"Χαμένο το ποδόσφαιρο"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Αλέξης Κούγιας. Μίλησε μεταξύ άλλων για την κόντρα Μελισσανίδη – Μαρινάκη, για τις έρευνες που εκκρεμούν και για την γενικότερη κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: arenafm.gr
"Χαμένο το ποδόσφαιρο"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κόντρα Μελισσανίδη – Μαρινάκη:

«Όποιος και να επικρατήσει χαμένο θα είναι το ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω να επικρατεί κανείς. Μακάρι ότι παράνομο έχουν κάνει να αναδειχθεί και να τιμωρηθούν. Αν εφαρμοσθεί ο νόμος και αποδεικνύονται τα αδικήματα που φέρονται να έχουν κάνει θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στη ζωή τους. Τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά».

Για τον χαρακτηρισμό πως είναι «κολλητός» του Μαρινάκη:

«Εγώ κάνω έναν αγώνα μοναχικό από το 1996. Μια συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων της ΕΠΟ έχει κάνει δικό της μαγαζί και ένα εργαστήριο κατασκευασμένων αποτελεσμάτων. Αυτό το εργαστήριο το χρησιμοποιούν κάποιοι ισχυροί όπως ο Κόκκαλης ο Πατέρας και ο Μαρινάκης ενώ τώρα εμφανίζεται ο Μελισσανίδης. Αν είναι αλήθεια αυτά που έλεγε ο Μαρινάκης πως έπαιρνε τηλέφωνα για να μπουν διαιτητές στο παιχνίδι της ομάδας μου είναι απίστευτο. Αυτό φαίνεται να το λέει και ο Ζωγράφος. Ο διαιτητής δεν θα έπαιζε 50-50 αλλά υπέρ της ΑΕΚ. Αυτό το ξέχασαν όλοι. Ό Μαρινάκης είπε πως του Μελισσανίδη όταν δεν του έβαλαν τον διαιτητή που ήθελε ανέβαλε το παιχνίδι και μετά έγινε και το μπάχαλο με την απόπειρα ανθρωποκτονίας προς τον Ζωγράφο. Βέβαια, την δικογραφία δεν την έχω. Τι θα βγάλει η δικαιοσύνη είναι δικό της θέμα. Όταν είμαστε αρεστοί στον Ελληνικό τύπο έχουμε φωνή αλλιώς όχι. Εγώ έχω χαλάσει την παρουσία μου για το ποδόσφαιρο, έχω μια άγνοια κινδύνου και λέω την αλήθεια. Αυτοί όμως ποτέ δεν έχουν πάει να καταθέσουν. Όταν βλέπουν πως κάνω μια μεταγραφή φοβούνται μην αλλάξω τις καταθέσεις μου. Είναι δυνατόν να μην εκθειάσω τον άλλον όταν μου αγόρασε τον παίκτη και με βοήθησε; Αν με άφηναν και δεν επηρέαζαν τον πιτσιρικά θα πήγαινε στην Αταλάντα».

Για το αν ευθύνεται ο Μελισσανίδης για την επίθεση στον Ζωγράφο:

«Δεν το γνωρίζω. Είμαι ακριβολόγος και θέλω αποδεικτικά στοιχεία. Όταν τελειώσει η προανάκριση θα ξέρουμε. Άλλο να σε υποψιάζονται και άλλο να το έχεις κάνει. Όλα θα αποδειχθούν στα δικαστήρια. Εγώ δεν έκανα μήνυση σε κανέναν. Είπα στο εισαγγελέα πως απλά πρέπει να κάνει έρευνα. Η Παναχαϊκή είναι παθούσα αλλά κανείς δεν την ρώτησε. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο εδώ και τόσο καιρό, δεν είχαν προβλέψει πως μια τέτοια ημερομηνία δεν μπορούν να βάλουν το παιχνίδι; Τις άλλες χρονιές γιατί γινόταν παιχνίδια 16-17 Νοεμβρίου; Τον υπουργό τον παρουσιάζουν σαν... Φιλιππινέζα δεν ξέρω αν είναι έτσι».

Για το αίτημα του Μελισσανίδη να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συζητήσεις:

«Μόνο τρελός δεν είναι. Είναι άνθρωπος της πιάτσας πολλά χρόνια και έχει πάρει πολλά πράγματα. Εγώ λέω κάτι διαφορετικό τόσα χρόνια; Στη πράξη όμως δεν άκουσα κάποιον να λέει πως ο Κούγιας τα λέει εδώ και 10 χρόνια αυτά που λέει ο Μελισσανίδης. Στο ΣΚΑΙ μου είχαν βάλει 100.000 ευρώ πρόστιμα αλλά ο Μελισσανίδης είπε ακριβώς τα ίδια. Είναι τυχαίο που όταν ο παίκτης μου πήγε στον Ολυμπιακό μου έκοψαν το βήμα»;

Για την πρόταση του ΠΑΟΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των ερευνών:

«Είναι υποκριτικές τέτοιες προτάσεις και δεν στέκουν. Τον χρόνο που αυτές τις δικογραφίες έπρεπε να τις χαρακτηρίσει κάποιος επείγουσες δεν τις χαρακτήρισε κανείς. Στις δύο από αυτές ήμουν μάρτυρας. Τόσα χρόνια όμως κανείς δεν είπε τίποτα και για αυτό μου φαίνεται υποκριτικό. Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τους πλαστούς πίνακες έπρεπε να βάλουν αντί για έναν εισαγγελέα, πέντε. Στην άλλη υπόθεση αντί να βάλουν πέντε ανακριτές έβαλαν έναν. Όποιος λέει πως ο Κούλιος, ο Κορέας ή ο Λακαφόσης ελέγχονται από τον Μαρινάκη είναι παλιάνθρωπος. Χάρις αυτούς γίνονται όλα».

