Ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη από αυτές που αναδεικνύουν πρωταθλητή

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να νικήσει και τον εκνευρισμό και όλες τις αδυναμίες που είχε ένα ελλιπές ρόστερ.
Πηγή: sportday.gr
Ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη από αυτές που αναδεικνύουν πρωταθλητή

Στην οικονομία του πρωταθλήματος αυτή, η χθεσινή, είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες του ΠΑΟΚ, δηλαδή από αυτές που μπορεί να καθορίσουν τη μοίρα της -υπερβατικής μέχρι εδώ- προσπάθειάς του να κάνει πρωταθλητισμό και να αντέξει στην κορυφή της βαθμολογίας. Διότι την πήρε σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του, η οποία ήταν τουλάχιστον ισοϋψής χθες στην Τούμπα, και σε μια στιγμή που εκείνος είχε αδειάσει ψυχικά λόγω του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ.

Για να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να νικήσει και τον εκνευρισμό του, ο οποίος διογκώθηκε μετά από το κάκιστο πρώτο ημίχρονο και την αποδοκιμασία της Τούμπας. Χρειάστηκε να νικήσει και όλες αυτές τις φυσικές αδυναμίες που έχει ένα ελλιπές σε ποιότητα-προσωπικότητα ρόστερ, το οποίο αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να στύβει όσους ποιοτικούς και πεπειραμένους ποδοσφαιριστές διαθέτει προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.

Η έλλειψη ποιότητας στο κέντρο της άμυνας, η απουσία του Τζιόλη, και τα κενά ποιότητας μεσοεπιθετικά ήρθαν να προστεθούν στη νοητική κόπωση μιας ομάδας που παίζει αδιάκοπα και είχε να ξεπεράσει και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Και επειδή απέναντί του στήθηκε μια ομάδα με δημιουργικό θάρρος και θράσος, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Κέρκυρα, η οποία του έδειξε τις τρανταχτές αδυναμίες του ρόστερ του.

Ακριβώς επειδή κατάφερε να νικήσει υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα πολύ σημαντικό και ενδεχομένως καθοριστικό. Για να τη βρει όμως μπροστά του, με την καλή έννοια, αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντέξει μέχρι την διακοπή και να ενισχυθεί ουσιαστικά στις μεταγραφές με ποδοσφαιριστές έτοιμους να τον βοηθήσουν αμέσως.

 Διαφορετικά η υπερβατική πορεία που έχει διαγράψει μέχρι εδώ θα πάει «χαμένη». Διότι ουδείς μπορεί να απαιτήσει από τη σημερινή έκδοση του ΠΑΟΚ να συνεχίσει και να επιτύχει τον πρωταθλητισμό δίχως σημαντική ενίσχυση. Για να το κατορθώσει αυτό, δηλαδή να πάρει πρωτάθλημα δίχως μεταγραφές, θα πρέπει να τον βοηθήσουν πολύ αυτοί που τον καταδιώκουν. Διαφορετικά δείχνει αδύνατο.

Διαβάστε ακόμη...