Ο Παοκτσήδικος Καζαμίας του 2015 (μέρος πρώτον)

Αποκλειστικά στη Voria.gr: Ο Καζαμίας προβλέπει, εντοπίζει, ανιχνεύει και μοιράζει τα φώτα του για τις πιο σπουδαίες στιγμές που πρόκειται να εξελιχθούν στον ΠΑΟΚ, μέσα στο νέο έτος
Πηγή: voria.gr
Ο Παοκτσήδικος Καζαμίας του 2015 (μέρος πρώτον)

Όλα τα γεγονότα που θα συνταράξουν τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του μέσα στο νέο έτος, αποκαλύπτει αποκλειστικά στη Voria.gr ο έγκριτος και γνωστός τοις πάσι αστρολόγος, Καζαμίας που δέχθηκε ν' ανοίξει... τα χαρτιά του στον Πασχάλη Μεντίζη.

Τι προφητεύει, λοιπόν, στον Δικέφαλο για το 2015;

Ιανουάριος

Τιτάνια προσπάθεια να ενισχυθεί πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ, νιώθοντας καυτή την ανάσα του Ολυμπιακού στην πλάτη του, αφού το +1 αποτελεί απαγορευτική βαθμολογική διαφορά για επανάπαυση στο κυνήγι του τίτλου.

Έπειτα από σειρά επαφών και ενδελεχών ελέγχων των μετεγγραφικών στόχων του Δικεφάλου ανάμεσα στους συνολικά 12 ανθρώπους που εμπλέκονται για τα ζητήματα ενίσχυσης της ομάδας, οι επιτελείς του συλλόγου καταλήγουν: Πρώτη προσθήκη στο ρόστερ, ο Χρήστος Μπούρμπος.

«Θέλαμε μεν να ενισχύσουμε αλλά κύριος στόχος ήταν να διατηρήσουμε την ισορροπία στην ομάδα κι έτσι, διαθέτοντας ήδη τέσσερα αριστερά μπακ, καταλήξαμε στο να αποκτήσουμε τον ίδιο αριθμό και για τη δεξιά πτέρυγα. Ο Χρήστος έχει ήδη αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, και μάλιστα προσφάτως, γεγονός που πληροί ολοκληρωτικά τις προϋποθέσεις που θέτουμε για τη μετακόμισή του στην Τούμπα», δηλώνει περιχαρής ο εγκέφαλος του κλιμακίου επί των μετεγγραφών, Μαρία Γκοντσάρεβα.

Την ίδια στιγμή, το όνομα του Αντρέ Βιειρίνια φιγουράρει και πάλι ψηλά στη λίστα για τον Δικέφαλο. Μάλιστα, με την 5η συνεχή του παρουσία στη συγκεκριμένη ατζέντα, ο βραχύσωμος Πορτογάλος ακραίος επιθετικός καταφέρνει να ισοφαρίσει το αντίστοιχο ιστορικό ρεκόρ του Μαρσέλο Ζαλαγιέτα, αλλά και του πάντα επίκαιρου Σωκράτη Φυτανίδη. «Αποκλειστικό: Υπογράφει στον ΠΑΟΚ ο Αντελίνο», διατείνεται γνωστό έντυπο της Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας εκτενή συνέντευξή του όπου καμία αναφορά δεν γίνεται στον Δικέφαλο.

Ολική ρήξη επέρχεται στις σχέσεις του συλλόγου με τους Γιώργο Κατσικά και Φάνη Τζανδάρη, όπως προκύπτει από την τριακοστή ένατη συνεχή συνάντηση των εκπροσώπων τους με τους ιθύνοντες της ομάδας. Οι δραματικές εξελίξεις επισύρουν τη μήνη του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος με ταξίδι – αστραπή στη Θεσσαλονίκη, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αγοράσει οικόπεδο - φιλέτο στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Παράλληλα, επεκτείνει το συμβόλαιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έως το 2022.

Στα αγωνιστικά, ο Δικέφαλος επικρατεί δύσκολα του Πανιωνίου στην Τούμπα (8-7), με τον κόσμο της ομάδας να σύρει σε λαϊκά δικαστήρια τον Άγγελο Αναστασιάδη, κατηγορώντας τον για «άμυνα χωνί». Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει το παιγνίδι έχοντας στην αμυντική γραμμή: (από αριστερά προς τα δεξιά) Αθανασιάδη - Παπαδόπουλο – Παπαγιαννόπουλο – Σαλπιγγίδη.

