Περί ισορροπιών και άλλων αστειοτήτων

Μετράμε αντίστροφα για να αρχίσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος και η αγωνία των οπαδών του ΠΑΟΚ –απολύτως δικαιολογημένα- έχει χτυπήσει στο κόκκινο. Όπως στο κόκκινο έχει χτυπήσει και η «επιχειρηματολογία» και τα... σενάρια που αφορούν τα κριτήρια με τα οποία ο ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει ποδοσφαιριστές.
Πηγή: paokrevolution.net
Περί ισορροπιών και άλλων αστειοτήτων

Μια καλή βάση για να γίνει η σχετική κουβέντα είναι ότι ο Δικέφαλος χρειάζεται ποδοσφαιριστές για να μπορέσει ο Άγγελος Αναστασιάδης να έχει επιπλέον λύσεις αφού μπροστά της η ομάδα έχει να δώσει 19 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Αυτό όμως που πραγματικά θεωρώ ότι είναι «σαθρό» επιχείρημα είναι ότι ένα από τα κριτήρια που πρέπει να ισχύσουν είναι να μην αλλάξουν οι ισορροπίες στην ομάδα. Πολλοί δηλαδή υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει για παράδειγμα να αποκτηθεί ένας παίκτης που το συμβόλαιο του θα αγγίζει τα 700.000 ευρώ επειδή θα είναι ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια την στιγμή που κάποιοι βασικοί παίκτες στην ομάδα αμείβονται με τον βασικό μισθό (περίπτωση Τζανδάρη και το ξεκαθαρίζω τυχαία αναφέρω το όνομα).

Η απορία μου είναι απλή: αν ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τον Βιερίνια και έπρεπε να του προσφέρει συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο, θα υπήρχε έστω και ένας που δε θα τον ήθελε πίσω στην ομάδα για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες; Ναι στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά παίκτες τύπου Ολίσε, Μάρτενς και πάει λέγοντας που ελάχιστα πρόσφεραν σε σύγκριση με την αμοιβή τους. Αλλά αυτό αφορά λανθασμένες επιλογές και τίποτε παραπάνω.

Δεν αξίζει αυτά τα χρήματα που παίρνει για παράδειγμα ο Ρατς; Εδώ είναι που λέμε «ότι πληρώνεις παίρνεις». Λίρα εκατό έχει αποδειχθεί ο Ρουμάνος και τιμά το συμβόλαιο του. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν πρέπει να τα δώσεις τα χρήματα και να κάνεις την υπέρβαση αλλά ΠΟΥ θα τα δώσεις. Και δεν σε προφυλάσσει από τη λάθος επιλογή και επένδυση μια απόφαση «δεν δίνω πολλά χρήματα για μια μεταγραφή».

Υπάρχει επίσης κάτι ακόμη. Το να σκέφτεσαι το πώς θα αντιδράσει ένας παίκτης στο υπάρχον ρόστερ όταν μάθει ότι θα αποκτηθεί ένας νέος με περισσότερα χρήματα, είναι άκαιρο και αστείο. Είναι σαν να θέλεις να κάνεις κουμάντο στην τσέπη του Σαββίδη που πληρώνει στην ώρα του, δεν χρωστά σε κανέναν και εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Επί εποχή Γούμενου όπου οι παίκτες ήταν απλήρωτοι να το δεχθώ ότι ήταν δύσκολο να αποδεχθούν νέες αφίξεις. Τώρα και δεν τους αφορά και δεν τους πέφτει και λόγος να έχουν άποψη αφού αγωνίζονται σε ομάδα-τράπεζα. Άλλωστε επί εποχής Σαββίδης κανείς παίκτης δεν μπορεί να νιώθει ριγμένος.

Γ. Ζαΐρης

Διαβάστε ακόμη...