Ο πρίγκιπας Ουντέζε

Ο Νιγηριανός μας συστήθηκε σε ηλικία μόλις 17 χρονών το 1997 στην ομάδα της Καβάλας. Φυσικά με τις ηλικίες υπάρχει ένα θέμα με τους Αφρικανούς και κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά για αυτές. Ειδικά εκείνη την εποχή, που έρχονται στην Ελλάδα συνεχώς ως "μαύρα διαμάντια". Ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα (αναφέρουν εκατομμύρια) και παρουσιάζοντάς τους ως μεταγραφές με τεράστια προοπτική για το μέλλον.
Πηγή: paok24.com
Ο πρίγκιπας Ουντέζε

Στην Καβάλα κάνει καλές σεζόν και έπειτα από τρία χρόνια (65 εμφανίσεις) λόγω υποβιβασμού αποχωρεί και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον φέρνει στον ΠΑΟΚ. Με προπονητή τον Σέρβο προπονητή, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην χώρα, τον πιο επιτυχημένο στους ελληνικούς πάγκους εκείνη την περίοδο και ισχυρό άνδρα στην ΠΑΕ τον Γιώργο Μπατατούδη. Με εκατομμύρια έως και δισεκατομμύρια δραχμές να ξοδεύονται ασύστολα. Το αποτέλεσμα ο ''Δικκέφαλος'' να ταλαιπωρείται μέχρι και σήμερα από αυτές τις οικονομικές πολιτικές και τα χρέη να αποτελούν θηλιά για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας.

Ο ερχομός του Ουντέζε στον ΠΑΟΚ προκαλεί αρχικά ικανοποίηση, στη συνέχεια τα συναισθήματα γίνονται ανάμεικτα και στο τέλος υπάρχει εκνευρισμός στον κόσμο και την ομάδα. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο αδιαμφισβήτητο, με τις ικανότητές του και τα προσόντα να είναι εξαιρετικά. Ωστόσο δεδομένος είναι και ο εξαιρετικά ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, που ποτέ δεν θα του επιτρέψουν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε αν τον ενδιέφερε πραγματικά να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Ο πατέρας του είναι ο αρχηγός του χωριού της Νιγηρίας που γεννήθηκε και ο ίδιος παρουσιάζεται συνεχώς σε όλους ως πρίγκιπας.Κάθε φορά που πάει στην πατρίδα του, καθυστερεί να επιστρέψει από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, παίρνει τον ίδιο επιπλέον έξτρα ημέρες άδειας και επιστρέφει όποτε βαρεθεί και θυμηθεί πως είναι ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται σε κάποια ομάδα.

Το 2002 είναι η μεγαλύτερη στιγμή για τον ίδιο και πηγαίνει στο Μουντιάλ της Κορέας και Ιαπωνίας. Τα πηγαίνει αρκετά καλά και δίνει μοναδική ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να τον δώσει δανεικό στην Γουέστ Μπρόμγουιτς για δυο κυρίως λόγους. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καταλαβαίνει πως αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και επειδή τα οικονομικά προβλήματα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σταδιακά στην ομάδα και υπάρχει τεράστια ανάγκη για ρευστό.

Με τον Μπατατούδη να βλέπει να σκάει η φούσκα αλλά ακόμα δεν το γνωρίζουν πολλοί. Στην Αγγλία με το που βλέπουν και καταλαβαίνουν τον χαρακτήρα του, δεν δείχνουν καμία διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με τον ίδιο. Αγωνίζεται μόλις 10 φορές και επιστρέφει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ όπως ήρθε. Προς απογοήτευση πολλών, που δεν προχώρησε η μεταγραφή.

Για τρία χρόνια συνεχίζει μέχρι και το 2006 όταν μετά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναφέρει πως δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είναι εξοργισμένοι με όλους και φυσικά βλέπουν τον Νιγριανό να δείχνει ασέβεια προς την ομάδα. Με την επίθεση αποφασίσει να αποχωρήσει άμεσα από την Θεσσαλονίκη. Μία περίοδος αρκετά δύσκολη και τεταμένη σε όλο τον σύλλογο.

Το 2007 πηγαίνει στην ΑΕΚ με προπονητή Λορέντσο Σέρα Φερέρ, μία μεταγραφή που έγινε με αστραπιαίες κινήσεις. Ωστόσο δεν σοβάρεψε ποτέ αν και 27 ετών πλέον, έμεινε μόλις για ένα χρόνο, μέτρησε 3 συμμετοχές και το καλοκαίρι λύνει τη συνεργασία του και επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Νέα αργοπορία, αυτήν την φορά εξαιτίας ελονοσίας και στο νοσοκομείο ο Ουντέζε, που ζητάει συγνώμη αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο 34.000 ευρώ.

Τελικά δεν αγωνίζεται ποτέ με τον Δικέφαλο στο στήθος και επιστρέφει στην Νιγηρία χωρίς να καταφέρει να αποδείξει την αξία του σε υψηλό επίπεδο ποτέ.Την ίδια ώρα έχει χωρίσει από την γυναίκα του, που ήταν μαζί από παιδιά και σε δηλώσεις του σε μέσα της Νιγηρίας αναφέρει πως την βαρέθηκε μετά από τόσα χρόνια και δεν άντεχε άλλο μαζί της.

Σήμερα ο "πρίγκιπας" είναι σπορτκάστερ σε ΜΜΕ της πατρίδας του για αθλητικά γεγονότα ενώ πολύ συχνά απασχολεί τον Τύπο, με διάφορα ερωτικά... τρίγωνα με γυναίκες ηθοποιούς του Nollywood.

Μάλιστα αρκετές φορές έχει έρθει σε σύγκρουση με την Χαλίμα Αμπουμπακάρ, που ζητάει διάφορα αλλά ο ίδιος σε δηλώσεις του, αρνείται να της προσφέρει μίας και δεν σημαίνει τίποτα για τον ίδιο.Επίσης πριν λίγους μήνες έγινε φοιτητής στο Covenant (=Συμφώνου), για να μοιραστεί ιδέες, ευκαιρίες και επαφές. Μία νέα καριέρα για τον ίδιο στα 34 έτη πατημένα.

Διαβάστε ακόμη...