Προχωράει η ρύθμιση, εκτός ο ΠΑΟΚ

Ανοίγει ο δρόμος από τη Δευτέρα για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με τον ΠΑΟΚ για μια φορά να μην βρίσκεται στα πλάνα της κυβέρνησης.
Πηγή: paokweb.gr
Προχωράει η ρύθμιση, εκτός ο ΠΑΟΚ

Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής. Η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000,00 €)».

Ορίζεται επίσης ότι μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση:

1. Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.

2. Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών των οποίων οι όροι τηρούνται.

Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής χρεών. Σε περίπτωση που στις ανωτέρω διευκολύνσεις ή ρυθμίσεις περιλαμβάνονται οφειλές που δεν μπορούν να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση, αυτές πρέπει να τακτοποιηθούν από τον οφειλέτη κατά νόμιμο τρόπο. (από voria.gr)

Δείτε το ΦΕΚ με τη ρύθμιση εδώ

Διαβάστε ακόμη...