Μεταγραφές όπως… δίαιτα

Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει στο αγωνιστικό του τμήμα, έτσι ώστε να καταφέρει να αποφύγει τον κατήφορο που τον συνοδεύει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πηγή: metrosport.gr
Μεταγραφές όπως… δίαιτα

Ένας από τους τρόπος που μπορεί να το καταφέρει αυτό είναι σίγουρα οι μεταγραφές σημαντικών παικτών, έτσι ώστε μετά την διακοπή του πρωταθλήματος να ξεκουραστεί ο βασικός κορμός και να προστεθούν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από τον ΠΑΟΚ, οι μεταγραφές θα απασχολήσουν την ομάδα από ... Δευτέρα. Λες και επρόκειτο για δίαιτα.

Ο ΠΑΟΚ που έχει χάσει για αδιευκρίνιστο λόγο πάλι πολύ χρόνο στα μεταγραφικά του, γνωρίζοντας πρώτον τις ανάγκες του – τις βασικές γιατί προέκυψαν κι άλλες – και δεύτερον τους παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτές.

Υπενθυμίζουμε, πως από τις αρχές τις περασμένης εβδομάδας έχει παραδοθεί λίστα με παίκτες και στον Ιάκωβο Αγγελίδη, αλλά και στον Άγγελο Αναστασιάδη, λίστα που αποτελεί προϊόν εργασίας των σκάουτ του ΠΑΟΚ και επίβλεψης του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Ζήση Βρύζα.

Ο ΠΑΟΚ ήδη έχει χάσει έναν παίκτη από την λίστα αυτή, ίσως και άλλους που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, αφού ο νεαρός Σλοβάκος Ρούζνακ, έκλεισε στην Γκρόνιγκεν. Στοιχείο που δεν φάνηκε να εκλήφθηκε ως μάθημα από τον μηχανισμό του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής είχε αποφασίσει να κινηθεί για τρεις παίκτες, έναν σε κάθε γραμμή, όμως οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Πρώτον, θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Κατσικά. Η άρνησή του να υπογράψει ρίχνει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μείνει εκτός ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Για έναν ΠΑΟΚ που θα έχει μείνει με δύο στόπερ και απέδειξε μέχρι σήμερα πως οι τρεις δεν του αρκούν, δεν είναι απίθανο να ανοίξει η κουβέντα για την απόκτηση δύο.

Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ που πηγαίνει για έναν μέσο, στο ενδεχόμενο να μην ανανεώσει ο Τζανδάρης, θα πρέπει να φανεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ. Θα πάει για άλλον, θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τον μικρό ή θα δώσει ευκαιρία και στον Σαββίδη. Εδώ βέβαια θα πρέπει να δώσει και την συγκατάθεσή του ο προπονητής.

Τρίτον, ο ΠΑΟΚ έχει θέμα και με τον τερματοφύλακα, το οποίο ήθελε να λύσει το καλοκαίρι. Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Γλύκου που έπαιξε όλα σχεδόν τα παιχνίδια φέτος, σε συνδυασμό με την θλιβερή εικόνα του Σαρλ Ιτάνζ, δίνουν την αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί άμεσα για τη θέση αυτή.

Το καλό στη προκειμένη περίπτωση είναι πως οι σκάουτ του ΠΑΟΚ έχουν παρακολουθήσει αρκετές περιπτώσεις τερματοφυλάκων επειδή ήθελε να κινηθεί το καλοκαίρι και έχει εικόνα για πιθανές επιλογές. Δεν χρειάζεται να περιμένει προτάσεις από μάνατζερ.

Ο ΠΑΟΚ από Δευτέρα αφού το θέλει έτσι, πρέπει να τελειώνει με τα όσα θέλει να κάνει. Και το σκεπτικό της απόκτησης παικτών δεν πρέπει να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η κάλυψη των κενών που έχει η ομάδα στο ύφος και τη λογική που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι έτσι ώστε να μην είναι ανακόλουθος των εξαγγελιών του. Τώρα αν συνδυαστούν και τα δύο, κανένας δεν θα πει όχι.

Του Στάυρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...