"Επέστρεψε" ρε, ΠΑΟΚ...

Η επιβεβλημένη ανασύναταξη και αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, το πρόγραμμα-"φωτιά" που ακολουθεί μέχρι τις αρχές Γενάρη κι οι στόχοι που... κρίνονται και η ανάγκη να μάθει να "επιστρέφει" στα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ. Διαβάστε το σχετικό θέμα...
Πηγή: paokweb.gr
"Επέστρεψε" ρε, ΠΑΟΚ...

Ζητούμενο η αντίδραση

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα -για όσους ξεχάστηκαν από τη διακοπή αυτές τις δύο εβδομάδες- από τον Παναθηναϊκό και από την προηγούμενη εβδομάδα που επέστρεψαν και οι διεθνείς, επιχειρείται προσπάθεια η ομάδα να μην επηρεαστεί αρνητικά από αυτήν, αλλά αντιθέτως να μάθει από τα λάθη της και να πάει παρακάτω, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία που είχε ως τότε.

Γενικώς, ούτως ή άλλως, η πορεία του ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλή, καθώς παραμένει εντός και των τριών στόχων του. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να... αντιδράσει μετά το ατυχές αποτέλεσμα με τους "πράσινους" και να βγάλει... χαρακτήρα. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα για να επανέλεθει η καλή ψυχολογία στις τάξεις της και να αποδείξει πως έχει σφυρηλατηθεί με μέταλλο.

Το πρόγραμμα-"φωτιά" μέχρι τις αρχές Γενάρη, οι στόχοι που κρίνονται και η... αντοχή

Ο Δικέφαλος, αρχής γενομένης από το προσεχές παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ, θα αγωνίζεται μέχρι και τις αρχές Γενάρη κυριολεκτικά... χωρίς σταματημό και Τετάρτη-Κυριακή! Και δεν είναι μόνο ότι θα παίζει συνεχόμενα, αλλά θα δώσει και σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν εν πολλοίς τους στόχους του.

Στη Λευκορωσία αναζητά το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό διπλό που θα τον κρατά ολοζώντανο στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ακολούθως, υποδέχεται τον Πανθρακικό και πηγαίνει στο "Καραϊσκάκης", όπου θα κριθεί αν θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα και αν θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση.

7 Δεκεμβρίου παίζει με την Ξάνθη στα Πηγάδια και στις 11 υποδέχεται την Γκινγκάμπ, όταν και πιθανόν θα κριθεί η συνέχεια ή όχι στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Έπειτα, υποδέχεται την Κέρκυρα στις 14 του μήνα και στις 18 πάει στα Γιάννενα, σε άλλο ένα παιχνίδι "μεσοβδόμαδα".

Στις 21 Δεκέμβρη θα ταξιδέψει στη Λιβαδειά και εκεί θα υπάρξει μιαμικρή διακοπή. Με την επιστροφή από τις γιορτές, θα παίξει στην Τούμπα με τον Πανιώνιο στις 3 Γενάρη, ενώ στις 7 θα κριθεί κι ο στόχος του κυπέλλου, καθώς θα αγωνιστεί στην Κέρκυρα και θα έχει το νου του και στα... Γιάννενα.

Ο μήνας-"φωτιά" με τα σερί παιχνίδια ολοκληρώνεται με ένα ακόμη ταξίδι, στην Τρίπολη για την αναβληθείσα 11η αγωνιστική με τον Αστέρα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι η αντοχή στα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και η συγκέντρωση και η προσήλωση στους αγωνιστικούς στόχους και το πλάνο του προπονητή. Είναι ο μήνας, όπου πραγματικά "παίζεται όλη η χρονιά", καθ' ότι υπάρχουν "ματς-τελικοί" για κύπελλο και Ευρώπη, ενώ και για το πρωτάθλημα τα επερχόμενα παιχνίδια θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη φετινή πορεία των ασπρόμαυρων. Και σε αυτά, ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει το καλύτερο του πρόσωπο...

Να μάθει να "επιστρέφει" στα παιχνίδια

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσθέσει ο ΠΑΟΚ στην αγωνιστική του ταυτότητά είναι οι.... ανατροπές. Ένα αγωνιστικό στοιχείο που πέρυσι εμφανιζόταν πολύ συχνά, φέτος έχει... εξαφανιστεί παντελώς. Κι αυτό είναι σίγουρα αρνητικό, καθώς ο Δικέφαλος τις έξι φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ως τώρα στη σεζόν, δεν κατάφερε να γυρίσει κανένα ματς! Μόλις δύο φορές (με Καλλονή και Γιάννενα στο κύπελλο) κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, ενώ έχασε από Ζίμπρου, Γκινγκάμπ, Φιορεντίνα και Παναθηναϊκό.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι αδύνατον μια ομάδα να μπορεί να βρίσκεται συνεχώς μπροστά στο σκορ, άρα πρέπει να μάθει να "επιστρέφει" στα παιχνίδια όταν βρίσκεται πίσω και να μη... χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Είναι ένα στοιχείο που θα κρίνει πολλά στη συνέχεια και ο ΠΑΟΚ θα το βρει μπροστά του, αργά ή γρήγορα...

Διαβάστε ακόμη...