Στέλνει τους αδιάφορους... στην ευχή της Παναγίας

Δύο ήττες, ισάριθμα υποψήφια «θύματα». Η συντριβή από την Ξάνθη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον θρίαμβο στο γήπεδο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Γκινγκάμπ, ομάδα γαλλικής κωμόπολης με πληθυσμό περί τους 8.000 κατοίκους, επιφέρει ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sentragoal.gr
Στέλνει τους αδιάφορους... στην ευχή της Παναγίας

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει πάρει τις αποφάσεις του κι έχει εισηγηθεί την αποχώρηση των δύο «εκλεκτών» παιχτών του πρώην τεχνικού του «Δικεφάλου του Βορρά», Χουμπ Στέφενς: του Μάαρτεν Μάρτενς και του Χέντβιγκες Μαντούρο, οι οποίοι κοστίζουν στον ΠΑΟΚ 2.350.000€ ετησίως κι έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ενώ στον μαύρο πίνακα του Αγγ. Αναστασιάδη υπάρχουν από το καλοκαίρι δύο ακόμα ονόματα: αυτά του Νίκου Σπυρόπουλου και του Τσαρλς Ιτάνζ.

Ο 61χρονος προπονητής του «Δικεφάλου», ο οποίος είναι μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος πρωταθλήματος, θεωρεί ότι εξαντλήθηκε η υπομονή του σε ό,τι αφορά τον 30χρονο Μάρτενς και τον 29χρονο Μαντούρο, ενώ κατέληξε στο (ασφαλές κατ' εκείνον) συμπέρασμα ότι ο Βέλγος και ο Ολλανδός δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην ομάδα πλην της διαπιστωμένης ?και από άλλους? αδιαφορίας τους.


Πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Αγγελος Αναστασιάδης επιχείρησε να κάνει... επανεκκίνηση στην καριέρα των προαναφερθέντων δύο παιχτών. Τους τηλεφώνησε το περασμένο καλοκαίρι και τους ζήτησε να ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα προπόνηση από τους υπόλοιπους συμπαίχτες τους, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι πέρυσι δεν πήγατε καλά.

 Επειδή θέλω να σας βοηθήσω για να με βοηθήσετε κι εσείς στη συνέχεια, πρέπει να ξεκινήσετε νωρίτερα προετοιμασία». Ο Μάαρτεν Μάρτενς, που εισπράττει 740.000€ καθαρά τον χρόνο, και ο Χέντβιγκες Μαντούρο, που λαμβάνει 540.000€ ετησίως, ακολούθησαν το... θέλημα του νέου τους προπονητή. Διέκοψαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να κάνουν... Τούμπα στην καριέρα τους.

Δεν έπεισαν

Ωστόσο, η (όποια) προσπάθειά τους μπορεί να έτυχε της αρχικής επιδοκιμασίας του Αγγελου Αναστασιάδη, ωστόσο, συν τω χρόνω διαπίστωσε ότι «δεν μπορούν τα παλικάρια». Συνεπώς μπορούν να πάνε στην... ευχή της Παναγίας.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, που θέλει παίχτες μαχητές, ποδοσφαιριστές που δεν λιποψυχούν και που βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό τους, κατηγορεί τον Μαντούρο, που κοστίζει στην ΠΑΕ 1 εκατ. € ετησίως, ότι παθαίνει μια θλάση ελαφράς μορφής και απουσιάζει έναν μήνα, και τον Μάρτενς ότι αποχωρεί από το γήπεδο, όποτε παίζει, «ατσαλάκωτος». Εκείνος, βέβαια, έκανε λόγο για παίχτες «σιδερωμένους», αλλά αυτό ακριβώς εννοούσε.

Ο 29χρονος Ολλανδός Μαντούρο, φέτος με τον ΠΑΟΚ μόλις και μετά βίας έχει παίξει 271 λεπτά, ενώ η περσινή παρουσία του ήταν σαφώς καλύτερη: από τον Ιανουάριο και μετά αγωνίστηκε σε 16 ματς (1.246 λεπτά, τρία γκολ). Ο έτερος... Καππαδόκης, ο διεθνής (7φορές) Βέλγος μέσος Μάαρτεν Μάρτενς, που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης του ΠΑΟΚ, κοστίζοντας 1.350.000€ τον χρόνο, φέτος έχει παίξει σε 15 ματς, εκ των οποίων μόλις δύο είναι ενενηντάλεπτα, ενώ έχει πετύχει δύο γκολ. Ωστόσο, παρά τις (πολλές) ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Αγγελος Αναστασιάδης, δεν έχει πείσει.

Σε μια χρονιά (Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014) ζημιογόνα, καθώς το προηγούμενο έτος έκλεισε με ζημία ποσού-ρεκόρ 9,2 εκατ. ευρώ, παρότι στα έξοδα υπήρξε αύξηση 31,6%, στον ΠΑΟΚ μετρούν και το... ευρώ. Γι' αυτό και το μπάτζετ έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι στην επόμενη χρήση θα είναι μειωμένα κατά 2,4 εκατ. € και τα έσοδα από την πορεία της ομάδας στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.

Στον ΠΑΟΚ θα επιχειρήσουν να λύσουν τη συνεργασία και με τον πρώην διεθνή Ελληνα αμυντικό Νίκο Σπυρόπουλο, κάτι που επιθυμούσαν να κάνουν και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήλπιζαν ότι ο Λίνο θα αποδεχόταν την πρόταση να γίνει αναπληρωματικός του Ρατς. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός αποχώρησε με αιχμές και ο Ν. Σπυρόπουλος έμεινε για να... συγκρίνεται με τον Λίνο και τον Ρατς και να ακούει τα σχολιανά του από τις κερκίδες της Τούμπας.

Η περίπτωση του Ιτάνζ απασχόλησε και το περασμένο καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής -έπαιξε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας- Καμερουνέζος γκολκίπερ ζήτησε από τους διοικούντες την ΠΑΕ να τον αφήσουν ελεύθερο να μετακινηθεί στην τουρκική Κόνιασπορ, στην οποία είχε αγωνιστεί υπό μορφή δανεισμού την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2013-2014).

«Φέρε τουλάχιστον τα 200.000€ που δώσαμε στον Ατρόμητο για να σε αποκτήσουμε και φύγε», του αποκρίθηκαν. Εκείνος ουδεμία πρόταση έφερε και κερδίζει... άκοπα τα 300.000€ του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει ζητήσει την απόκτηση ενός στόπερ κι ενός μέσου, όμως, σε περίπτωση που οι αποχωρήσεις είναι περισσότερες της μίας, τότε ο αριθμός των υπό απόκτηση παιχτών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα αυξηθεί.

Διαβάστε ακόμη...