Πέρυσι αποτυχημένοι, φέτος;

Ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που δημιουργούσε το μεγάλο και αρκετά πλούσιο ρόστερ του, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν την περσινή ομάδα του «Δικεφάλου» να απομακρύνονται από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι.
Πηγή: paok24.com
Πέρυσι αποτυχημένοι, φέτος;

Η έλλειψη χημείας, η έλλειψη αγωνιστικού προσανατολισμού και πλάνου, η λανθασμένη και ατυχής επιλογή προπονητή, η γενικότερη αδυναμία του οργανισμού του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες ομάδας αποτελούν τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να δικαιολογήσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτυχημένο πέρασμα αρκετών παικτών από τον «Δικέφαλο» τη σεζόν 2013-2014, με βάση τις επιδόσεις της ομάδας και σε πολλές περιπτώσεις και τις προσωπικές δικές τους.

Αρκετοί από αυτούς που στην πλειονότητα τους πέρυσι δεν. μπορούσαν, φέτος βγάζουν «μάτια», έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Δε λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που παραμένουν και φέτος σε. ρηχά νερά. Το PAOK24 μέτρησε τις φετινές επιδόσεις των. πρώην του «Δικεφάλου» και σας τις παρουσιάζει.

Μίκαελ Γκσπούρνινγκ: Ο Αυστριακός πορτιέρο αποκτήθηκε πέρυσι τον Γενάρη για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στη θέση 1, καλύπτοντας το κενό του. προβληματικού σε επίπεδο συμπεριφοράς και παρουσίας του στην ομάδα Χακόμπο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες απόκτηση του, μετρώντας με τον ΠΑΟΚ μόλις μία συμμετοχή. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και φέτος, με τον Αυστριακό να αγωνίζεται μόλις για έναν ενενηντάλεπτο με τη φανέλα του Πλατανιά και τους Κρητικούς να αποφασίζουν να μην ανανεώσουν το εξάμηνο συμβόλαιο που είχαν μαζί του.

Ινίγο Λόπεθ: Στον ΠΑΟΚ πέρασε και δεν ακούμπησε, αγωνιζόμενος πέρυσι μόλις σε εννιά παιχνίδια με ένα γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν, όχι στον «Δικέφαλο», αλλά στη Θέλτα Βίγκο στην Primera Division, ως δανεικός. Φέτος ο Ισπανός επέστρεψε στο ισπανικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Κόρδοβα σε 16 αγώνες έως τώρα στη σεζόν, σε όλους ως βασικός, έχοντας αναμφίβολα βρει τον εαυτό του, σε ένα πιο πρόσφορο για τα αγωνιστικά του δεδομένα περιβάλλον, όπως τουλάχιστον αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Χουάν Ινσαουράλδε: Ο Αργεντινός ήρθε τον περασμένο Γενάρη, στο πλαίσιο των αναγκαίων ενισχύσεων για το κέντρο της άμυνας. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις για την αγωνιστική του αξία, έχοντας κάποια μικροπροβλήματα με τη συμπεριφορά του, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι προσπάθησε να βελτιώσει. Παρότι έγινε κίνηση για την απόκτηση του, τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης ήταν και παραμένουν απαγορευτικά, με τον Αργεντινό φέτος να κάνει μία καλή χρονιά στη Ρωσία, αγωνιζόμενος σε 12 αγώνες (11 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο), όλους ως βασικός, με τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας.

Λίνο: Παίκτης ορόσημο για τον ΠΑΟΚ στα χρόνια που αγωνίστηκε στον «Δικέφαλο». Από τους πιο αγαπημένους ξένους που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα, με τον Βραζιλιάνο να έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, κάτι που τον οδήγησε εκτός Τούμπας τελικά. Στην επιστροφή του στην Ακαντέμικά, αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν, αποχωρώντας από τους Πορτογάλους για τη Βραζιλία, εκεί όπου θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.

Κώστας Κατσουράνης: Ο πολύπειρος μέσος ο οποίος πέρυσι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέτρησε 46 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ, το καλοκαίρι δε βρήκε κάποια ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και μολονότι φημολογούνταν τελικά δεν επέστρεψε στην ΑΕΚ. Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν έζησε την περιπέτεια του ινδικού πρωταθλήματος αγωνιζόμενος στην Πούνε Σίτι, με την οποία σε 14 συμμετοχές σκόραρε 4 φορές, δίνοντας και δύο ασίστ, με ένα από τα γκολ του να χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο του ινδικού πρωταθλήματος. Πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και επειδή η επιστροφή του στην ΑΕΚ απομακρύνεται, είναι σε αναζήτηση συλλόγου.

Μπίμπρας Νάτχο: Ο ποιοτικός Ισραηλινός μέσος κατάφερε να δείξει κομμάτι της υψηλής ποιότητας του στον ΠΑΟΚ, έχοντας στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν 20 συμμετοχές με 3 γκολ και έξι ασίστ. Ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο ήταν ο στόχος του, λόγος για τον οποίο σε μεγάλο βαθμό δε συνέχισε στον ΠΑΟΚ, συμφωνώντας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία κάνει. όργια φέτος. Σε 19 συμμετοχές μετράει 9 γκολ και 6 ασίστ, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και στο Champions League.

