Και η γελοιότητα έχει τα όριά της

Επιτέλους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ έδωσαν σημεία ζωής, έστω κι αν χρειάστηκε να προκαλέσουν για ακόμη μία φορά το κοινό αίσθημα.
Πηγή: makthes.gr
Και η γελοιότητα έχει τα όριά της

Τη σκυτάλη πήρε χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς, που άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και προσωπικά του προέδρου της, Ιάκωβου Αγγελίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου μετά την κάκιστη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στην αναμέτρηση Λεβαδειακού - ΠΑΟΚ.

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του προέδρου της, Ιάκωβου Αγγελίδη, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς. Η δίωξη αφορά δηλώσεις που έκανε ο κ. Αγγελίδης την περασμένη Δευτέρα, στρεφόμενος κατά της διοίκησης της ΕΠΟ και της ηγεσίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αλλά και της αθλητικής Δικαιοσύνης. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει ότι "ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον πρόεδρο αυτής, κ. Ιάκωβο Αγγελίδη για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1, 4, 5 και 7) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (δηλώσεις στις 22/12/2014)".

Μεταξύ άλλων, στην επίμαχη γραπτή δήλωση του προέδρου του ΠΑΟΚ περιλαμβάνονταν οι εξής φράσεις: "Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση είναι δεδομένο ότι ενοχλεί. Η αντίδραση ενός συστήματος που κατηγορείται επίσημα πια από τις δικαστικές αρχές είναι ανελέητη. Πρέπει να γνωρίζουν και οι 'Eλληνες διαιτητές πως ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την εξαφάνιση όσων παρείχαν εξυπηρετήσεις σε σκιώδη αφεντικά, όταν με το καλό σύντομα αποκαλυφθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων. Πρέπει να ξέρουν στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ ότι η σιωπή μας είναι συνειδητή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης. Ούτε φαντάζονται σε λίγο καιρό πόσο άτακτα θα χρειαστεί να υπαναχωρήσουν. Θα πρέπει να γνωρίζει η αθλητική Δικαιοσύνη πως θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες της στην ύποπτα καθυστερημένη αντίδρασή της".

Και πάμε στην ουσία του θέματος. Πρόκειται για τους ίδιους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς (ο έτερος είναι ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος) που αδιαφορούν για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά 16 ατόμων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό τους, Ανδρέα Φάκο, δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν το πόρισμα του αντεισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, προκειμένου να προχωρήσουν, εφόσον φυσικά το έκριναν απαραίτητο, στην άσκηση πειθαρχικών διώξεων. Αντ' αυτού, επιμένουν να μετατρέπουν εαυτούς σε τιμητές και υπερασπιστές της ΕΠΟ, τιμωρώντας κάθε φωνή αντίδρασης.

Διαβάστε ακόμη...