«Δεν μπορεί με ρόστερ 12 παικτών»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο καθηγητής γυμναστικής, Μπάμπης Μιχαηλίδης και μίλησε για το πόσο μπορεί να αντέξει ο οργανισμός ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε μια ομάδα που δεν έχει την ικανότητα να κάνει ροτέισον.
Πηγή: arenafm.gr
«Δεν μπορεί με ρόστερ 12 παικτών»

Αναλυτικά δήλωσε:

«Αυτό το θέμα απασχολεί όλους όσου ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι υποχρεώσεις των ομάδων αυξάνονται συνεχώς. Αν πάρουμε τις ομάδες υψηλού επίπεδου που φτάνουν ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο μέσος όρος παικτών που χρησιμοποιούνται σε για 70 λεπτά είναι 14-15. Οι παίκτες μέσα από αυτά τα παιχνίδια κρατούν την φόρμα τους.

Το ποδόσφαιρο πλέον έχει επιστημονική υποστήριξη σε επίπεδο προπόνησης, ιατρικής ενίσχυσης και παρακολούθησης. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να διαχειριστεί 11-12 παίκτες. Επίσης, οι παίκτες που θα κληθούν να αντικαταστήσουν κάποιους παίκτες είναι χειρότεροι από αυτούς που μπαίνουν.

Στη φάση του δεύτερου γκολ είδαμε τι έκανε ο Μαντούρο και δεν ήταν κουρασμένος. Αυτούς έχει ο προπονητής. Ο προπονητής ψάχνει εκτάκτως για παίκτες για να φρεσκάρει την ομάδα. Αυτό που προσδοκά είναι πως αυτοί που θα μπουν θα είναι καλύτεροι από αυτούς που βγήκαν.

Άρα αυτοί οι παίκτες που μπαίνουν ή δεν έχουν ρυθμό ή όπως λέει και ο Άγγελος είναι για τα... σκυλιά! Κανένας Μαντούρο και Μάρτενς δεν έχει δικαίωμα να εκθέτει τον προπονητή και την ομάδα του ΠΑΟΚ. Πλέον, είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα πάντα. Δεν χρειάζεται στο ροτέισον φυσικά να αλλάζουν 7-8 παίκτες αλλά όταν κάποιος είναι κουρασμένος ή αφορμάριστος πρέπει να μπορούν να μπουν κάποιοι άλλοι. Όταν ήμουν με τον κ. Χάβο στον ΠΑΟΚ είχαμε τουλάχιστον 14 παίκτες».

Για την ήττα από την Γκινγκάμπ:

«Πιστεύω το σκορ αδικεί την ομάδα. Αν έμπαινε το δοκάρι του Αθανασιάδη τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το σύνολο των παικτών βοήθησε απλά αυτοί που μπήκαν δεν έκαναν τίποτα».

Διαβάστε ακόμη...