"Έρχεται το πρωτάθλημα για ΠΑΟΚ"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς και μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ! Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη ομάδα του «Δικεφάλου», τις επαφές του με τους ανθρώπους της ομάδας, την εικόνα της Εθνικής και την επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι.
Πηγή: arenafm.gr
"Έρχεται το πρωτάθλημα για ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ:

«H κούπα καφέ, οι φωτογραφίες στο κινητό μου και όλα όσα έχω είναι ΠΑΟΚ. Μεγάλωσα με την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ που είχε Φορτούλα, Γούναρη, Πέλλιο, Φουντουκίδη, Ιωσηφίδη, Αναστασιάδη, Αποστολίδη, Σαράφη, Κούδα, Κερμανίδη και Τερζανίδη. Είμαι πολύ φίλος με τον κ. Ζαγοράκη, τον κ. Ιωσηφίδη και μιλάω με τον Άγγελο Αναστασιάδη που είναι ένα παλικάρι που φαίνεται στα δύσκολα. Η ομάδα μας με λίγο υπομονή σε 1-2 χρόνια θα είναι αχτύπητη. Έρχονται μεταγραφές και με ένα στοπερ, ένα σέντερ μπακ, έναν στο κέντρο και ένα αριστερό εξτρέμ θα είμαστε αχτύπητοι. Όταν χάσαμε με τον Παναθηναϊκό στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Με... δούλευε και η γυναίκα μου. Δεν χώνευε ο νους μου πως με 3 μπαλιές φάγαμε 2 γκολ».

Για τα όσα γίνονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πάνω από όλα το σύνταγμα και οι νόμοι. Τον κ. Ανδριανό τον ξέρω εδώ και 20 χρόνια και του είπα πριν 20 μέρες να τραβήξει μπρος να τελειώσει την ιστορία. Ο Άγγελος είχε πει πως αν έχουμε ομάδα δεν φοβόμαστε τίποτα. Παλαιότερα παίζαμε απίστευτη μπάλα. Είχαμε κερδίσει με 0-4 στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Λόραντ. Μετά ήρθε η ΑΕΚ και έφαγε 6. Είχε έρθει μετά το ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή και χάσαμε 3-5. Με... πέθανε εκείνο το αποτέλεσμα. Εμείς μεγαλώσαμε με αυτή την τρομερή ομάδα. Δολοφονούν τώρα την εποχή της αθωότητας. Εγώ μένω στα παλιά».

Για την Εθνική ομάδα:

«Ντρέπομαι να βλέπω την κατάντια της Εθνικής. Πήραν ένα... «Ούφο» και το έβαλαν προπονητή. Δεν γίνεται να ξέχασαν να παίζουν μπάλα τα παιδιά. Ας φέρουν έναν Έλληνα όπως ο Παράσχος ή ο Τσιώλης. Ο Ρανιέρι έκανε μόνο για... θεολόγος σε σχολείο. Ας φέρουν ένα Έλληνα που να έχει παίξει Α' εθνική. Επίσης, τον Αθανασιάδη γιατί δεν τον πήραν στο Μουντιάλ; Είναι ο καλύτερος επιθετικός στη χώρα. Οι μάνατζερ τι δουλειά έχουν στην Εθνική; Τον Τζανδάρη γιατί δεν τον καλούν; Είναι ο μελλοντικός Τερζανίδης. Μια φορά είχα πει στον Ζαγοράκη πως ο Αθανασιάδης ήταν το μελλοντικό σέντερ φορ της Εθνικής και αρχηγός του ΠΑΟΚ. Φυσικά συμφώνησε και φαίνεται πως είχα δίκιο».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Να κάνουμε υπομονή να πλαισιώσουμε τον άνθρωπο που βάζει λεφτά. Θα έρθει το πρωτάθλημα γιατί ο ΠΑΟΚ έχει παιδιά που παίζουν με ψυχή. Χρειάζεται μόνο υπομονή και κάποιες προσθήκες».

Για το αν έρχεται στη Τούμπα:

«Όποτε έρχομαι στη Τούμπα κερδίζουμε. Θα έρθω στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό! Πέρυσι δεν μπορούσα καθώς όπου πηγαίναμε χάναμε και πάθαινα σοκ. Ήταν άρρωστο αυτό».

Για την σχέση του με τον Άγγελο Αναστασιάδη:

«Ο Άγγελος περνούσε δύσκολους καιρούς όταν χάσαμε από τους... «καρεκλάδες» της Ζίμπρου. Του είχα στείλει ένα μήνυμα στήριξης και μετά τη 5αρα μου έστειλε ευχαριστώ. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει και ξέρει ακριβώς το κάνει».

Για τους παίκτες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:

«Ένα μπακ το θέλει η ομάδα καθώς ο Μαντούρο δεν μπορεί. Έπρεπε να πάρουμε τον Μαλεζά. Είδαμε ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Φορτούνη, τελικά τον πήρε ο Ολυμπιακός και έπαιξε μόνο ένα ματς στο κύπελλο. Εγώ αν ήμουν αυτός θα πήγαινα στον ΠΑΟΚ όπου θα μπορούσα να παίξω παραπάνω. Αυτό πρέπει να κοιτάν οι νεαροί παίκτες».

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Βιερινία:

«Το διάβασα αυτό. Με τα λεφτά που δώσαμε για τον Στοχ και τον Νάτχο θα μπορούσαμε να πάρουμε τον Βιερινία. Πρέπει βέβαια, να ελαφρύνει και το ρόστερ».

Για τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Ο Μακ είναι πάρα πολύ καλός αλλά... «ψιλοχαζογκόλης». Ο Ρατς είναι καταπληκτικός ενώ υπάρχουν και παικτάκια στην υποδομή. Έχουν χαθεί βέβαια ο Κουλούρης και ο Σαββίδης που είναι στον «πάγο». Ο Κάτσε και ο Τζανδάρης τρέχουν και κάνουν εξαιρετική δουλειά στο κέντρο. Ευτυχώς που έμεινε ο Κάτσε γιατί είναι απαραίτητος. Ο Σαλπιγγίδης κάνει ότι μπορεί και ο Αθανασιάδης θέλει έναν καλό παίκτη να του δίνει μπαλιές».

Για τις επαφές του με παλαίμαχους παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Μιλάω με πολλούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Με τον Κούλη Αποστολίδη έχουμε γίνει οι καλύτεροι φίλοι».

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

«Στεναχωριέμαι που ο Άρης, ο Ηρακλής και η Καλαμαριά είναι κάτω. Θα ήθελα 4 ομάδες στη πρώτη εθνική. Αν δεν ήταν ο Ιβάν θα είχε και ο ΠΑΟΚ περιπέτεια».

Διαβάστε ακόμη...