Κοστίν Λαζάρ: Ο Ρουμάνος μετά από 42 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να βρει το περασμένο καλοκαίρι τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και παραμένει ανενεργός. Ξάνθη, Βέροια και πρόσφατα ο Παναιτωλικός μοιάζουν πιθανοί προορισμοί εντός ελληνικών συνόρων για τον Λαζάρ τον Γενάρη.

Σωτήρης Νίνης: Ο νεαρός μέσος δεν κατάφερε να δείξει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετρώντας 23 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ την περσινή σεζόν. Το καλοκαίρι δεν κατάφερε να βρει ομάδα μετά την αποδέσμευση του από την Πάρμα, έχοντας συμφωνήσει πριν από κάποιες εβδομάδες με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του μετά τον Γενάρη.

Ζβόνιμιρ Βούκιτς: Στις 38 συμμετοχές του με τον ΠΑΟΚ πέρυσι, σκόραρε 15 φορές, μοιράζοντας και δύο γκολ, δείχνοντας μαζεμένα δείγματα της υψηλής αγωνιστικής του ποιότητα, αποτελώντας μία λύση πολυτελείας για τον «Δικέφαλο», προερχόμενος συνήθως από τον πάγκο. Στον ΠΑΟΚ δε συνέχισε, με τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του να είναι το πιο βασικό «αγκάθι» στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου», συνεχίζοντας στη Βέροια. Στη «βασίλισσα» του βορρά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έχει φέτος μόλις 3 συμμετοχές με 1 γκολ.

Λιάμ Λόρενς: Στα μισά της περσινής σεζόν αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, έχοντας προλάβει να αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια, δίνοντας μία ασίστ. Πέρσι συνέχισε στην Μπάρνσλεϊ, έχοντας 14 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ στην Championship, ενώ φέτος μετράει με τη Σριούσμπερι Τάουν, ομάδα της 2ης κατηγορίας της Αγγλίας, 17 συμμετοχές, με 2 γκολ και 3 ασίστ.

Γιώργος Γεωργιάδης: Στον ΠΑΟΚ πέρυσι σε 16 συμμετοχές, σκόραρε 1 φορά, δίνοντας και 1 ασίστ, έχοντας μέτρια παρουσία, λόγος για τον οποίο αποχώρησε από τον «Δικέφαλο». Φέτος στη Βέροια σε 10 συμμετοχές έως τώρα έχει 1 γκολ.

Μίροσλαβ Στοχ: Ο Σλοβάκος παρότι είχε αυξομειώσεις στην απόδοση του στον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν κατάφερε σε 46 συνολικά συμμετοχές να μετρήσει 10 γκολ και 11 ασίστ. Ο δανεισμός του από τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώθηκε πέρυσι, το «φλερτ» με τον ΠΑΟΚ δεν προχώρησε και συνέχισε τελικά την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Αλ Αϊν. Εκεί πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό πρώτο μισό σεζόν, έχοντας 15 συμμετοχές με 8 γκολ και 6 ασίστ, έχοντας ανακηρυχτεί και δύο φορές παίκτης του αγώνα. Μπορεί το πρωτάθλημα που αγωνίζεται ο Στοχ φέτος να είναι χαμηλότερου επιπέδου, ωστόσο αυτό δε θα πρέπει να μειώνει την παρουσία του Σλοβάκου, ο οποίος τα πηγαίνει θαυμάσια και με την Εθνική Σλοβακίας, με την οποία έχει 6 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ τη φετινή σεζόν.

Σεκού Ολίσε: Πέρυσι ο Αφρικανός άσος είχε 25 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με 5 γκολ και 1 ασίστ, αποτελώντας μία μεγάλη απογοήτευση για τον «Δικέφαλο», ο οποίος περίμενε πολλά περισσότερα από εκείνον. Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του φέτος αγωνίζεται στην Κούμπαν Κράσνονταρ, με την οποία σε 13 αγώνες έως τώρα έχει 4 γκολ και 3 ασίστ, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή σεζόν, έχοντας βρει τον εαυτό του.

Τόμας Νέτσιντ: Ο Τσέχος επιθετικός ήρθε στον ΠΑΟΚ «πληγωμένος», προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό και δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Στο πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν, στο οποίο αγωνίστηκε ως δανεικός στον «Δικέφαλο», είχε 19 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ. Στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2013-2014 μέτρησε 13 συμμετοχές με 3 γκολ με τη Σλάβια Πράγας. Φέτος ο Νέτσιντ θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό στην Τσβόλε, έχοντας σε 19 συμμετοχές, 10 γκολ και 2 ασίστ, επιδόσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που είχε όταν φορούσε τον «Δικέφαλο» στο στήθος.

Ντάνι Χούσεν: Πέρυσι τον Γενάρη αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Άγιαξ για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ, ωστόσο παρότι σε κάποιους αγώνες έδειξε θετικά στοιχεία, ήταν ανεπαρκής στο σκοράρισμα. Με 1 γκολ και 2 ασίστ σε 11 συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, η παρουσία του κρίθηκε μέτρια. Το καλοκαίρι αποχώρησε και φέτος αγωνίζεται στην Γκρόνινγκεν, με την οποία σε 18 συμμετοχές έχει 3 γκολ και 2 ασίστ, κινούμενος και φέτος σε. ρηχά νερά, αποτελώντας όχι αδικαιολόγητα από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές απογοητεύσεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα φέτος.

Διαβάστε ακόμη...