Τι θα σκαρφιστεί ο Άγγελος;

Άλλη μία σπαζοκεφαλιά για τον προπονητή του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ (17.15) στους "Ζωσιμάδες". 
Πηγή: sport24.gr
Τι θα σκαρφιστεί ο Άγγελος;


Οι απουσίες μιλούν από μόνες τους. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να παίξει κόντρα στον ΠΑΣ χωρίς Κατσικά, Τζαβέλλα και Τζιόλη. Τρεις παίκτες που έχουν παίξει με επιτυχία στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Το ερώτημα είναι απλό με βάση τα παραπάνω δεδομένα: Ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Βίτορ; Ο Άγγελος Αναστασιάδης καλείται να αποφασίσει και είναι αλήθεια ότι διάφορα σενάρια περνούν από το μυαλό του. Ας τα αναλύσουμε:

Το βασικό σενάριο: Με βάση τις διαθέσιμες λύσεις και το παρελθόν των φετινών αγώνων, ο Γιάννης Σκόνδρας φαντάζει μία... νορμάλ επιλογή για τον παίκτη που θα αγωνιστεί στο πλευρό του Πορτογάλου. Έχει παίξει με επιτυχία στην αρχή της περιόδου ως κεντρικός αμυντικός και είναι αποτελεσματικός στα προσωπικά μαρκαρίσματα/ Συν τοις άλλοις, είναι ένα κλικ πάνω σε ταχύτητα από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Ο ενδοιασμός σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι η απουσία από την δεξιά πλευρά, καθώς ο Κίτσιου δεν προσφέρει στον "Δικέφαλο" το ίδιο αξιόπιστες λύσεις ανασταλτικά.

Το εναλλακτικό βασικό σενάριο: Ο Γιάννης Σκόνδρας μπορεί να γίνει στόπερ, αλλά σε σχήμα τριών κεντρικών αμυντικών, όπου ο Ποζατζίδης ή ο Μαντούρο (αυτό θα συνιστά έκπληξη πρώτου μεγέθους με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις Αναστασιάδη που... έστειλαν τον Ολλανδό στην πόρτα της εξόδου) θα είναι δίπλα σ' αυτόν και τον Βίτορ. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να επιλεγεί ο Σαλπιγγίδης ή ο Κϊτσιου για να καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά και ο Σπυρόπουλος να κάνει το ίδιο από την αριστερή.

Το σενάριο που κρύβει (μικρή ή μεγάλη) έκπληξη: Ο Γιάννης Σκόνδρας να παραμείνει στο ρόλο του δεξιού μπακ και δίπλα στον Βίτορ να αγωνιστεί ο Ποζατζίδης ή ο Μαντούρο. Η έκπληξη σε μία τέτοια επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νεαρός είναι άπειρος, ειδικά για τέτοιας σημασίας εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ για τον Ολλανδό δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω. Υπάρχει, βέβαια, και ο νεαρός Πούγγουρας στην αποστολή, αλλά δεν έχει παίξει ούτε σε οικογενειακά δίπλα καλά-καλά, οπότε ακόμη και η σκέψη να παίξει ξεπερνά τα όρια της έκπληξης.

Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να είναι απόλυτος για το τι ακριβώς σκέφτεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αφού στο παρελθόν έχει αφήσει άφωνους, πολλές φορές με επιτυχία, ακόμη και ανθρώπους που τον ζουν από πολύ κοντά με τις επιλογές του.

Μακ: "Ετοιμος με Πανιώνιο"

Ο Ρόμπερτ Μακ συνεχίζει να μένει στα... πιτς αλλά όπως τόνισε στην προσωπική του ιστοσελίδα, εκτιμά πως θα είναι έτοιμος στο εντός έδρας ματς (3/1) με τον Πανιώνιο. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

"Δεν παίρνουμε ρίσκα. Οι προπονήσεις γίνονται σε συνεννόηση με τον προπονητή μου. Μετά τα Χριστούγεννα και ένα σύντομο διάλειμμα, στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 3 Ιανουαρίου. Πιστεύω πως θα είμαι απόλυτα έτοιμος".

Διαβάστε ακόμη...