"Έτσι θα μπούμε στον νόμο Ορφανού"

Τι δήλωσε ο λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, στην ραδιοφωνική εκπομπή του PAOK24
Πηγή: paok24.com
"Έτσι θα μπούμε στον νόμο Ορφανού"

Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος.

Με τις τοποθετήσεις του, επιβεβαίωσε μέχρι... κεραίας το χθεσινό ρεπορτάζ του PAOK24, τονίζοντας ερωτηθείς με το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να κάνει χρήση του "νόμου Ορφανού" και το ποιες είναι οι προυποθέσεις για να υπαχθεί η ΠΑΕ στον νόμο 3606 του 2007:

"Δεν πάρθηκε ακόμα κάποια οριστική απόφαση, πάντα υπήρχε σαν σκέψη να κάνει χρήση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του νόμου 3606/2007 ή αλλιώς της ρύθμισης Ορφανού. Οι σκέψεις αυτές εντατικοποιήθηκαν από τη στιγμή που η περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν συμπεριλήφθηκε στην στην τελευταία νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση λύσεων προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση και σε αυτή την εκρεμμότητα. Ο λεγόμενος νόμος Ορφανού αναφέρει πως για να μπει σε αυτή οποιαδήποτε ΠΑΕ πρέπει να γίνει αίτηση, μετά από σχετική δικαστική απόφαση.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στα δικαστήρια για τις φορολογικές εκρεμμότητές της και περιμένει την εκδίκαση των 43 υποθέσεων, που ουσιαστικά είναι μία και λογικά θα εκδικαστεί ως μία. Από την ημέρα της απόφασης και εντός ενός μήνα, θα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για να μπούμε στον νόμο 3606/2007.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να αποσύρουμε τις προσφυγές μας αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει γιατί ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος για το αν μπορούμε σε αυτή την περίπτωση να έχουμε δικαίωμα να κάνουμε χρήση του νόμου Ορφανού.

Σύμφωνα με τον νόμο, το ποσό των 10,5 εκ. ευρώ που αφορούν τις εκρεμμότητες του ΠΑΟΚ, θα προσαυξηθούν κατά 20%. Δηλαδή το ποσό θα φτάσει περίπου στα 14,5 εκ. ευρώ. Ο νόμος αναφέρει πως η αποπληρωμή γίνεται σε 120 δόσεις από τον Οκτώβριο του 2007, άρα εάν μπούμε στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσουμε εφάπαξ τις δόσεις που θα έχουν παρέλθει μέχρι τη στιγμή της απόφασης και το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις".

Διαβάστε ακόμη...