Χειμώνες προς… αποφυγή

Όπως διαβάζετε στο PAOK24 όλα δείχνουν ότι αυτό τον μεταγραφικό χειμώνα δεν θα γίνουν τα λάθη των περασμένων περιόδων. Λάθος βέβαια δεν ήταν να αποκτηθεί ο Νάτχο ή ο Βούκιτς... Το λάθος είχε να κάνει με τις πολλές αλλαγές που επιχειρούσε ο Δικέφαλος του Βορρά.
Πηγή: paok24.com
Χειμώνες προς… αποφυγή

Οι πολλές προσθήκες, οι πολλές απομακρύνσεις και οι γενικότερες αλλαγές στα μέσα της περιόδου δεν έκαναν ποτέ καλό και σίγουρα αποτελούν το παράδειγμα προς αποφυγήν...

Ας τα θυμηθούμε:

2014: Πώς είναι δυνατόν μία ομάδα που κάνει προσπάθεια να χτιστεί και να βάλει βάσεις, να αποκτά έξι παίκτες τον Ιανουάριο και ταυτόχρονα να απομακρύνει άλλους τόσους; Ο ΠΑΟΚ με Στέφενς στον πάγκο πήρε: Χούσεν, Νάτχο, Μάρτενς, Μαντούρο, Ινσαουράλδε και Γκσπούρνιγκ. Από αυτούς έμειναν μόνο Μαντούρο και Μάρτενς. Στο ίδιο διάστημα αποχώρησαν οι Λόρενς, Νέτσιντ, Γκαρσία, ενώ δανεικοί παραχωρήθηκαν οι: Τζιόλης, Τζανδάρης, Ποζατζίδης.

2013: Πολλές και πολύ μεγάλες αλλαγές και τον προπερασμένο χειμώνα όταν ο ΠΑΟΚ είχε προπονητή τον Δώνη και αποφασίστηκε η ενίσχυση της ομάδας για να κατακτήσει το κύπελλο! Τότε ο ΠΑΟΚ απέκτησε έξι παίκτες. Πρόκειται για τους: Σίλντεφελντ, Καμαρά, Ολίσε, Κατσουράνη, Βούκιτς, Ιτάνζ, Οι τρεις πρώτοι ήταν δανεικοί. Το ίδιο διάστημα έφυγαν οι: Σακελλαρίου, Ματέους Βιβιάν, Στάμου, ενώ ο Γιάννου παραχωρήθηκε στον Πλατανιά ως δανεικός.

2012: Αυτή ήταν μία άλλη, πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν μεγάλα και το μπάτζετ θα έπρεπε να μειωθεί, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει και την αδειοδότησή του. Τότε έφυγαν οι Κοντρέρας και Βιεϊρίνια, λύθηκαν τα συμβόλαια των Αρίας, Σπαντάτσιο, Λεονάρντο, ενώ αποχώρησε και ο νεαρός Μίλιεβιτς. Το ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Γάλλο Νιμανί, ελάχιστοι το θυμούνται. Η αναταραχή στην ομάδα ήταν και πάλι μεγάλη.

2011: Ένας ακόμη χειμώνας με έντονο πάρε-δώσε. Ο ΠΑΟΚ με τον Χάβο στον πάγκο του είχε αρκετούς επιβαρυμένους παίκτες και αποφάσισε να κάνει τρεις μεταγραφές, σε διάστημα που αποχώρησαν και άλλοι τρεις. Από τον ΠΑΟΚ έφυγαν οι Μπουσαϊντί, Ζουέλα και Κριστιάνο Μοράες, ενώ η διοίκηση Ζαγοράκη απέκτησε τους Έτο, Αρίας. Από δανεισμό επέστρεψε ο Σταύρος Τσουκαλάς. Μπορεί οι ισορροπίες να μην διαταράχθηκαν τόσο πολύ, αλλά και εδώ όσοι αποκτήθηκαν δεν κατάφεραν να προσφέρουν ιδιαίτερα.

2010: Όσο πιο πίσω και όσο αναφερόμαστε στην εποχή Σάντος, τόσο και πιο ομαλά ήταν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Το χειμώνα του 2009-2010 ο Δικέφαλος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές. Δύο παίκτες ήρθαν και δύο έφυγαν. (Θυμίζουμε ότι στο τέλος αυτής της σεζόν ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα πλέι οφ με χαρακτηριστική άνεση). Τότε είχε αποκτηθεί ο Εντίνιο και ο Κριστιάνο Μοράες. Από την ομάδα σε εκείνο το διάστημα έφυγαν ο Μπιζέρα και ο Αμπουμπακάρι που δόθηκε δανεικός.

Ο τελευταίος πραγματικά καλός μεταγραφικός χειμώνα καταγράφηκε το 2009, όταν ο ΠΑΟΚ είχε ήδη μία στρωμένη ομάδα και απλώς την ενίσχυσε με παίκτες όπως ο Λίνο και ο Σορλέν. Εκείνο τον χειμώνα αποκτήθηκε και ο Χούτος που βεβαίως δεν προσέφερε, αλλά δεν χάλασε την γενικότερη χημεία.

Διαβάστε ακόμη...