Τον κούρασε η… ξεκούραση

Ο Γιώργος Ζαΐρης αρθρογραφεί για το πόσο επηρεάζει τον ΠΑΟΚ η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία.
Πηγή: metrosport.gr
Τον κούρασε η… ξεκούραση

Έχοντας την ευκαιρία το μεσημέρι της Παρασκευής να συνομιλήσω με τον Γιώργο Κατσικά, αντιλήφθηκα ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν φτάσει στα όρια τους με τις συνεχείς αναβολές. Πριν από μερικές εβδομάδες όλοι μιλούσαμε για την δεδομένη κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των Εθνικών Ομάδων έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες να πάρουν ανάσες.

Όμως δεν περίμεναν όπως και η φίλαθλη Ελλάδα ότι η ΕΠΟ δε θα όριζε τους διαιτητές της αγωνιστικής στοχοποιώντας με αυτό τον τρόπο το ίδιο το ποδόσφαιρο. Έτσι αντί η ομάδα να βρίσκεται αυτή την ώρα στην Τρίπολη, αρκείται σε προπονήσεις και οικογενειακά διπλά για να παραμείνει «φρέσκια» ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ. Ο ΠΑΟΚ την προσεχή Πέμπτη στις 20:00 θα δώσει ένα πολύ κρίσιμο ματς έχοντας συμπληρώσει 18 μέρες αγωνιστικής απραξίας. Πολύ μεγάλο διάστημα όπως και να το κάνουμε. Απέναντι σε μια ομάδα που χθες έπαιξε αγώνα, έχει ρυθμό αλλά και τεράστιο κίνητρο. Ο προπονητής της άλλωστε μετά το 6-1 της Τούμπας είχε δηλώσει με νόημα «θα τα πούμε στην έδρα μας».

Για να προλάβω τυχόν κακοπροαίρετους, ο ΠΑΟΚ οφείλει να κερδίσει το ματς, δεν πρέπει να ψάξει για καμιά δικαιολογία και αυτό είναι ξεκάθαρο. Όμως από την άλλη δεν μπορούμε να προσπεράσουμε χωρίς να σχολιάσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με υπαιτιότητα της αστείας ΕΠΟ. Αυτή η παρατεταμένη ξεκούραση έχει... κουράσει ψυχολογικά και τους ποδοσφαιριστές. Θυμίζω μια χαρακτηριστική και άκρως επίκαιρη ατάκα του Ρατς: «Είναι πολύ καλύτερο να παίζεις συνεχόμενους αγώνες από το να κάνεις μόνο προπονήσεις. Άλλωστε εμείς πληρωνόμαστε για να παίζουμε ποδόσφαιρο» είχε πει ο Ρουμάνος και έχει απόλυτο δίκιο. Από αύριο η ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το παιχνίδι στην Λευκορωσία.

Ακολουθεί το ματς με τον Πανθρακικό πριν ο ΠΑΟΚ πάει στο Γ. Καραϊσκάκης για να παίξει με τον Ολυμπιακό. Στην παρούσα φάση όμως – και καλά κάνουν- στον ΠΑΟΚ έχουν στραμμένο το μυαλό τους στο ματς με τους Λευκορώσους. «Να ανοίξουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ τα φτερά του Δικεφάλου στην Ευρώπη» είχε πει ο Αναστασιάδης παραμονές του πρώτου αγώνα στη φάση των ομίλων. Με νίκη απέναντι στους Λευκορώσους δε θα τα κλείσει. Αν μάλιστα την ίδια βραδιά η Φιορεντίνα δεν εμφανιστεί ως... τουρίστας στο Ρουντουρού, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...