Μία εβδομάδα αργότερα, σε ματς που δεν διεξάγεται καθώς η Νίκη Βόλου έχει ήδη αποβληθεί από το πρωτάθλημα, περισσότεροι από 17.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ κατακλύζουν από νωρίς το Πανθεσσαλικό Στάδιο, εκφράζοντας την απορία τους για την απουσία των φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας. «Ρουθούνι» δεν ανοίγει κατά την αποχώρησή τους.

Με την ψυχή στο στόμα προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Δικέφαλος. Οι περίπου 9.400 φίλοι που εκδράμουν στην Κέρκυρα τραγουδούν ασταμάτητα το «γέρε κώνε φύγε τώρα» και «να αποχωρήσει το 14», παρότι ο χρόνος έχει ήδη αλλάξει. Λίγο αργότερα θα γίνει γνωστό πως δεν αναφέρονται στο έτος αλλά στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Φεβρουάριος

Χειροτονείται διάκονος ο Άγγελος Αναστασιάδης. Δονείται ο Ιερός Ναός και τα στασίδια του από τα κατανυκτικά «αμπαλαέα» των φίλων του Δικεφάλου, ενώ η μυριόστομη ιαχή «γειά σου παπά, παπά...» σκίζει διάπλατα τον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Το μυστήριο τελεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δηλώνοντας πανευτυχής για την εξέλιξη, επισημαίνει ωστόσο πως η Παναγιά δεν είναι με τον ΠΑΟΚ, αλλά με τον Άρη.

Στο περιθώριο της τελετής και σε κλίμα ιδιαιτέρως χαρμόσυνο, ο Ιβάν Σαββίδης ανακοινώνει την κατασκευή της νέας Τούμπας μέσα στο τρέχον έτος, χωρητικότητας 184.000 θεατών άνευ στεγάστρου, αποκαλύπτοντας την ονομασία και την τοποθεσία της: «Αγια Σοφιά Reloaded», στον πλανήτη Πλούτωνα. «Εν μέρει ικανοποιημένη», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Θύρα 4, βρίσκοντας, όμως, απέναντί της τον ΣΦ ΠΑΟΚ Νεαπόλεως «Μπέλος» που διαμαρτύρεται εντόνως για τις τιμές των εισιτηρίων, ακόμη κι αν αυτές δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται το στραβοπάτημα των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον Ατρόμητο, διευρύνει τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς αφού περνά σα σίφουνας από την Κρήτη και το Γεντί Κουλέ (2-6), παιγνίδι, όμως, που σημαδεύεται από τον άγριο καυγά Αναστασιάδη – Γκατούζο (άρτι... απαχθείς από τους φίλους του ΟΦΗ και εκ νέου κάτοικος Ηρακλείου) με αφορμή το Σχίσμα του 1054, ένταση που ραγδαία εξαπλώνεται και σε επίπεδο αξιωματούχων, με τους Αλέξη Τσίπρα και Ματέο Ρέντσι να γίνονται από δυο χωριά χωριάτες.

Αναρμόδια να επιλύσει τη διαφορά, δηλώνει η ΕΠΟ και αναβάλλει επ' αόριστον την επόμενη, 23η αγωνιστική, η οποία όλως τυχαίως φιλοξενεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ενίσταται ο έμπειρος τεχνικός του Οθέλλου Αθηαίνου, Γιώργος Δώνης, που λαμβάνει ποσοστό 10% επί των εσόδων των εντός έδρας αγώνων του Δικεφάλου έως το 2026. «Αδιαμφισβήτητος νικητής» στη συγκεκριμένη πολυετή δικαστική μάχη, δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Μάρτιος

Σοβαρά επεισόδια αμαυρώνουν το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ωστόσο δραπετεύει από τη Λεωφόρο με το υπερπολύτιμο τρίποντο. Δράστες αυτή τη φορά δεν είναι οι οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά οι μέχρι πρότινος αδερφοποιητοί μεγαλομέτοχοί τους.

