Εδώ θα παίξει ο ΠΑΟΚ (pics)

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την ερχόμενη Πέμπτη την Ντιναμό Μινσκ στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, ωστόσο ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί στη φυσική έδρα της Μπάτε Μπορίσοφ.
Πηγή: paok24.com
Εδώ θα παίξει ο ΠΑΟΚ (pics)

Το γήπεδο της αντιπάλου του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα παλιό (80 ετών) και επειδή ανακατασκευάζεται αυτή την περίοδο η Ντιναμό χρησιμοποιεί ένα άλλο γήπεδο στο Μινσκ για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος Λευκορωσίας και την «Μπορίσοφ Αρίνα» για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της.

Πρόκειται για ένα γήπεδο χωρητικότητας 13.126 θέσεων, το οποίο κατασκευάστηκε την τριετία 2011-2014 και ανήκει στην Μπάτε Μπορίσοφ.

Το κόστος της κατασκευής του ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, με την εταιρεία «OFISArchitects» να είναι αυτή που έχει επιμεληθεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο έλαβε χώρα στις 3 Μαϊου 2014, όταν η Νεμάν Γκροντνό επικράτησε με 1-0 της Σαχτιόρ Σαλίχορσκ, στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Λευκορωσίας.

Ο Ουκρανός μέσος Αρτέμ Σταρχορόντσκι ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα στη «Μπορίσοφ Αρίνα», γήπεδο το οποίο χρησιμοποιεί και η Εθνική ομάδα της Λευκορωσίας για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος απουσιάζει από την αποστολή του «Δικεφάλου» στο Μινσκ, έχει πατήσει το χορτάσει της «Μπορίσοφ Αρίνα», αγωνιζόμενος στην αναμέτρησης της Εθνικής Σλοβακίας με την αντίστοιχη της Λευκορωσίας στις 12 Οκτωβρίου 2014, με την πατρίδα του άσου του ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-1.

Το ρεκόρ προσέλευσης του συγκεκριμένου γηπέδου είναι 12.113 φίλαθλοι και σημειώθηκε στο παιχνίδι της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Μπάτε Μπορίσοφ στις 21 Οκτωβρίου 2014.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σε ένα πραγματικό στολίδι, για το οποίο μπορείτε να πάρετε μία... γεύση μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα του PAOK24.

{gallery}2015/EuropaLeague/MinskVsPaok/Stadium{/gallery}

Διαβάστε ακόμη...