Μια ανάσα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν

Η συνάντηση των Χριστουγέννων, οι έγγραφες αποδείξεις για τα οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και οι σκέψεις του Σαββίδη που δείχνει σίγουρος για την εμπλοκή του στην εταιρία.
Πηγή: metrosport.gr
Μια ανάσα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν

Όσο κυλούν οι μέρες, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται ολοένα και πιο κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Προβλέψεις σχετικές με την ημερομηνία κοινοποίησης οριστικών αποφάσεων, είναι αδύνατο να γίνουν. Οι... αισιόδοξοι ισχυρίζονται ότι η έναρξη μιας νέας εποχής για τη ΚΑΕ και φυσικά για το τμήμα μπάσκετ της ομάδας μπορεί να γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

Υπάρχουν ενδείξεις, όχι όμως αποδείξεις. Ο μοναδικός που μπορεί να τις καταθέσει είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Κατά καιρούς, η «Μ» έχει καταγράψει τις σκέψεις του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, τη συντονισμένη προσπάθεια διαφορετικών δυνάμεων του Δικεφάλου με σκοπό να τον πείσουν για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Ο ίδιος δε, με τις παρεμβάσεις του σε σοβαρά ζητήματα (σ. σ. όπως αυτό που είχε προκύψει με τον Σούλη Μαρκόπουλο και κυρίως θέματα οικονομικής φύσεως) έχει αποδείξει ότι τον ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον του τμήματος.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι πλήρωσε αρκετές δόσεις προς το Δημόσιο, ενώ τη περσινή σεζόν η χρηματοδότησή του προς τη ΚΑΕ ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις 320.000 ευρώ.

Οι δε επιτελείς της ΚΑΕ έχουν τονίσει κατ' επανάληψη ότι... «εμείς κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας», εννοώντας ότι ενημέρωσαν τη πλευρά του ομογενή επιχειρηματία επί παντός επιστητού και κυρίως για τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας.

Όταν ρωτώνται δε για την πορεία των συζητήσεών τους με τον ίδιο ή τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη, αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις, εναρμονισμένοι με την τακτική που έχει αποφασίσει ο τελευταίος. Για την ακρίβεια, έχει ζητήσει να διατηρηθούν χαμηλοί οι τόνοι, γι' αυτό οι άνθρωποι του Δικεφάλου λένε «είναι ένα ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς».

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν πάντως ότι τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες για την εμπλοκή της Ιβάν Σαββίδη, από τη πλευρά της ΚΑΕ. Υπό την έννοια ότι, οι επιτελείς της επιβεβαίωσαν εμπράκτως τα λεγόμενά τους, καθώς εγγράφως απέδειξαν το νούμερο των χρεών που είχαν αναφέρει προφορικώς στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία της «Μ» περί συνάντησης του ίδιου του Σαββίδη με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ανήμερα των Χριστουγέννων, παρουσία κι ενός στενού φίλου του πρώτου που είναι «παρών» σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ. Διαπιστώθηκε όμως ότι ο Σαββίδης είναι πλέον πολύ ζεστός για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, έχοντας μπροστά του ένα χαρτί που γράφει ένα συγκεκριμένο νούμερο. Πρόκειται για το ύψος των χρεών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, του έχει σημειωθεί ότι με ένα ποσό της τάξεως των 2-2,5 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να μηδενίσει τις υποχρεώσεις της εταιρίας.

Η οριστική απόφαση ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη κι εφόσον καταλήξει σε αυτή της εμπλοκής του στη ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα το κοινοποιήσει κατευθείαν. Η ενασχόλησή του θα γίνει μέσω της κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κι εφόσον το πράξει, είναι βέβαιο ότι θα αναθέσει τη ΚΑΕ ΠΑΟΚ σ' έναν εκ των δύο υιών του.

Διαβάστε ακόμη...