«Δε θα ηθελα να προβο σε χαρακτηρισμούς για τον "κίριο" Ιβάν, έσχος #pao<3» σπεύδει να σχολιάσει στο Twitter o Γιάννης Αλαφούζος. «Νιετ ταβάριτς Αλαφούζο, ντα βότκα, τσίπουρο και ούζο», κύκλοι φίλα προσκείμενοι στον Ιβάν Σαββίδη μεταφέρουν έπειτα από σχετική τηλεδιάσκεψη με το Ροστόφ.

Παροξυσμός από τους φίλους του Δικεφάλου που συρρέουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να υποδεχθούν την ομάδα, έπειτα από την εκτόξευση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό στους 9 βαθμούς. Σταθερός στα πιστεύω του ο Άγγελος Αναστασιάδης και συνυπολογίζοντας τις παραινέσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ζητεί και πάλι την ινκόγκνιτο μεταφορά της αποστολής από την πίσω πόρτα, δίχως όμως να αντιληφθεί το σκασιαρχείο του Γιώργου Τζαβέλλα, που βρίσκει μια καλή ευκαιρία για stage diving - selfie.

Ξημερώνει η 14η Μαρτίου, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τούμπα, μαύρη επέτειος για τους φίλους του ΠΑΟΚ που «δεν ξεχνούν». Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την αποφράδα «σφαγή του Σπάθα» που στέρησε από τη Θεσσαλονίκη πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League, διηπειρωτικό, υποθαλάσσια, μετρό και σηματοδότες στον Περιφερειακό. Στις 10 πιο παράξενες εικόνες που συγκεντρώνει το πρακτορείο Reuters για το 2015, θα συμπεριληφθεί η φωτογραφία που απεικονίζει δακρυσμένο 62χρονο φίλαθλο των Θεσσαλονικέων να γράφει με σπρέι σε τοίχο της Θύρας 1 στην Τούμπα «Μπατατούδη φύγε».

Απρίλιος

Με μόλις τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, η κούρσα τίτλου βρίσκει τον Δικέφαλο με ισχνό προβάδισμα, μονάχα ενός βαθμού, έναντι του Ολυμπιακού.

Αιτία η εξαντλητική νηστεία στην οποία υποβάλλονται από τον Άγγελο Αναστασιάδη οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, ανεξαρτήτως εθνικότητος, χρώματος και θρησκείας. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανταποδίδει τη συνέπεια και την πειθαρχία των αθλητών του πραγματοποιώντας μίνι προετοιμασία στο Άγιον Όρος. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να σκαρφαλώσουν με τα δόντια στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου καταλύουν για 15 λεπτά. «Άντε ρε πεθαμένα, θα σας σκίσω», ακούει παρατεταμένα και για πάνω από 20 ώρες εμβρόντητος ηλικιωμένος, κάτοικος Σάρτης.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον ημιτελικό του Κυπέλλου και, σ' ένα επικό déjà vu, οι «ασπρόμαυροι» καλούνται στην Τούμπα να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 του πρώτου παιγνιδιού. Η αναμέτρηση καθυστερεί 11 ώρες μέχρι να αντικατασταθούν οι ψαροκασέλες που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν ο πάγκος των φιλοξενουμένων.

Ο Δικέφαλος παίρνει τελικά την πρόκριση επικρατώντας με 1-0, στην εκπνοή του αγώνα, κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, δέκατα πριν προλάβει να βάλει στο στόμα του τη σφυρίχτρα ο διαιτητής Παππάς (στο 83' του αγώνα), με ανάποδο ψαλιδάκι του Στέφανου Αθανασιάδη, που στέλνει τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Ρομπέρτο, από τα 76 μέτρα. Εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ανά την υφήλιο πιστεύουν και πάλι στην ύπαρξη του Άη Βασίλη και σπεύδουν στη Λαπωνία προκειμένου να τον ευχαριστήσουν δια ζώσης, όπως λένε, για την άκρως επιτυχημένη εκπλήρωση της παιδικής ευχής τους.

Μάιος

Πρωταθλητής Ελλάδος έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια στέφεται ο Δικέφαλος του Βορρά, μία, μάλιστα, αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό (16-0). Τρισευτυχισμένος για την επιτυχία της ομάδος του, αδυνατώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Ιβάν Σαββίδης ανακοινώνει την αγορά ενός ακόμη οικοπέδου - φιλέτου στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής, ενός ποδηλάτου αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έως τον Ιούνη του 2032.

