Έκπτωτοι με το νέο νόμο όσοι διώκονται για κακούργημα

Διαφοροποιούνται τα κωλύματα παραγόντων σίμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον νέο νόμο για τον αθλητισμό.
Πηγή: soccerplus.gr
Έκπτωτοι με το νέο νόμο όσοι διώκονται για κακούργημα

Συγκεκριμένα: «Δεν μπορεί να είναι μέλος σωματείου και ομοσπονδίας όποιος καταδικάστηκε αμετάκλητα για οποιοδήποτε κακούργημα, όποιος καταδικάστηκε αμετάκλητα για πλημμέλημα που τελέστηκε από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6)μηνών και αυτός κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε κακούργημα».

Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ σε περίπτωση που τους ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είτε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, είτε για την υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων, τότε αυτομάτως κηρύσσονται έκπτωτα.

Επίσης στον νέο νόμο προβλέπεται ότι: «Δεν επιτρέπεται ο αριθμός των αθλητών που μπορεί μια ομάδα να δανείσει να είναι μεγαλύτερος από δύο στην ίδια αγωνιστική κατηγορία».

Πάντως σημείο – κλειδί αποτελεί το άρθρο 113 έχει τον τίτλο «ρήτρα επιφύλαξης υπέρ των κανονισμών των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών» και αναφέρει «θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης και δικαιοδοτικών οργάνων των αθλητικών φορέων, καθώς και των οργάνων διαιτησίας, ισχύουν όσα προβλέπονται στον παρόντα νόμο, με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών και κανονιστικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος, που βεβαιώνεται με γνωμοδότηση του Court Of Arbitration for Sport (CAS)».

Είναι προφανές πώς η παραπάνω παράγραφος αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκληθούν.

Διαβάστε ακόμη...