Στον «ουρανό» του Σακραμέντο ο Πέτζα!

Εν μέσω αποθέωσης ο Στογιάκοβιτς, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αλέκα Καμηλά και τα παιδιά τους και περιτριγυρισμένος από φίλους, είδε τη φανέλα του με το Νο 16 να ανεβαίνει στον «ουρανό» του γηπέδου των Κινγκς, που τίμησαν τον «δικό» μας Πέτζα ο οποίος έπαιξε στο Σακραμέντο για 7,5 χρόνια.
Πηγή: paokrevolution.net
Στον «ουρανό» του Σακραμέντο ο Πέτζα!

«Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είστε οι πιο... θορυβώδεις οπαδοί του κόσμου. Σας αγαπώ», είπε από μικροφώνου ο Στογιάκοβιτς, που είχε δίπλα του αρκετούς πρώην συμπαίκτες του, ανάμεσά τους ο Βλάντε Ντίβατς, ο Μάικ Μπίμπι, ο Μπόμπι Τζάκσον, ο Νταγκ Κρίστι και ο Σκοτ Πόλαρντ.

Η τιμητική εκδήλωση έγινε στο ημίχρονο του αγώνα με τους Θάντερ, με τον Στογιάκοβιτς να είναι μόλις ο τέταρτος Ευρωπαίος που είδε την φανέλα του σε οροφή γηπέδου, μετά τους Ντράζεν Πέτροβιτς, Βλάντε Ντίβατς και Ζιντρούνας Ιλγκάουσας.

Στην πολύχρονη παρουσία του στον «μαγικό κόσμο», ο Πέτζα βρέθηκε στην 9η θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν βάλει τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ με 1.760 και στην κορυφή της αντίστοιχης του Σακραμέντο με 1.070. Είναι επίσης, ο τέταρτος πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ στις βολές με ποσοστό 89.5% και ο πιο εύστοχος σε αυτή των Κινγκς με 89.3%. Ακόμα, είναι ο έκτος τους σκόρερ με 9.948 πόντους.

Διαβάστε ακόμη...