Γκινγκάμπ, όπως... Ντιναμό Ζάγκρεμπ! (video)

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το σπουδαίο παιχνίδι με τους Γάλλους της Γκινγκάμπ την πρσεχή Πέμπτη (11/12, 22/05) για την τελευταία αγωνιστική του Europa League, θέλοντας πάση θυσία μόνο τη νίκη.
Πηγή: paokweb.gr
Γκινγκάμπ, όπως... Ντιναμό Ζάγκρεμπ! (video)

Πότε ξαναβρέθηκε σε αυτή τη θέση ο Δικέφαλος και ποια η κατάληξη; Το PAOKweb.gr σας... φρεσκάρει τη μνήμη!

Είναι μπροστά σε έναν τελικό. Σε άλλη μια ευρωπαϊκή πρόκληση των τελευταίων χρόνων. Συνήθως, σε αυτή τη φάση, στέκεται στο... ύψος του. Μετρά 3 προκρίσεις στους "32" τις τελευταίες τέσσερις χρονιές. Θα τις κάνει τέσσερις; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει...

Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα, είναι πως ο ΠΑΟΚ όταν βρέθηκε σε ανάλογη θέση -να θέλει δηλαδή μόνο νίκη τελευταία αγωνιστική-, τα κατάφερε... περίφημα!

Πότε ο Δικέφαλος του Βορρά χρειαζόταν μόνο νίκη για να περάσει στους "32" του Europa League; Πέρυσι και πριν 2 χρόνια, είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από νωρίς και τελευταία αγωνιστική έπαιζε στην Τούμπα την πρωτιά του ομίλου. Μια φορά τα κατάφερε -κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν- και μία άλλη όχι -κόντρα στην Άλκμααρ-.

Μα... το Δεκέμβριο του 2010! Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, οι ασπρόμαυροι ταξίδευαν στο παγωμένο Ζάγκρεμπ για να αντιμετωπίσουν την Ντιναμό σε ένα παιχνίδι-τελικό. Ζωής και θανάτου. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί, όπως και μεθαύριο. Και τα κατάφερε!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο χρυσός σκόρερ εκείνη τη μέρα, καθώς μετά από κάθετη πάσα του Κλάους είχε νικήσει τον Κελάβα με το... αριστερό στο 60' και έδινε μια τεράστια πρόκριση στον ΠΑΟΚ...

Οι συνθέσεις: Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κελάβα, Kαλέγιο (59' Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Ετό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπαντέλι, Μπαρμπάριτς, Μπετσιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (89' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (82' Φιλομένο)

Αυτή τη φορά καλείται να το κάνει στην Τούμπα. Θα γίνει η Γκινγκάμπ... Ντιναμό Ζάγκρεμπ; Είναι ευχή όλων... Η ιστορία έχει δείξει ότι ο Δικέφαλος ξέρει τον τρόπο και μπορεί... Μένει να το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Δείτε σε βίντεο το γκολ του Σαλπιγγίδη στο "Μάξιμιρ":

Διαβάστε ακόμη...