Πολλά… τσιγάρα δρόμος

Τι μεσολάβησε από τον θρίαμβο στο Φάληρο μέχρι την τριάρα στα Γιάννενα και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να αποκαθηλωθεί από την κορυφή.
Πηγή: sportday.gr
Πολλά… τσιγάρα δρόμος

Ο ΠΑΟΚ του «Γ. Καραϊσκάκης» με τον ΠΑΟΚ των «Ζωσιμάδων» είναι διαφορετική ομάδα. Κι αν κάποιος σταθεί μόνο στις απουσίες βασικών παικτών θα πέσει στην παγίδα που ορθώς ο Αγγελος Αναστασιάδης πρόλαβε και τη... φανέρωσε.


«Δεν μπορείς να θέλεις το πρωτάθλημα και να στέκεσαι σε απουσίες συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Ελληνας κόουτς. Ομως τελικά τι μεσολάβησε από το «limit up» του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέχρι το απόλυτο «limit down» και την τριάρα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα; Η «SportDay» προσπαθεί να αναλύσει αυτό το μεσοδιάστημα και το +7 που δεν ήρθε ποτέ, ενώ αντίθετα η διαφορά με τους «ερυθρόλευκους» έπεσε στον ένα μόλις βαθμό.


1) Φάνηκε ότι το υπάρχον ρόστερ δεν αντέχει, όσο πίστευαν ορισμένοι, στην πίεση του πρωταθλητισμού και στη... ζαλάδα που προκαλείται από την κορυφή της βαθμολογίας. Το γεγονός ότι το πάθημα από την τεσσάρα στην Ξάνθη, τον αποκλεισμό από την Γκινγκάμπ και την αγχωτική νίκη επί της Κέρκυρας δεν έγινε μάθημα στους «Ζωσιμάδες», ενισχύει όλα τα παραπάνω.

2) Μετά το ντέρμπι του Φαλήρου χάθηκαν η συγκέντρωση και η αγωνιστική πειθαρχία. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι απουσίες βασικών παικτών όπως οι Ρατς, Μακ, Τζιόλης, όμως δεν αποτελεί την κύρια δικαιολογία αυτό.

3) Αμυνα-ελβετικό τυρί κι αργές επιστροφές της ομάδας, όταν χάνει την μπάλα. Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις του Αναστασιάδη ότι «δεν φοβάμαι όταν έχουν την μπάλα οι αντίπαλοι στα πόδια τους, αλλά όταν την έχουμε εμείς».

4) Οι αλχημείες στα στόπερ και γενικότερα στην άμυνα αποδείχθηκαν -εκ των αποτελεσμάτων- λανθασμένες και μη αποδοτικές.

5) Σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός μιας ομάδας, που στοχεύει στο πρωτάθλημα, είναι εκείνος που θα φέρει τους νεοαποκτηθέντες την 1η Ιανουαρίου στην Τούμπα. Αν οι κινήσεις ολοκληρωθούν στα τέλη του Γενάρη και μέχρι να προσαρμοστούν αυτοί οι παίκτες, πάει, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Και θυμίζουμε ότι αυτά συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ, που... φωνάζει για ενίσχυση κι ανάσες σε «σκασμένους» ποδοσφαιριστές.

ΜΟΙΑΖΕΙ... ΣΚΑΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Ο ΠΑΟΚ, μετά και τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα μοιάζει σαν να έχασε και τα τελευταία του (μέχρι να ανασυνταχθεί, να ξεκουραστούν οι παίκτες του στις γιορτές, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να έρθουν οι μεταγραφές) σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα. Ο «Δικέφαλος» παρουσιάζει ένα αγωνιστικό πρόσωπο κουρασμένης ομάδας, στην οποία δεν πιάνει πλέον το ψυχολογικό «ντοπάρισμα» του Αγγελου Αναστασιάδη που είναι «μετρ» σε αυτά.

Ζητήματα που χρειάζονται απαντήσεις

Σίγουρα ο ρόλος του Ιβάν Σαββίδη είναι κάτι παραπάνω από καταλυτικός και κομβικός, την παρούσα φάση, που η ομάδα μοιάζει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της.
Ομως μόνο ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να προβεί σε… ηλεκτροσόκ στην ομάδα; Σίγουρα όχι. Είναι αναγκαίο να επιταχυνθεί η μεθοδολογία (συνεργασία) στις μεταγραφές («κατάσκοποι», Βρύζας, Αναστασιάδης, Αγγελίδης-Σαββίδης) και να κλείσουν άμεσα συμφωνίες με παίκτες που θα παίξουν (δηλαδή θα είναι έτοιμοι κι όχι εκτός ρυθμού) από την πρώτη εβδομάδα.

Επίσης οι μέσοι θα... σκάσουν. Οι Κάτσε και Τζανδάρης δύσκολα θα βγάλουν τη σεζόν με την ίδια ποιότητα και τα ίδια πολλά τρεξίματα. Χρειάζεται ένας δημιουργικός χαφ κι ο Τζιόλης να επανέλθει γρήγορα στη δράση. Επίσης αποδείχθηκε η αξία των Ρατς, Μακ στην αριστερή πλευρά και η δεινότητά τους να δημιουργούν φάσεις και γκολ. Οσο λείπουν (μαζί ή ένας εκ των δύο), ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ως «γρίφος» αντιμετωπίζεται και το πώς θα αντιδράσει ο Ιτάντζ που ήταν για αποχώρηση και πλέον θα παίζει βασικός λόγω του τραυματισμού του Γλύκου. Τέλος, ο κόσμος θα παίξει σημαντικό ρόλο αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στο ντεφορμάρισμα και στη μεγάλη κόπωση της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...