Μικρά – Μικρά από το Μινσκ

Είναι το πιο "σκληρό" ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ φέτος, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι καιρικές συνθήκες στο Μινσκ δεν είναι και τόσο καλές. Κισινάου, Γκινγκάμπ και Φλωρεντία ήταν... άλλη φάση, το Μίνσκ είναι... ζόρικο, καθώς το κρύο τσακίζει κόκκαλα, ειδικά το βράδυ. Είναι δύσκολο να μείνει κανείς ένα λεπτό ακίνητος στον δρόμο!
Πηγή: thessports.gr
Μικρά – Μικρά από το Μινσκ

* Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία ήταν στους 6-7 βαθμούς κάτω από το μηδέν και το κρύο αντέχεται δύσκολα. Στο Μίνσκ όλα είναι παγωμένα αυτές τις μέρες, και ίδιες θα είναι οι συνθήκες και το βράδυ της Πέμπτης στο Μπορίσοφ, όπου θα γίνει το παιχνίδι.

* Η πρώτη εντύπωση για την πόλη και τους ανθρώπους, πάντως, είναι καλή, και το Μινσκ είναι μια πόλη χτισμένη με ένα ιδιαίτερο και καλαίσθητο στυλ, τουλάχιστο το κέντρο του, ενώ είναι μια καθαρή πόλη. Στην πρωτεύουσα ζουν περίπου 2 εκατομμύρια Λευκορώσοι (συνολικά 9 εκατομμύρια είναι ο πληθυσμός της χώρας), ενώ στο Μπορίσοφ έχει περίπου 150.000 κατοίκους.

* Ο Ιάκωβος Αγγελίδης, ο Ζήσης Βρύζας και ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι τα στελέχη, που συνοδεύουν και αυτή τη φορά την αποστολή στην Λευκορωσία. Με βάση την ενημερωση που υπάρχει, την Πέμπτη θα είναι στο Μπορίσοφ και ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ζητήσει από την Ντιναμό Μινσκ σουιτα για τον μεγαλομέτοχο της ομάδας.

* Περίπου 100 θα είναι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης στην "Μπορίσοφ Αρένα" για να δουν το παιχνίδι. Άλλοι έρχονται οδικώς, άλλοι με πτήσεις της γραμμής.

* Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το παιχνίδι της Πέμπτης, αλλά και την Ντιναμό Μινσκ γενικότερα, οι Λευκορώσοι. Ακόμη και στο Μινσκ, η Μπατέ (κι όχι Μπάτε) Μπορίσοφ ενδιαφέρει περισσότερο καθώς είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας και παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, απ΄ ότι φαίνεται δημοφιλείς είναι εδώ και κάποιες ρωσικές ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

* Λίγο δύσκολες είναι οι συναλλαγές στη Λευκορωσία. Οι περισσότεροι αρνούνται επισήμως το ευρώ, καθώς δεν επιτρέπεται, ενώ οι συναλλαγές στο τοπικό νόμισμα, θέλουν... κομπιουτεράκι. Ένα ευρώ αντιστοιχεί σε περίπου 13.800 ρούβλια Λευκορωσίας και οι τιμές θέλουν... επεξεργασία για να καταλάβει κανείς τι πληρώνει!

* Ο Άγγελος Αναστασιάδης εξακολουθεί να έχει μπανταρισμένο το χέρι του από την επέμβαση που έκανε πριν από 15 μέρες στην παλάμη. Δεν του είναι και τόσο άνετα, αλλά δεν έχει κι άλλη επιλογή...

* Ο πιο άνετος απ΄ όλους με την άφιξη στο Μινσκ, ήταν ο Ράζβαν Ρατς. Ο Ρουμάνος πέρασε πάνω από μια δεκαετία στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας και μπορεί και συνεννοείται ενώ είναι συνηθισμένος και στο... κρύο.

Διαβάστε ακόμη...