Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ Λουντοβίκ Ομπρανιάκ! (vids + pics)

Ο Λουντοβίκ Ομπρανιάκ έχει μπει στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τα στοιχεία που θέλετε να ξέρετε για τον Πολωνό άσο της Βέρντερ Βρέμης.
Πηγή: gazzetta.gr
Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ Λουντοβίκ Ομπρανιάκ! (vids + pics)

Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ Λουντοβίκ Ομπρανιάκ! (vids + pics)

Δεν είναι μόνο ο Ματέους Κλιχ ο παίκτης από τη Βέρντερ Βρέμης για τον οποίο ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ. Δημοσιεύματα θέλουν τον Λουντοβίκ Ομπρανιάκ να είναι στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Ο Ομπρανιάκ είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά κυρίως πίσω από τον επιθετικό, ενώ φημίζεται και για τις καλές εκτελέσεις φάουλ.

Ο 30χρονος, έχει αγωνιστεί φέτος μόλις 56 λεπτά σε δύο ματς για τη Budesliga, ενώ είχε και 10' παρουσία σε αναμέτρηση για το Κύπελλο. Όπως καταλαβαίνετε ο γερμανικός σύλλογος δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει, ακόμη και ως δανεικό, ενώ και ο ίδιος θα ήθελε να είναι σε μια ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

Ο διεθνής Πολωνός ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μετς. Το σύλλογο όπου κατά καιρούς έχει αναδείξει από τα σπλκάχνα της σπουδαίες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Πιρές, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, Παπίς Σισέ, Λουίς Σαχά, Μίραλεμ Πιάνιτς και άλλοι πολλοί.

Περνώντας δύο χρόνια της ζωής του στις ακαδημίες της ομάδας, ο Ζαν Φερνάντες τον προβιβάζει το 2002. Τη σεζόν 2003-04 έρχεται η ευκαιρία του.

Στο ματς με την Μπορντό η Μετς χάνει 2-0 αλλά ο Ομπρανιάκ κάνει το ντεμπούτο του, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «13».

Τη σεζόν 2005-06, η ομάδα του υποβιβάζεται, εκείνος γίνεται ο ηγέτης της και ήδη αρκετά βλέμματα ομάδων της Ligue 1 έχουν... καρφώσει τα βλέμματα πάνω του. Συνολικά, στη Μετς έπαιξε 99 ματς και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 5 φορές.

Τελικά, την 23η μέρα του Ιανουαρίου του 2007, η Λιλ δίνει στη Μετς 1.200.000 και τον Ελβετό επιθετικό Ντάνιελ Γκίγκαξ και αποκτά τα δικαιώματά του.

Το συμβόλαιο που υπογράφει έχει διάρκεια 4 χρόνια και όλα πήγαιναν... πρίμα για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα. Μαζί εξάλλου γεύτηκαν την χαρά των... αστεριών του Champions League. Τελικά, το 2012 αποφασίζει να αφήσει το σύλλογο ύστερα από 152 ματς και 19 γκολ. Είχε... στραβώσει επειδή δεν ήταν πια και τόσο χρήσιμος για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, του νυν προπονητή των Μανωλά, Χολέμπα και Τοροσίδη στην Ρόμα. Η Μπορντό έρχεται στο δρόμο του και με ένα τριετές συμβόλαιο τον κρατάει στο «Chaban-Delmas» μέχρι το 2014.

620

Το 2014 πηγαίνει στη Βέρντερ αλλά η φετινή τραγική πορεία της ομάδας της Βρέμης δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή ηρεμίας και έμπνευσης για τους περισσότερους παίκτες της ομάδας.

Ο Ρόμπιν Ντουτ αποχώρησε από την ομάδα τον Οκτώβριο και ο προπονητής Νέων Βίκτορ Σκρίπνικ ανέλαβε το έργο να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.

Θα κρατήσει και τον Ομπρανιάκ; Ίσως να εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό και από τον ΠΑΟΚ.

Στον κόσμο, πάντως, θα λείψει...

Σε επίπεδο εθνικών, ο Ομπρανιάκ, ξεκίνησε με την εθνική Νέων της Γαλλίας το 2004, αλλά από το 2009 μέχρι σήμερα υπηρετεί την εθνική Πολωνίας. Ήξερε ότι με τη φανέλα της ομάδας της πατρίδας του θα μπορούσε να διακριθεί πιο εύκολα. Με το εθνόσημο έχει 34 συμμετοχές και 6 γκολ.

 

Διαβάστε ακόμη...