Τα «ψώνια» του Ιανουαρίου

Ο μεταγραφικός «πυρετός» ανεβαίνει και η αγωνία κορυφώνεται, όσο οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την ενίσχυση τους στη «μίνι» μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Πηγή: paok24.com
Τα «ψώνια» του Ιανουαρίου

Από αυτόν τον κανόνα δε θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να ετοιμάζονται για τα... χειμερινά τους «ψώνια».

Ποιες ήταν όμως οι επιδόσεις των «ασπρόμαυρων» το αντίστοιχο διάστημα τα τελευταία χρόνια, ποιοι παίκτες ήρθαν και... έμειναν και ποιους ξεχάσαμε γρήγορα;

Το PAOK24 σας παρουσιάζει το μεταγραφικό παζάρι του ΠΑΟΚ από το 2009 και μετά. Απολαύστε το...

Ιανουάριος 2009: Λίνο, Σορλέν και Χούτος

Ξεκινάμε... δυνατά, καθώς τη συγκεκριμένη χρονιά οι κινήσεις ήταν λίγες αλλά πολύ ουσιαστικές -τουλάχιστον στα 2/3-, καθώς κυρίως ο Λίνο και ο Σορλέν έδωσαν με το... καλημέρα άλλον αέρα στον ΠΑΟΚ, του Φερνάντο Σάντος. Ο Βραζιλιάνος «έδεσε» κατευθείαν με την ομάδα και λατρεύτηκε από τον κόσμο στα 4,5 χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα, με το σύνθημα «Λίνο, Λίνο» να γίνεται συνήθεια.

Πολύ καλή ήταν επίσης και η προσφορά του Γάλλου, ο οποίος πρόσθεσε πολύτιμα χαρακτηριστικά στην ομάδα και ταίριαξε εκπληκτικά με τον Λίνο, όμως αποχώρησε πρόωρα από την Τούμπα για οικογενειακούς λόγους.

Όσον αφορά στον Χούτο, η προσφορά του δεν ήταν πολύ μεγάλη και μάλλον είναι ένας από τους παίκτες που πολύ λίγοι θυμούνται ακόμη ότι πέρασε από τον ΠΑΟΚ...

Ιανουάριος 2010: Εντίνιο και Κριστιάνο Μοράες

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Εντίνιο; Ή μάλλον ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ του Πορτογάλου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ έφυγε δύο φορές νικητής από τον Πειραιά; Μπορεί γενικά η παρουσία του στον «Δικέφαλο» να μην ήταν η πλέον έντονη, ωστόσο ο Εντίνιο «έγραψε» ιστορία από ένα παιχνίδι. Ο Κριστιάνο Μοράες από την άλλη πέρασε και δεν... ακούμπησε, κυρίως λόγω του τραυματισμού του λίγο μετά τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός για έξι μήνες, αποχωρώντας άδοξα το καλοκαίρι.

Ιανουάριος 2011: Έτο, Τσουκαλάς και Αρίας

Λίγες ήταν οι προσθήκες και το 2011, με τον Έτο να ξεχωρίζει. Ο Βραζιλιάνος «γυάλισε» στους ανθρώπους του «Δικεφάλου», αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεπ στο Ευropa League κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι οποίοι στη συνέχεια τον απέκτησαν. Με τα καλά, αλλά και τα άσχημα του ο Έτο έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε και αποχώρησε μετά από 1,5 χρόνο. Στον αντίποδα ο Τσουκαλάς (επέστρεψε από δανεισμό) και κυρίως ο Αρίας δεν αποτέλεσαν ουσιαστικές προσθήκες και αποτέλεσαν παρελθόν για τον «Δικεφάλο».

2012: Νιμανί

Ήταν η πιο «φτωχή» μεταγραφική περίοδος των τελευταίων χρόνων, καθώς ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε πολλά προβλήματα (πώληση Βιεϊρίνια και αποχώρηση Κοντρέρας) και η μοναδική κίνηση, ήταν η απόκτηση του Φρεντερίκ Νιμανί με τη μορφή δανεισμού, με τον Γάλλο να αποτελεί προσωπική επιλογή του Λάζλο Μπόλονι. Τι θυμόμαστε από αυτόν; Πέρα από μία... ζογκλερική ντρίπλα σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, λίγα πράγματα, καθώς δεν μπόρεσε να «κολλήσει» με την ομάδα και αποχώρησε το καλοκαίρι, χωρίς να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του.

2013: Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Βούκιτς, Ιτάνζ, Καμαρά και Ολίσε.

Αλλαγή σκηνικού το 2013! Η έλευση Σαββίδη (ανέλαβε τον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2012) έφερε πολλές προσθήκες και η απόκτηση έξι παικτών των Ιανουάριο έκανε μεγάλη αίσθηση, όμως δύο μόνο από αυτούς «έπιασαν τόπο». Με εξαίρεση το τελευταίο εξάμηνο της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Κατσουράνης εξελίχθηκε σε μία από τις «σταθερές» του «Δικεφάλου», ενώ ο Βούκιτς από την άλλη με τα πολύτιμα γκολ του (τα περισσότερα προερχόμενος από τον πάγκο), αποτέλεσε μία λύση πρώτης γραμμής και έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Σχετικά καλή μπορεί να χαρακτηριστεί και η απόκτηση του Σίλντεφελντ, ο οποίος βοήθησε αρκετά τον ΠΑΟΚ στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα, ωστόσο το καλοκαίρι αποχώρησε. Όσον αφορά στον Καμαρά, ξεκίνησε... φουριόζος, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στον Άρη όμως μάλλον έμεινε εκεί και αποχώρησε το καλοκαίρι, χωρίς να δείξει κάτι παραπάνω. Ο Ολίσε ήρθε ως δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποκτήθηκε τελικά το καλοκαίρι, όμως δεν έπεισε και επέστρεψε πέρυσι στη Ρωσία, ενώ από την άλλη ο Ιτάνζ, ήρθε με αρκετές προσδοκίες αλλά ακόμη δεν μπόρεσε να εδραιωθεί, όντας πάντως μέχρι σήμερα στο ρόστερ του «Δικεφάλου».

Ιανουάριος 2014: Νάτχο, Μάρτενς, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Χούσεν και Γκσμπούρνινγκ

Αρκετές ήταν και οι κινήσεις την περσινή χρονιά. «Δυνατά» ονόματα, με τον Μπίμπρας Νάτχο να ξεχωρίζει, αλλά να μην παραμένει τελικά στην Τούμπα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των «ασπρόμαυρων». Ξεχωριστή ήταν και η επιλογή του Ινσαουράλδε, ο οποίος πήρε θέση βασικού και ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του, όμως η... «αλμυρή» τιμή του αποτέλεσε τροχοπέδη για την απόκτηση του. Χούσεν και Γκσπούρνινγκ δύσκολα θα μείνουν στη μνήμη μας για αρκετό καιρό ακόμη, ενώ όσον αφορά στους Μάρτενς και Μαντούρο βρίσκονται μέχρι και σήμερα στο ρόστερ της ομάδας, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβε​ια για πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσουν να είναι... Αυτό ήταν το... χειμερινό πάρε-δώσε των τελευταίων χρόνων και αυτό που μένει να φανεί είναι το τι θα προκύψει στο προσεχές διάστημα, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να εξετάζουν τις επιλογές τους.

Διαβάστε ακόμη...