Σενάρια πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο κρύο της Λευκορωσίας, την ώρα που θα έχει ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό μέλλον του «Δικεφάλου» και το ματς Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα.
Πηγή: sportday.gr
Σενάρια πρόκρισης

Ενα ακόμη μακρινό Ευρωπαϊκό ταξίδι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος από την Τρίτη βρίσκεται στο Μινσκ. Το βράδυ της Πέμπτης ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει στην πόλη Μπόρισοφ κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ σε ένα κρίσιμο ματς για την πρόκριση από τον ενδέκατο όμιλο του Europa League.
Eτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να δώσει δύο τελικούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του προγράμματος. Αρχή κάνει από την έδρα της Μπορίσοφ (εκεί παίζει η Ντιναμό μια και το στάδιο είναι καινούργιο και σύγχρονο).
Η ομάδα του Αναστασιάδη που θα πρέπει εκτός του κρύου να ξεπεράσει και την απραξία της, αλλά και τη σημαντική όπως έχει αποδειχθεί απουσία του Ρόμπερτ Μακ. Θυμίζουμε ότι όποτε ο Σλοβάκος δεν αγωνίζεται (πέντε φορές μέχρι τώρα) ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να πάρει και τη νίκη.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ισως και ανάλογη σημασία με τον αγώνα του ΠΑΟΚ έχει (για την Ελληνική ομάδα) το άλλο παιχνίδι του ομίλου που διεξάγεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης, στη Βρετάνη, εκεί όπου αναμετρούνται Γκινγκάμπ- Φιορεντίνα.
Οι Ιταλοί έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση και λογικά θα είναι πρώτοι στον όμιλο, ενώ οι Γάλλοι καίγονται να διατηρηθούν πάνω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Το παιχνίδι σίγουρα εξαρτάται από τις διαθέσεις και το ρόστερ με το οποίο θα παραταχθούν οι Ιταλοί. Αν ο Μοντέλα δεν παίξει με… τα τρίτα, οι Γάλλοι θα έχουν δύσκολο έργο, αφού εκτός όλων των άλλων, η πορεία στο πρωτάθλημα συνεχίζει να είναι κακή και το άγχος για την παραμονή στις τελευταίες θέσεις μεγαλώνει.
Σε κάθε περίπτωση για τον ΠΑΟΚ το χειρότερο σενάριο θα είναι να χάσει στη Λευκορωσία και με ισοπαλία ή νίκη των Γάλλων μένει έξω. Αν το αποτέλεσμα στα δύο γήπεδα είναι παρόμοιο, ο ΠΑΟΚ θα θέλει νίκη με δύο και παραπάνω γκολ διαφορά στο τελευταίο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ.
Αν ο «Δικέφαλος» πάρει καλύτερο αποτέλεσμα απ' ό,τι οι Γάλλοι στο δικό τους ματς, τότε θα πρέπει να τους κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ στην Τούμπα για να προκριθεί.

Διαβάστε ακόμη...