H ιστορία του Δημήτρη Ρίζου

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ήταν αναμφίβολα όταν υπέγραψε σε μία ομάδα, που δεν έπαιξε ποτέ!
Πηγή: thessports.gr
H ιστορία του Δημήτρη Ρίζου

Το καλοκαίρι του 2008, ο ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Δημήτρη Ρίζου, ενός 32χρονου, τότε, τερματοφύλακα, ελάχιστα γνωστού στο ελλληνικό κοινό, που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε στην Δόξα Κατωκοπιάς στην Κύπρου.

Ο Ρίζος με καταγωγή από την Λεκάνη Καβάλας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, για να έχει βοηθητικό ρόλο. Αποκτήθηκε για να είναι ο τρίτος τερματοφύλακας, γνωρίζοντας πως δεν θα παίξει ποτέ, απλά για να βοηθάει στις προπονήσεις. Κάποιες συμμετοχές έγραψε μόνο σε φιλικά, όπως αυτό της φωτογραφίας με τον Θερμαϊκό Θέρμης. Έμεινε έναν χρόνο, και το επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε αθόρυβα, όσο αθόρυβα είχε αποκτηθεί.

Τον θυμηθήκαμε σήμερα, διότι μόλις χθες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα Χανιά, στα οποία είχε υπογράψει το καλοκαίρι.

"Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό μου και για τους λόγους που βγήκα εκτός ομάδας, τόσο από την ενδεκάδα όσο και από την δεκαοκτάδα, αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτή την ανακοίνωση γιατί ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Ο λόγος που αποχωρώ από την ομάδα είναι καθαρά προσωπικά δικός μου και όχι της ομάδας. Μετά το ματς με την ΑΕΚ έγιναν και ακούστηκαν πράγματα που με προσβάλουν και σαν προσωπικότητα αλλά και σαν ποδοσφαιριστή που έχω μία πορεία είκοσι χρόνων μέσα στα γήπεδα. Δεν είναι θέμα αγωνιστικό, αλλά είναι καθαρά θέμα ασέβειας προς το πρόσωπό μου και μη αναγνώρισης της προσφοράς μου στην ομάδα", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή του ο 38χρονος, πλέον, Δημήτρης Ρίζος, με την οποία έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την ομάδα των Χανίων...

Πριν τον ΠΑΟΚ, ο Ρίζος είχε παίξει σε Λύκους, Αιγάλεω, Λεωνίδιο, Κιλκισιακό, Αγροτικό Αστέρα, Πιερικό και Δόξα Κατωκοπιάς. Μετά τον ΠΑΟΚ, δυσκολεύονταν να βρει ομάδες, κάποιες φορές έμεινε έξω και ένα εξάμηνο, άλλες και μια σεζόν ολόκληρη, και αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Λευκωσίας, Καρδίτσα, Παναιγιάλειο, Κισσαμικό κι από το καλοκαίρι μέχρι χθες στα Χανιά.

Διαβάστε ακόμη...