«Θα αναγκαστούν να κάνουν πρωτάθλημα μόνοι τους»

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την εκλογή του Γιώργου Μποροβήλου στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ, αλλά και για το χθεσινό δ.σ., τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει το «πολεμικό» κλίμα μεταξύ των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «στο τέλος θα αναγκαστούν να παίζουν μόνοι τους».
Πηγή: metrosport.gr
«Θα αναγκαστούν να κάνουν πρωτάθλημα μόνοι τους»

Διαβάστε και ακούστε στο ηχητικό του Αθλητικού Metropolis τι είπε και για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΠΑΟΚ και πόσο επηρέασε τις εξελίξεις.

«Η αλλαγή του προσώπου δεν είναι ο καταλύτης για να λυθούν τα προβλήματα. Χρειάζεται μια βούληση κυρίως από τους ιδιοκτήτες των ομάδων για να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο, να βρούμε τις λύσεις και να έχουμε έναν μίνιμουμ συνεννόησης για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Δεν έγινε κάτι ουσιαστικό χθες, γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος για να καθίσουμε όλοιο μαζί και να βρούμε λύσεις. Υπήρξαν διαφωνίες και ανταλλαγή απόψεων, έγινε ένα πρώτο βήμα και το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα.

Πρέπει να καταλάβουν οι ισχυροί ότι οι κόντρες δημιουργούν πρόβλημα στο ίδιο το προϊόν. Οι φίλαθλοι ξενερώνουν και ο κόσμος θα στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του. Ο κόσμος θα μας γυρίσει την πλάτη. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που γίνονται για να ικανοποιήσουν το οπαδικό αίσθημα θα πρέπει να λείψουν. Θα πρέπει να υπάρξει άγραφος κώδικος τιμής και συνεννόησης. Στο τέλος θα αναγκαστούν οι ισχυροί να κάνουν πρωτάθλημα μόνοι τους, εμείς είμαστε πολύ περισσότεροι. Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, πρέπει να καταλάβει ότι φτάσαμε σε οριακό σημείο και να υπογράψουμε σύμφωνο και να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι και θέμα της ΕΠΟ, οι κακοί ή οι ανίκανοι διαιτητές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά και να υπάρχει ισονομία. Όταν είναι ανθρώπινα τα λάθη δεν τα παρεξηγεί κανείς. Η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να αρθεί η καχυποψία».

Για τον Χιου Ντάλας και το γεγονός ότι πλέον δεν έχει σχέση με τους ορισμούς των διαιτητών:

«Μας είχε αναλύσει τη φιλοσοφία του ο κ. Ντάλας ήθελε να παίξουν όισο το δυνατόν περισσότεροι διαιτητές και στο τέλος του πρώτου γύρου να τους αξιολογήσει, όλους τους διαιτητές. Πρέπει να συζητηθεί με την ΕΠΟ και να διοθεί μια εξήγηση από πλευράς Ομοσπονδίας γιατί συνέβη».

Για την στάση του ΠΑΟΚ και την ανακοίνωση που είχε εκδώσει:

«Συμφωνήσαμε με την ανακοίνωση. Τα δικαστικά ζητήματα κάνουμε έκκληση για να κλείσουν όσο το δυνατόν συντομότερο για να προχωρήσουμε. Το προέβλεπε και η ανακοίνωση που στείλαμε προς την ΕΠΟ. Πήραμε ιδέες από την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και ένα μεγάλο μέρος της ανακοίνωσης εστάλη και προς την ΕΠΟ».

Για τη συναίνεση στη Λίγκα όσον αφορά την εκλογή Μποροβήλου:

«Έπρεπε η Λίγκα να προχωρήσει μπροστά. Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει, αν δεν έχει την εξουσιοδοτόηση. Έπρεπε να προχωρήσουμε, δεν υπήρχε άλλη πρόταση ή επιλογή μόνο αυτή η υποψηφιότητα έπεσε στο τραπέζι και έπρεπε να προχωρήσουμε. Ο κ. Μποροβήλος εξουσιοδοτείται και λειτουργεί με βάση όσα λέγονται στη Λίγκα και έχει τον χρόνο και εην εμπειρία να χειριστεί κάποια θέματα».

Ακούστε τη συνέντευξη στο Αθλητικό Metropolis

Διαβάστε ακόμη...