Προβληματισμένος, συνοφρυωμένος και βλοσυρός, από την άλλη, εμφανίζεται στη συνέντευξη Τύπου ο Άγγελος Αναστασιάδης. «Σαστάλεγα» και «χαμηλά το κεφαλάκι», με το ζόρι καταφέρνει να ψελλίσει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και έρχεται στα χέρια με δημοσιογράφο ο οποίος τον ρωτά πού σχεδιάζει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι περίπου 1.872 ενεργοί Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ αποφασίζουν τον τριετή πανηγυρισμό της κατάκτησης στον Λευκό Πύργο πίνοντας μόνο ρετσίνα. Στο πλευρό τους στέκεται για περισσότερες από τρεις ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστό ανήσυχο πνεύμα, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δηλώνοντας πως πάντα θα στηρίζει τους αγώνες των προσφύγων.

Διαρθρωτικές και δραστικές αλλαγές περνά από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ευκαιρίας δοθείσης, ο Γιάννης Μπουτάρης. Έντεκα στάσεις του ΟΑΣΘ αλλάζουν ονομασία, τέσσερις λάμπες αντικαθίστανται στην πλατεία Αριστοτέλους και, τέλος, μετονομάζεται σε «Επιτέλους, είμαστε καλά» ο μήνας Μάιος. «Θετικός, αλλά όχι απολύτως, αλλά θετικός, απλά όχι ολοκληρωτικά», δηλώνει ο ηγήτωρ της αντιπολίτευσης στο δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.

Χαμογελαστοί κι αγκαλιασμένοι εισέρχονται στο ΟΑΚΑ οι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, που παρακολουθούν από κοινού τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μια ανάσα από το νταμπλ θα βρεθεί ο Δικέφαλος (του Βορρά), όμως θα ηττηθεί με 4-1, για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ίδια περίσταση. «Δεν ήθελε η Παναγιά», θα δηλώσει μετά το τέλος του ματς ο Άγγελος Αναστασιάδης, που κράτησε για 90' την αμυντική του γραμμή στο ύψος της περιοχής της Ένωσης.

Ιούνιος

Αναβρασμός για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό επικρατεί στα γραφεία του ΠΑΟΚ στη Μικράς Ασίας. Φύλλο δεν κουνιέται, απλά αυτό πρόκειται ν' αναγράφεται στο non paper του συλλόγου εκείνη την περίοδο.

Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο ταλαντούχος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, ορμώμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Φαχρίμ Φατλάλα Ραζαγκουί Μποκανί Αλ Τζαχέρι.

«Χέρι, χέρι με τον... Αλ Τζαχέρι!», «Στάζει πιπέρι η... κεφαλιά του Αλ Τζαχέρι», είναι μόνο κάποιοι από τους ιδιαιτέρως ευφάνταστους τίτλους που επιλέγουν στα πρωτοσέλιδά τους αθλητικά έντυπα της πόλης. Μόνο στα οπισθόφυλλα εντοπίζονται προς το παρόν τα πρώτα ανησυχητικά κρούσματα «προσέγγισης του Αντελίνο Βιερίνια».

Στον αστερισμό του Τσάμπιονς Λιγκ κινείται από την πλευρά του ο πολύπειρος τεχνικός του ΠΑΟΚ, καταστρώνοντας τα τεχνοκρατικά σχέδιά του και καταρτίζοντας τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που εκτιμά πως θα βοηθήσουν τον Δικέφαλο να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ολονυχτία στα γραφεία της Μικράς Ασίας προκειμένου να διαγραφούν ονόματα εφάμιλλης αξίας με αυτά των Παρασκευά Ανδράλα, Λιάσου Λουκά, Αλέξανδρου Γαρπόζη, Δημήτρη Ζαβαντία, Νικόλαου Σκαρμούτσου.

Μόλις τέσσερις ημέρες ρεπό δίνει για ολόκληρο το καλοκαίρι στους ποδοσφαιριστές του ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ξεκούραστος δηλώνει ο Μάαρτεν Μάρτενς.

Στο ιατρικό δελτίο της ομάδας, για υψηλό πυρετό παραπονιέται ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ωστόσο από κρυφή κάμερα στο δωμάτιό του στο Μακεδονία Παλλάς, διαπιστώνεται πως ζέσταινε την κεφαλή του θερμομέτρου με τη βοήθεια των χνώτων του.

Διαβάστε ακόμη...