Πού ήταν και τι κάνανε οι πέντε τους;

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε,ενισχύθηκε με μόλις 5 παίκτες, παρά την απομάκρυνση 15 ποδοσφαιριστών του.Μέχρι στιγμής έχουμε κατανοήσει ότι ο καθένας τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Δικέφαλο, με τους περισσότερους να είναι από τους παίκτες που έχουν πιάσει τον ΠΑΟΚ από το χεράκι και τον τράβηξαν στην κορυφή.
Πηγή: paokvoice.com
Πού ήταν και τι κάνανε οι πέντε τους;

Ρόμπερτ Μακ,Φακούντο Περέιρα,Εγιάλ Γκολάσα, Ράζβαν Ρατς και ο δικός μας Έλληνας Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι οι πέντε που ήρθαν φέτος. Τι έκανε ο καθένας από αυτούς όμως την περσινή χρονιά; Για μερικούς από σας θα τα αναφέρουμε, ενώ για τους υπόλοιπους απλά θα σας φρεσκάρουμε την μνήμη στο παρακάτω κείμενο.

1) Ρόμπερτ Μακ( Νυρεμβέργη)

Ο διεθνής Σλοβάκος παίκτης ήρθε από την Γερμανία όπου αγωνιζόταν για τέσσερα χρόνια με την φανέλα της Νυρεμβέργη. Ο ίδιος όμως θέλησε να αλλάξει παραστάσεις,καθώς η τελευταία του χρονιά ήταν πολύ άσχημη. Έτσι επέλεξε τον ΠΑΟΚ και από τι φαίνεται δικαιώθηκε. Εν πάση περιπτώσει, ο ταλαντούχος παίκτης είχε μόλις 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και κανένα γκολ(!), δείγμα της κατάστασης που επικρατούσε γύρω του.

Δυστυχώς οι αποδόσεις του έπεφταν κάθε χρόνο, αποκορύφωμα η περσινή σεζόν. Οι εμφανίσεις του με την Εθνική του ομάδα μόλις μια,η καριέρα του όδευε σε αδιέξοδο που τελικά είχε ως παραθυράκι σωτηρίας έναν δικέφαλο αετό, τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ο Μακ δεν προχώρησε σε συγκάλυψη των περσινών γεγονότων, καθώς είχε δηλώσει ότι δεν ένιωθε καλά και ήθελε να αλλάξει το ποδοσφαιρικό του κλίμα.

2)Ράζβαν Ρατς(Γούεστ Χαμ-Ράγιο Βαγιεκάνο)

Ο Ρουμάνος κατάφερε να αγωνιστεί πετυχημένα σε δύο συλλόγους πέρσι, με την Γούεστ Χαμ στην Πρίμιερ Λιγκ και την Ράγιο Βαγιεκάνο στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο..."Ρόναλντ" όπως τον αποκαλούσαν στην Αγγλία( από το γνωστό καρτούν, Ρόναλντ ο αρουραίος,διότι η μετάφραση του επιθέτου του ήταν αρουραίος), είχε παίξει σε 20 αγώνες μέχρι την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Ο λόγος αποχώρησης του δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά προσωπικής ιδεολογίας του ποδοσφαιριστή. Απλούστατα, ο Ρατς όντας ένας πρωταθλητής και συνηθισμένος σε τίτλους και νίκες,δεν μπόρεσε να αντέξει τις ήττες και τον πιθανό υποβιβασμό της ομάδας.

Οι άνθρωποι του συλλόγου πάντως μείνανε εντυπωσιασμένοι από την εικόνα που παρουσίαζε και έτσι πέρασε το τεστ του δύσκολου πρωταθλήματος της Αγγλίας. Επόμενο προορισμό είχε την Ισπανία,όπου θα ταίραζε η φράση "τα ίδια παντελάκη μου,τα ίδια παντελή μου" αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Η Βαγιεκάνο επίσης κινδύνευσε σε μεγάλο βαθμό με τον υποβιβασμό και βρισκόταν σε κακή κατάσταση, όμως αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν διαφορετική όπως αποδείχθηκε,καθώς με την έλευση του Ρουμάνου αμυντικού, η ομάδα κατάφερε να σωθεί. Με 10 συμμετοχές άφησε πολύ καλή εικόνα,ενώ και πέρσι η παρουσία του στην Εθνική ομάδα ήταν βασική.

3) Φακούντο Περέιρα(Χιμνάσια )

Ο τεχνίτης Περέιρα πέρσι πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα του και ήταν κοντά στον τίτλο.Τη σεζόν 2013-14,λοιπόν, έπαιξε σε 33 παιχνίδια και πέτυχε 9 γκολ στην Α΄ Εθνική. Μάλιστα, η Χιμνάσια έκανε πολύ καλή πορεία και διεκδίκησε τον τίτλο στην Κλαουσούρα.Ο Αργετίνος όμως θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ να είναι η επιλογή του.

Βέβαια η Εθνική της χώρας του έχει παγκόσμιους αστέρες που δεν αφήνει περιθώρια σε ποδοσφαιριστές όπως ο Περέιρα να αγωνιστούν. Πάντως, πέρσι ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην ομάδα του και έδειξε φοβερά στοιχεία. Στοιχεία που ο ΠΑΟΚ είδε και ήθελε να τα προσφέρει στην φετινή ομάδα, Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα παράπονο μέχρι στιγμής.

4)Εγιάλ Γκολάσα(Μακάμπι Χαιφα)

Ο Ισραηλινός παίκτης πέρσι είχε μόλις 11 εμφανίσεις και 2 γκολ και αποτέλεσε την χειρότερη χρονιά του στην καριέρα του. Μάλιστα και ο ίδιος,όπως και ο Περέιρα, ήταν η πρώτη φορά που έφευγε από την χώρα του. Ο Γκολάσα,λοιπόν, πέρσι δεν είχε αρκετές συμμετοχές και έψαχνε ένα νέο σύλλογο να αναγεννηθεί σύντομα.

Πάντως για την ηλικία του, θεωρούταν ένα ταλέντο της χώρας,ωστόσο τον τελευταίο χρόνο δεν έπαιζε, η διοίκηση τον είχε στον... πάγο από τον Οκτώβριο της περσινής σεζόν όταν και αρνήθηκε να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ισραηλινή ομάδα. Η κατάληξη με την ομάδα που αγωνιζόταν πολλά χρόνια, ήταν η χειρότερη.Τέλος να θυμίσουμε ότι είχε πετύχει το 1 από τα 2 περσινά γκολ της Μακάμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

5)Δημήτρης Παπαδόπουλος(Ατρόμητος)

Ο Έλληνας παίκτης είναι ο πιο γνώριμος μας,καθώς έπαιζε στην Σούπερλιγκ με την φανέλα του Ατρόμητου.Ο Παπαδόπουλος και πέρσι είχε μαι εκπληκτική χρονιά και αποτέλεσε έναν από τους παίκτες που οδήγησαν τον Ατρόμητο ψηλά. Σε 36 αγώνες, είχε 16 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Η εκτελεστική του ικανότητα του έδωσε την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω,τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος,βέβαια έχει σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ πέρσι και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ηγέτης της ομάδας του Περιστερίου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...