Το "μαύρο κουτί" της ήττας του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρσίγιακα δεν παρουσίασε το καλό του αμυντικό πρόσωπο, δεν ήταν παραγωγικός όπως σε άλλα ματς στην έδρα του ενώ ήταν "πεσμένοι" οι Κάρτερ και Βον. Τι "λένε" τα νούμερα...
Πηγή: sport24.gr
Το "μαύρο κουτί" της ήττας του ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ την Τετάρτη (19/11) δεν εμφάνισε το γνωστό καλό αγωνιστικό του προφίλ με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Καρσίγιακα και να μην βάλει έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου του. Ποιες οι αιτίες που ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε να κερδίσει; Οι αριθμοί μπορούν να δώσουν εξηγήσεις... Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου αμυντικά δεν ήταν καλό, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια.

Στα φετινά νικηφόρα αποτελέσματα του, ο ΠΑΟΚ δεχόταν μέσο όρο 64,7 πόντους (σ.σ. δεν υπολογίζουμε τις παρατάσεις στα ματς με ΑΓΟΡ και Καρσίγιακα) ενώ από την Καρσίγιακα δέχτηκε 79 πόντους και έτσι "ήρθε" η ήττα. Πάμε και στην επίθεση... Σε όλα τα ματς που είχε δώσει ο "Δικέφαλος" στο "Παλατάκι" ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός και για την ακρίβεια πετύχαινε μέσο όρο 81,2 πόντους (σ.σ. δεν υπολογίζουμε την παράταση του αγώνα με τον ΑΓΟΡ).

Κόντρα στους Τούρκους πέτυχε 74 πόντους, αρκετούς λιγότερους δηλαδή από τον μέσο όρο σκοραρίσματός του. Τέλος, ένας ακόμη λόγος για την ήττα της Τετάρτης ήταν το ότι οι δύο πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ, δηλαδή οι Μαρκ Κάρτερ και Τζούλιαν Βον έμειναν στα... ρηχά (κανένας δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων). Ο πρώτος πέτυχε επτά πόντους και ο δεύτερος οχτώ ενώ πριν από το παιχνίδι με τους Τούρκους ο Κάρτερ είχε μέσο όρο 13,5 πόντους και ο Βον 12 πόντους.

Διαβάστε ακόμη...