«Απίστευτο αλλά αληθινό»!

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος και μίλησε για την πιθανότητα του να υπαχθεί ο «Δικέφαλος» στην ρύθμιση των χρεών αλλά και τα χρήματα που έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης στην ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr
«Απίστευτο αλλά αληθινό»!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν ο ΠΑΟΚ σκέφτεται άμεσα την υπαγωγή του στον νόμο Ορφανού:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξετάζει πράγματι αυτό το σενάριο και βλέπει μέχρι πιο σημείο μπορεί να το κάνει χρήση. Υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα σημεία. Εξετάζεται μήπως θα πρέπει να περιμένει ο ΠΑΟΚ τις υποθέσεις των αγωγών αντί του να υποχωρήσει από τα δικαστήρια.

Το κεφάλαιο είναι 10.500.000. Ο νόμος λέει πως από τις προσαυξήσεις κρατάμε το 20% το προσθέτουμε στο 10.500.000 όλο αυτό γίνεται ενιαίο και πρέπει να πληρωθεί σε 120 δόσεις. Οι δόσεις που έχουν λήξει από τον Οκτώβριο του 2007 θα πρέπει να δοθούν άμεσα. Το συνολικό ποσό θα είναι δηλαδή κοντά στα 14.500.000 ευρώ. Περίπου θα είναι 120.000 ευρώ τον μήνα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα με καμία οφειλή, παίρνει ενημερότητα και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τόσο η ΠΑΕ όσο και ο μεγαλομέτοχος ενδιαφέρονται πραγματικά να λυθεί αυτό το θέμα. Εξετάζονται όλες οι παράμετροι.

Ο μεγαλομέτοχος με όλες τις αυξήσεις που έχει βάλει τώρα είναι πάνω από 40.000.000 ευρώ μετρητά συνολικά. Δεν είναι με την διαδικασία του δανεισμού και δεν μπορεί να τα πάρει πίσω. Η γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη επένδυση τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Σε δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ το 2012-2014 είχε έσοδα 32.000.000 ευρώ. Τα 40.000.000 ευρώ είναι ένα ποσό πέρα από αυτά. Άρα συνολικά μπήκαν κοντά στα 72.000.000 ευρώ».

Για το φετινό ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Το ποδοσφαιρικό τμήμα πέρυσι είχε κοστίσεις 21.440.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν. Για το φετινό ποδοσφαιρικό τμήμα δεν μπορεί να κάνει κάποιος εκτίμηση πριν τον Φεβρουάριο. Δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλη απόκλιση με πέρυσι».

Για το τι θα απαντούσε σε όποιον υποστηρίζει πως δεν έχει βάλει τόσα χρήματα ο Ιβάν Σαββίδης:

«Μπορεί να είναι απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Τα λεφτά έχουν πει και αυτό δείχνει την αγάπη του μεγαλομέτοχου για τον ΠΑΟΚ. Ο ισολογισμός έχει δυο στοιχεία που είναι σημαντικά. Χθες για πρώτη φορά καλύφθηκαν οι ζημίες και περίσσευαν και 7.00.000 ευρώ. Επιπλέον, μετά από πολλά χρόνια το κεφάλαιο κίνησης είναι θετικό. Όλα αυτά είναι δείγμα του πόσο έχει εξυγιανθεί η ΠΑΕ».

Για την επόμενη Γ.Σ:

«Οι Γ.Σ εκτός από τις τακτικές γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη. Ελπίζουμε η επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να είναι πάλι για καλό λόγο, να υπάρχει εισροή χρημάτων για την φορολογική εκκρεμότητα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει μείνει ποτέ ακάλυπτη από τον μεγαλομέτοχο οικονομικά».

Διαβάστε ακόμη...