουρα θέλει ένα σοβαρό ποσό για να υπογράψει. Το ιδανικό για αυτόν είναι να βρει το ίδιο, αν και γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να το βρει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το καλό για τον ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» το ότι η Μπεσίκτας έχει δώσει το ελεύθερο να διαπραγματευτεί η ομάδα με τον παίκτη και η ίδια δεν έχει αξιώσεις.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια κοστολογεί την συγκεκριμένη περίπτωση περίπου στις 600 χιλιάδες ευρώ και ευελπιστεί πως με κάποια μπόνους ο παίκτης θα πεισθεί να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα.

Λόγω ηλικίας δεν μπορεί να γίνει συμβόλαιο διάρκειας μεγαλύτερης από 2,5 χρόνια, κάτι που δεσμεύει κάπως την δυνατότητα ευελιξίας του ΠΑΟΚ.

Όπως και να έχει, οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν στην επιλογή Σίβοκ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν υπ όψιν τους κι άλλες περιπτώσεις παικτών.

Πάντως για την περίπτωση του Οσβάλντο Αλάνις που στράβωσε, τα πράγματα είχαν φτάσει σε οριακό σημείο. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ είχε στείλει μετά από προφορική συμφωνία στον παίκτη τα συμβόλαια για να τα υπογράψει, κάτι που προφανώς και δεν έγινε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο 25χρονός διεθνής με την εθνική Μεξικού, δέχτηκε τεράστιες πιέσεις από το περιβάλλον του και την ομάδα του Σάντος Λαγκούνα, με αποτέλεσμα να υπογράψει ανανέωση της συνεργασίας μαζί της, κάτι που βέβαια έκλεισε το κεφάλαιο του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον υπογράψει για να τον έχει στο δυναμικό του έστω το καλοκαίρι, όμως με αυτό το χαρτί θα προσπαθούσε να τον πάρει από τώρα φθηνά. Η υπογραφή όμως δεν μπήκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο Μεξικό πάντως πολλές φορές οι παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν βιώνουν μυστήριες καταστάσεις, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι αργά χθες το βράδυ αν ο Αλάνις βίωσε κάτι ανάλογο.

Tου Σταύρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...