"Έχουν σκοτώσει το ποδόσφαιρο"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην αρχιδιαιτητής και διεθνής διαιτητής, Βασίλης Νικάκης. Μίλησε για την διαιτησία στην Ελλάδα και τόνισε πως στον βωμό του χρήματος έχει θυσιαστεί το ποδόσφαιρο.
Πηγή: arenafm.gr
"Έχουν σκοτώσει το ποδόσφαιρο"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το κόρνερ που είχε αλλάξει πλευρά μέσα στη Τούμπα:

«Προτίμησα να κάνω μια λάθος απόφαση απλά για να γλυτώσει 25.000 κόσμος. Δεν είναι εύκολο να διακόψεις ένα παιχνίδι μέσα στη Τούμπα. Εγώ κινδύνευα να τιμωρηθώ αλλά ήταν πάνω από όλα η ακεραιότητα των παικτών, του κόσμου και των παραγόντων».

Για την διαιτησία στην Ελλάδα:

«Το επίπεδο της διαιτησίας της κάθε χώρας είναι ανάλογο του ποδοσφαίρου. Στις μέρες μας έπαιζε ο Χατζηπαναγής και άλλοι πολλοί μεγάλοι παίκτες. Αυτό χάλασε όταν μπήκε το Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο και αποτελειώθηκε η κατάσταση από το στοίχημα. Παρακολουθώ αλλά δεν ασχολούμαι. Δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα που βλέπω. Έχω διαγραφεί γενικά από την διαιτησία. Ικανοποιούμε απόλυτα που πηγαίνω στα ερασιτεχνικά γήπεδα σαν παρατηρητής αγώνα και να προσφέρω εκεί. Η αποχώρηση μου είχε να κάνει με το... φοβερό διοριστήριο. Είναι μια εφεύρεση αυτό. Αξιολογεί τους διαιτητές και μετά τους βάζει να υπογράψουν το διοριστήριο αλλιώς βγαίνουν από τους πίνακες. Λέει να μην κάνεις κρίσεις και να μην έχεις καμία θέση και στα οικονομικά που σε αφορούν. Αυτό προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων. Είναι ένα χαρτί υποταγής και εγώ δεν μπορούσα να το υπογράψω. Ήμουν παρατηρητής στην ΟΥΕΦΑ και ο κ. Γκαγκάτσης με έβγαλε από τους πίνακες».

Για την επίθεση στον Ζωγράφο:

«Έχουμε ξεφύγει. Βέβαια, αν αναβληθεί η αγωνιστική δεν θα αλλάξει κάτι. Είναι μεγάλο λάθος η απόφαση. Ποδόσφαιρο χωρίς λάθη δεν γίνεται. Ο διαιτητής είναι ο αδύναμος κρίκος του ποδοσφαίρου αν και έχει δώσει και δικαιώματα. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από παντού. Δεν υπάρχουν τιμωρίες».

Για το αν του είχε γίνει πρόταση να κρίνει διαιτητές:

«Μου έγινε πρόταση να κρίνω διαιτητές αλλά δεν γίνεται αυτό. Ο διαιτητής βλέπει την φάση μια φορά από επίπεδη θέση. Είναι ασόβαρο να τον κρίνω εγώ μέσα από την τηλεόραση. Όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι σωστές αποφάσεις του διαιτητή και όλες οι αποφάσεις φαίνονται αν είναι στη ροή του παιχνιδιού».

Για τον Χιου Ντάλας:

«Σαν άνθρωπος είναι ένα εξαίρετο άτομο. Ήταν πολύ καλός διαιτητής και στην ΟΥΕΦΑ εργάζεται πολύ. Στην Ελλάδα... «την πάτησε» και έπεσε από τα σύννεφα. Τώρα δεν θα κάνει τους ορισμούς. Αν βέβαια δεν έκανε τους ορισμούς πριν γιατί έπαιρνε τόσα χρήματα; Το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάμε το έχουμε σκοτώσει».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διατηρηθεί στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ:

«Μπορεί να διατηρηθεί ο ΠΑΟΚ. Έχει εξορκίσει την αδυναμία του στα εκτός έδρας και αν συνεχίσει έτσι γιατί να μην αλλάξει ο πρωταθλητής στην Ελλάδα; Ίσως να τα καταφέρει ο Άγγελος».

Για τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή:

«Αυτός που παίζει καλά στην Ευρώπη παρά τα λαθάκια του είναι ο Σιδηρόπουλος. Ο Πλατινί έβαλε 10 διαιτητές μέσα στο γήπεδο και κανένας δεν τον ειδοποίησε. Ίσως τα λάθη με την Μάντσεστερ Σίτι να του στοιχίσουν».

Για το αν μπορεί να επιλεχθεί Έλληνας αρχιδιαιτητής:

«Για να επιλεγεί ικανός Έλληνας διαιτητής ως αρχιδιαιτητής πρέπει να αλλάξουν όλα τα άλλα. Εφόσον δεν αλλάζουν όλα τα άλλα δεν θα γίνει και μια σωστή επιλογή».

Διαβάστε ακόμη...