Ενίσχυση τίτλου για ΠΑΟΚ

Γιατί ο μεσοεπιθετικός εγνωσμένης αξίας κι ο δημιουργικός χαφ θα ολοκληρώσουν το παζλ στη γραμμή κρούσης που θα «χτυπήσει» πρωτάθλημα.
Πηγή: sportday.gr
Ενίσχυση τίτλου για ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον Μπλάνκο...», «ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε για τον Μπόρχε», «ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει μεσοεπιθετικό - εξτρέμ και δημιουργικό μέσο, που θα κάνουν τη διαφορά», όλα αυτά καλά είναι και σίγουρα κρατάνε την αγωνία στα ύψη. Ομως το ουσιαστικό είναι κάτι άλλο... Τι θα αλλάξει ο μεσοεπιθετικός εγνωσμένης αξίας κι ο χαφ άλλων χαρακτηριστικών από τους Τζιόλη, Κάτσε, Τζανδάρη, στο υπάρχον ρόστερ του «Δικεφάλου» και στην ευκολία με την οποία θα υλοποιήσει η ομάδα τους υψηλούς της στόχους; Και σε αυτό υπάρχει απάντηση,

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
«Ενας εναντίον ενός»
Στον ΠΑΟΚ κλείνουν ακραίο, που στο «ένας εναντίον ενός» ή θα «ζαλίζει» τον αντίπαλο ή θα φορτώνεται πάνω του δύο - τρεις παίκτες και θα «δωρίζει» γκολ στους συμπαίκτες του. Και μετά το «Ο.Κ.» του Ιβάν Σαββίδη για ενίσχυση με καλούς ποδοσφαιριστές, κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Βρύζας παλεύει για την υπέρβαση, με ορίζοντα πέρα (είτε με οψιόν αγοράς είτε με συμβόλαιο από τώρα) και του προσεχούς καλοκαιριού.
Μάλιστα αναμένεται, μαζί με τους Μακ, Περέιρα, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Παπαδόπουλο, να συνθέσουν μια εξάδα ποδοσφαιριστών, που μόνο «πονοκεφάλους» θα προκαλεί στους αντιπάλους αμυντικούς.

ΧΑΦ
Απαραίτητος και μαέστρος

Οσο και να τα… χώνει ο ΠΑΟΚ για εξτρέμ, όλοι στην ομάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο δημιουργικός χαφ είναι παραπάνω από απαραίτητος προκειμένου να έρθουν οι επιτυχίες κι ο τίτλος.
Οι μέσοι του «Δικεφάλου» είναι τραυματίες (π.χ. Τζιόλης) ή βρίσκονται στα όρια της… υπερκόπωσης (Κάτσε, Τζανδάρης). Επομένως η φρεσκάδα κι η ποιότητα που θα προσθέσει ο νεοαποκτηθείς χαφ, θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Χρειάζεται παίκτης που θα μεταφέρει με επιτυχία την μπάλα από πίσω στην επίθεση, θα βγάλει κάθετη ή μακρινή πάσα, θα απειλήσει και θα εκτελέσει…

ΜΑΚ
Αλλο επίπεδο με Ρατς

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ, μια κι η… ελαφρότητα με την οποία τραυματίστηκε ξανά (σε φιλικό της Εθνικής του), κόστισε στην ομάδα και στον ίδιο.
Ουσιαστικά ο Μακ, με 13 παιχνίδια κι επτά γκολ, έχει να αγωνιστεί 100% έτοιμος από την αναμέτρηση με τη Βέροια, που σκόραρε (26/10).
Και το αναφέρουμε αυτό διότι στον Εργοτέλη τραυματίστηκε και στην Ξάνθη μπήκε ανέτοιμος (από τραυματισμό) να αγωνιστεί. Ο καλός Μακ, με τον Ρατς πίσω του, ήταν αρκετές φορές «μια ομάδα μόνοι τους».

ΠΕΡΕΪΡΑ
Μπαλαδόρος και γκολ!

Ο Αργεντινός, εκ των πιο ποιοτικών παικτών του υπάρχοντος ρόστερ για τον ΠΑΟΚ, μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε άνοδο κι έχει αποδείξει ότι προσαρμόστηκε πλήρως στη νέα του ομάδα.
Με οκτώ γκολ (τα τελευταία πέντε σε 40 μέρες), στα 18 παιχνίδια αλλά και με τον τρόπο που τα πέτυχε (από φάουλ ή από εξαιρετικές εμπνεύσεις όπως η γκολάρα στο Φάληρο), έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνσης ότι μπορεί να πάρει τον ΠΑΟΚ στις… πλάτες του.
Με μπαλαδόφατσες στα άκρα μπορεί ακόμη και να τριπλασιάσει τα τέρματά του.

ΚΛΑΟΥΣ-«ΣΑΛΠΙ»
Σταθερές αξίες
Ο Αθανασιάδης με τον Σάλπιγγίδη είναι δύο παιδιά του ΠΑΟΚ, που έχουν δώσει και την ψυχή τους για την ομάδα.
Ο πρώτος είναι στα... πάνω του και «πυροβολεί» διαρκώς, με τον δεύτερο να προσφέρει περισσότερο την εμπειρία και τις πολλές γνώσεις του. Πάντως φέτος ο Αθανασιάδης έχει σημειώσει 15 γκολ σε 22 παιχνίδια κι ο Σαλπιγγίδης στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών, σημείωσε μόλις τρία γκολ.
Αποτελούν σταθερές αξίες μεσοεπιθετικά (είτε με γκολ είτε με ασίστ) και μπορούν να πάρουν «τρίποντα» από μόνοι τους.

Διαβάστε ακόμη...