Για την αντικατάσταση του Κορέα:

«Δεν αντικαταστάθηκε ο Κορέας. Οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν συγκεκριμένη χρονική θητεία. Τελείωσε η πορεία του κ. Κορέα με τον νόμο όπως τελείωσε και των προηγουμένων. Ενώ αντικαταστάθηκαν και προήχθησαν τους άφησαν τις δικογραφίες στα χέρια τους. Εκείνο που μένει να κάνουν οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς είναι να αξιολογήσουν το υλικό νομικά. Όποιος μιλάει για αντικατάσταση κοροϊδεύει τον κόσμο. Ο Κορέας, ο Πούλιος και ο Λακαφόσης είναι όχι μόνο εντιμότατοι αλλά και αστέρια. Δεν θα χαριστούν σε κανέναν και θα ασκηθούν διώξεις. Στην υπόθεση Ψωμιάδη είχε έρθει ένας νεαρός ανακριτής και τον έφαγαν οι εντυπώσεις. Τελικά, δικαιώθηκε ο ανακριτής και δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία. Δεν ήταν χαριστική η πράξη της ελευθέρωσης του Ψωμιάδη. Σε εκείνη την υπόθεση αντί να βάλουν 10 ανακριτές έβαλαν έναν εφέτη ανακριτή που συνταξιοδοτήθηκε και η έρευνα πήρε 3 χρόνια».

Για την πρόταση που είπε ο Μελισσανίδης πως δεν έχει υπάρξει χούντα που δεν έχει πέσει:

«Αυτό είναι αντιγραφή της καταθέσεως μου. Ο Μελισσανίδης δεν είπε τίποτα άλλο. Κάποιος του έδωσε την κατάθεση μου και την επανέλαβε. Ο Μελισσανίδης ανέλαβε την ΑΕΚ όταν ξεκίνησε η έρευνα του κ. Κορέα και του κ. Λακαφόση. Γιατί δεν βοήθησε στην έρευνα ο κ. Μελισσανίδης; Μόνο εγώ και ο κ. Βελλής πήγαμε».

Για το γεγονός πως έδωσε τον παίκτη του στον Ολυμπιακό:

«Εγώ έχω μια ιστορική ομάδα από πίσω μου. Δεν είμαι ένας επιχειρηματίας αλλά ένας δικηγόρος που τρέχω. Με τα χρήματα που κερδίζω έχω αντοχές. Με 0 έσοδα είμαι με την Παναχαϊκή στην Β΄ εθνική με τραγικές διαιτησίες. Έπρεπε να πληρώσω 100.000 ευρώ πρόστιμα για τις εμφανίσεις μου στον ΣΚΑΙ. Δεν έχω την οικονομική άνεση και έπρεπε να πουλήσω τον παίκτη μου. Πως θα συντηρήσω την ομάδα μου; Σε κατάσταση ανάγκης θα τον πουλούσα και στον διάβολο. Μετά από 6 χρόνια στο ποδόσφαιρο έχω χαλάσει όλες τις οικονομίες μου. Αν πτωχεύσει η ομάδα σου χάνεις και την ομάδα και την αξιοπρέπεια σου. Ενώ έχεις δώσει τα πάντα, έρχεται αυτός που χρησιμοποιεί τις καταθέσεις σου να σου κλέψει τον παίκτη. Στο τέλος ο καλός άνθρωπος κερδίζει και στο τέλος εγώ θα κερδίσω. Αυτή η υπόθεση και η δίωξη των.. λαμογιών του ποδοσφαίρου είναι προσωπική μου υπόθεση. Όλοι εκμεταλλεύτηκαν τις δικές μου καταθέσεις».

Για τους λόγους που δεν παραιτείται ο Σαρρής:

«Από το να είσαι γιατρός στο ΙΚΑ στη Χίο είναι τεράστιο να είσαι δίπλα με τον Πλατινί και να ασχολείται μαζί σου όλη η Ελλάδα. Ο κ. Σαρρής είναι καλός οικογενειάρχης και επιστήμονας αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβε πόσο κακούργημα είναι να έχει στα χέρια του ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός και αντί να το προστατεύει είναι η Φιλιππινέζα του καθενός. Το ίδιο Φιλιππινέζες όμως ήταν όλοι όσοι διοίκησαν την ΕΠΟ μετά το 1996. Το ίδιο έκαναν και οι πρόεδροι ομάδων. Είδαμε τι έχει γίνει στον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή».

Διαβάστε ακόμη...